only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2009-08-19 20:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
siipolu marmelaade
nu labi, ja neviens uz tik ekstreemaam recepteem nepiesakaas, ielikshu ka es lai pashai buutu, kur paskatiities, kad vajadzees. (lai gan recepte ir tik vienkaarsha kaa savi 5 pirksti)

1,5 kg siipolu
1,2 kg cukurs
600 ml baltviina etikjis
2 eed. k. saals
2 eed. k. kjimenes
2 teejk. krustnaglinjas.

siipolus smalki sagriezh (mees laidaam caur kombainu un raudaajaam kaa beerni. vot, ko noziimee Latvijas produkts :D). apkaisa ar saali un ar vaacinju virsuu nostaadina stundu ledskapii. peec tam noskalo aukstaa uudenii (cik saprotu, shii proceduura nonjem siivumu)
etikji + cukuru + krustnaglinjas saliek vienaa katlaa un uzkarsee 5 min, pirms pievieno siipolus. (receptee bija teikts, ka krustnaglinjas var iesiet marlee, lai peec tam vieglaak iznjemt, bet mees taa nedariijaam, nafik :)) tad liek siipolus un kjimenes un tad lauj uz leenas uguns pljepinaaties 2 h. ik pa briidim apmaisa.

jaareekjinaas ar diezgan stipru etikja + siipolu smaku virtuvee uz to briidi, bet rezultaats ir lieliksks un pikants :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tvarj
2009-08-19 22:48 (saite)
mums sanaaca kaadas 7 mazaas burcinjas & viena liela. (mazaas likaam taapeec, ka taa nav zapte, kas vareetu izeesties nedeeljas laikaa, lai neaiziet bojaa visa lielaa burka ilgaak staavot valjaa)
uz lielajaam vareetu buut 4-5as kaadas. ja neesi paarliecinaata vai tev taads garshos sataisi mazaak ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?