- 22.3.17 20:14
-
Tikai nepārspīlē ar sinepēm. Mārrutki ir the best.
Tā mērce, protams, jātaisa sāļāka un stiprāka nekā tu gribi rosolu, jo viss baigi savilksies iekšā produktos. Un es pēc garšas tai mērcei piešauju arī drusciņu cukura. Pēc tam, kad jau iekšā būs sagāztas visas pārējās sastāvdaļas, būs grūti uzlabot garšu ar sāli, cukuru vai mārrutkime, tāpēc jāiemanās noteikt to stiprumu uzreiz. Nu - tas ar laiku :) Par siļķi - var likt marinētu, bet vēl labāk (manuprāt) filejas eļļā (sālītu) - es tās filejas kārtīgi nosusinu starp papīra dvieļiem, lai nav nekādas liekas eļļas.
Vispār, svaigais gurķis man šķiet ļoti svarīgs, bet to ir ieteicams (bet nav obligāti) sagriezt jau pirms gaļas, olām, kartupeļiem utt, lai atūdeņojas - un tad nolej to lieko šķidrumu.