only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2009-01-17 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Deg!!!
Fixi kāds mīļums varētu man iemest smilšu mīklas recepti? Linki un mājieni par gūgli neder - Auvis datoru paņēma uz darbu līdzi. A no pavārgrāmatām man mājās ir tikai no 1935 gada :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gazania_rigens
2009-01-17 11:46 (saite)
Es atradu šitādu. Taisījusi gan neesmu.

Smilšu (irdenā) mīkla.

100 g sviesta vai margarīna, 50 g pūdercukura, 1 ola (vai 1 ēdamkarote ūdens), 200 g miltu, vaniļa vai citrona miziņa. Miltus izsijā uz mīklas dēļa; tajos ar nazi iekapā (ar dakšiņu iedrupina) vai ar pirkstiem ieplucina taukvielas, iemaisa, pūdercukuru. No šiem produktiem veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu un pievieno garšvielas. Ar karoti vai ar nazi pakāpeniski piemaisa miltus, veido mīklu. Kad visi milti salipuši, mīklu veikli samīca un novieto vēsumā. Ilgi mīcot, mīkla kļūst staipīga, zaudē irdenumu. Mīklu var iesaiņot pergamentā vai folijā un uzglabāt arī saldētavā.

Smilšu mīklu var izmantot sīkajiem cepumiem, kūkām, tortēm. Ja mīklu gatavo bez cukura, ar sāls piedevu, no tās cep sāļos cepumus, groziņus, sāļās tortes.

Sviests vai margarīns, ko pieliek mīklai, kavē atsevišķu miltu daļiņu salipšanu, tāpēc tā ir irdena. Mīklai parasti pieliek arī olas. Ja pievieno tikai olu dzeltenumus vai pat cieti vārītu olu dzeltenumus, mīkla ir sevišķi irdena.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?