gazania_rigens ([info]gazania_rigens) rakstīja,
Es atradu šitādu. Taisījusi gan neesmu.

Smilšu (irdenā) mīkla.

100 g sviesta vai margarīna, 50 g pūdercukura, 1 ola (vai 1 ēdamkarote ūdens), 200 g miltu, vaniļa vai citrona miziņa. Miltus izsijā uz mīklas dēļa; tajos ar nazi iekapā (ar dakšiņu iedrupina) vai ar pirkstiem ieplucina taukvielas, iemaisa, pūdercukuru. No šiem produktiem veido kaudzīti ar padziļinājumu, tur ielej sakultu olu un pievieno garšvielas. Ar karoti vai ar nazi pakāpeniski piemaisa miltus, veido mīklu. Kad visi milti salipuši, mīklu veikli samīca un novieto vēsumā. Ilgi mīcot, mīkla kļūst staipīga, zaudē irdenumu. Mīklu var iesaiņot pergamentā vai folijā un uzglabāt arī saldētavā.

Smilšu mīklu var izmantot sīkajiem cepumiem, kūkām, tortēm. Ja mīklu gatavo bez cukura, ar sāls piedevu, no tās cep sāļos cepumus, groziņus, sāļās tortes.

Sviests vai margarīns, ko pieliek mīklai, kavē atsevišķu miltu daļiņu salipšanu, tāpēc tā ir irdena. Mīklai parasti pieliek arī olas. Ja pievieno tikai olu dzeltenumus vai pat cieti vārītu olu dzeltenumus, mīkla ir sevišķi irdena.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?