Uldis ([info]uldy) rakstīja,
@ 2012-06-14 21:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Svensonija un secinājumi
Šonedēļ viesojos Svensonijā un prātā nāk dažas atziņas:

- bez imigrantiem Latvijas ekonomiku neizcelsim - ja gribam dzīvot labi, tad mums vajag daudz daudz (daudz!!!) vairāk cilvēku, nekā mums šobrīd ir. Esošie (izmirstošie) Latvijas iedzīvotāji nespēs to visu infrastruktūru nemaz uzturēt, kur nu vēl attīstīt.
- Stokholmā dzīve izskatās jauka - cilvēki parciņos spēlē bumbu, sauļojas un visādi citādi relaksēti pavada laiku. Pamanāms tas, ka vispirms tiek domāts par to, lai cilvēkiem ērti un tikai pēc tam - lai arī smuki izskatās. Nevis kā pie mums, kur to kas "smuki izskatās" beigās neviens neapmeklē, nelieto.
- OMG, cik te viss ir dārgs. Ar Latvijas algu te var badā nomirt - pat uz krogu alu iedzert iekšējais Israēla dēls neļauj aiziet.
- Nekādi neatstāj doma - kā lai tiek šim milzīgajam tirgum klāt? Ko lai tādu ražo (preci, pakalpojumu), lai to varētu tirgot šeit - tirgus ir milzīgs un naudas ir šausmīgi daudz. :)
- Latvijā nav vidusslānis, jo lai būtu vidusslānī ir jābūt vismaz 1000 LVL algai - tad var sākt atļauties to, kas piedien vidusslānim. Zem tā ir tikai izdzīvošana.
- Stokholmā sabiedriskajā transportā uzvalkā neesi baltais zvirbulis - nepaliek neērti. Savukārt Rīgā, kad braucu ar mikriņu, tad esmu vienīgais 200m radiusā, kurš mikriņu gaida ancukā.
-... +vēl 100 pārdomu...

Bet kopumā - man te patīk un es pat būtu gatavs te padzīvot, ja kāds piedāvātu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]degeneralis
2012-06-15 13:07 (saite)
Ja nemaldos, kaut kad pērn vidējā Stokholmā bija ap 24000 SEK pirms nodokļu nomaksas, kas ir ap 16000 SEK pēc. Laikam ap 1200 LVL?

Nez, vienai personai jau man šķiet ka ar 600-700 ir ļoti ērta dzīve Rīgā, ja nav baisi kredīti, dārgs auto līzingā un citas tamlīdzīgas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?