Uldis ([info]uldy) rakstīja,
@ 2012-06-14 21:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Svensonija un secinājumi
Šonedēļ viesojos Svensonijā un prātā nāk dažas atziņas:

- bez imigrantiem Latvijas ekonomiku neizcelsim - ja gribam dzīvot labi, tad mums vajag daudz daudz (daudz!!!) vairāk cilvēku, nekā mums šobrīd ir. Esošie (izmirstošie) Latvijas iedzīvotāji nespēs to visu infrastruktūru nemaz uzturēt, kur nu vēl attīstīt.
- Stokholmā dzīve izskatās jauka - cilvēki parciņos spēlē bumbu, sauļojas un visādi citādi relaksēti pavada laiku. Pamanāms tas, ka vispirms tiek domāts par to, lai cilvēkiem ērti un tikai pēc tam - lai arī smuki izskatās. Nevis kā pie mums, kur to kas "smuki izskatās" beigās neviens neapmeklē, nelieto.
- OMG, cik te viss ir dārgs. Ar Latvijas algu te var badā nomirt - pat uz krogu alu iedzert iekšējais Israēla dēls neļauj aiziet.
- Nekādi neatstāj doma - kā lai tiek šim milzīgajam tirgum klāt? Ko lai tādu ražo (preci, pakalpojumu), lai to varētu tirgot šeit - tirgus ir milzīgs un naudas ir šausmīgi daudz. :)
- Latvijā nav vidusslānis, jo lai būtu vidusslānī ir jābūt vismaz 1000 LVL algai - tad var sākt atļauties to, kas piedien vidusslānim. Zem tā ir tikai izdzīvošana.
- Stokholmā sabiedriskajā transportā uzvalkā neesi baltais zvirbulis - nepaliek neērti. Savukārt Rīgā, kad braucu ar mikriņu, tad esmu vienīgais 200m radiusā, kurš mikriņu gaida ancukā.
-... +vēl 100 pārdomu...

Bet kopumā - man te patīk un es pat būtu gatavs te padzīvot, ja kāds piedāvātu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]degeneralis
2012-06-15 13:08 (saite)
Lūk, par ostu neko nezinu, bet tradicionāli jau ostās/stacijās/lidostās pakalpojumi ir dārgāki, nekā citviet. Un picas Vecpilsētā - protams, ka būs daudz dārgākas, nekā citviet - tas ir tāpat, kā ar alus cenām Vecrīgā. Līvu laukumā 2,50 par kausu Zelta, bet pietiek paiet pārsimt metrus prom no Vecrīgas, lai par 1,80 dzertu Valmiermuižu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?