Galma Āksts ([info]torch) rakstīja,
@ 2007-10-28 18:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar paņēmu rokās 2006. gada 31. marta Lavijas Avīzes pielikumu "Mājas viesis" un ieraudzīju virsrakstu "Latvijas spāniete". Tad domāju, ka tik daudz ir dzirdēts par Latvijas vāciešiem, amerikāņiem austrāliešiem, zviedriem u.t.t. Bet kāpēc tad par Latvijas latviešiem tik maz runā ārpus banānrepublikas? Tik nožēlojami, ka, lai kaut ko sasniegtu, ir jāaizbrauc no šejienes. Žēl...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mat
2007-10-28 19:02 (saite)
Nu nez, aizbraucot no šejienes, tu nosacīti vari sasniegt to, ka par tevi kāds uzrakstīts banānrepublikas vietējā lapelē. Ir jau tāpat pietiekami daudz vietējo cilvēku, par kuriem arī raksta. Bet, ja reāli kaut ko gribēsi sasniegt, tad diez vai banānrepublika tevi varētu aizkavēt. Daudziem vienkārši liekas, ka citur tā zāle ir zaļāka, nevis cīnās, lai pie viņiem tā zāle izskatītos zaļa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hessin
2007-10-28 19:32 (saite)
ja tavā dzīvē pienāks brīdis, kad pašam būs jādzīvo 100% no saviem ieņēmumiem, nevis pie mātes, tēva vai mantotā ģimenes īpašumā, kad pašam būs jāpērk fūds, jātērē transportam (mašīnai, sabiedriskajam), un visi citi nieki un prieki, tad sāksi skatīties, kur nauda nāk un kā iet, tad varbūt tā nerunāsi. runa nav par sasniegšanu, bet par ikdienišķu dzīvi banānu republikās, kad ikdienā jācīnās ar citām lietām, ieskaitot stulbus cilvēkus ielikteņus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mat
2007-10-28 20:05 (saite)
Tāpēc jau mēs esam banānu republika, ka te viss vienkārši balstās uz čakarēšanu. Ja viss būtu tik slikti kā raksti, tad kur cilvēki dabon naudu, lai braukātu ar jaunākajām mašīnām, pirktu nekustamos īpašumus par 100k+?
Nauda nāk tiem, kas grib, lai tā nāktu. Kurš liek cīnīties ar ielikteņiem? Uztaisi savu biznesu, bet tam līdzi visdrīzāk nāks sirmi mati un tikai iespējams nauda. Katrs dzīvo tā kā māk un var.
Pie mums no padomju laikiem vēl ir iesakņojusies šī pakļaušanās čakarēšanai.

Es varu teikt, ka Latvija ir maza, bet tas nenozīmē, ka šeit vienmēr būs banānu republika, tas jau ir atkarīgs no pašas banānu republikas iedzīvotājiem, kas un kad šeit būs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

cilveeki nemainaas, tikai paaudzes mainaas
[info]hessin
2007-10-28 21:58 (saite)
tu runaa kaa Kalviits - (nepreciizs citaats) - "viss ir labi, uz ielaam daudz jaunu mashiinu". Vinji paardod dveeseli liizingam un krediitam. Igaunijaa jau tiek atnjemtas gan mashiinas, gan dziivoklji aizdevuma njeemeejiem, jo vinji vairs nevar nomaksaat procentus, kur nu veel pamatsummu .
bet tavs vispaareejais apgalvojums pamatojas uz faktu, ka probleema ir tajaa, ka truukst naudas, taatad vajag vairaak. Mani vairaak uztrauc attieciiba starp pakalpojuma kvalitaati / cenu / videejo algu valstii. es neesmu kapitaalisma saeesta egoiste, kas domaa par sevi un kaa vairaak citiem cilveekiem atnjemt naudu, nu un ka man ir potenciaals pelniit miljonu, bet visi nekad nepelniis miljonu, jo ja pelniis, tad tas vairs nebuus "uuuu miljons". visi nevar buut uznjeemeeji, un komercdarbiiba neatrisina visas probleemas, un ne visiem. Tb, visiem tiem, kas ir zema liimenja speciaalisti (seetnieki u.c. zemi apmaksaati darbi) - vinjiem taisiit savus uznjeemumus un piedaavaat pakalpojumu par augstaaku - normaalu cenu, ja ? Nevis valsti attiistiit taa, lai par minimaalo algu vareetu dziivot normaalu mietpilsonisku dziivi, nevis skrubinaat sakaltushu maizi. Es neveelos turpinaat sho diskusiju, jo tu esi stuurgalviigs vismaz no 7. klasees, bet ceru, ka tu uztveeri domas buutiibu, patiikamu vakaru, auf wieder sehen, un atvainojos R par sho spamu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: cilveeki nemainaas, tikai paaudzes mainaas
[info]mat
2007-10-29 08:48 (saite)
Nez, es sevi neuzskatu par pārāk stūrgalvīgu cilvēku, bet pieņemu savas lietas kā patiesas un, ja nevienam nav loģiski pamatoti argumenti, tad emocīju iespaidā pārāk necenšos mainīt savu viedokli.
Par naudu runāt nesāku es, bet tu. Es šobrīd par savu naudas plūsmu pārāk nesūdzos, kamēr tu, manuprāt, sāki jau teikt, ka normāli izdzīvot nevarot.
Nu nez, kur tu redzēji apgalvojumu, ka problēma pamatojas faktā uz to, ka trūkst naudas. Problēma pamatojas uz pirmo teikumu, kur skaidri pateikts, ka banānrepublikā viss balstās uz čakarēšanu. Nesamērīga kvalitātes/cenas atbilstību var arī nosacīti pieskaitīt pie čakarēšanas.
Latvijas problēma jau arī ir tā, ka visi grib pelnīt baigo čunguru. Atnāk amatnieks, kas neko neprot, bet grib štuku mēnesī. Visi grib nenormālu peļņu, bet tā peļņa jau kaut kā jādabon, un to var dabūt vai nu samazinot izdevumus vai palielinot ienākumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: cilveeki nemainaas, tikai paaudzes mainaas
[info]hessin
2007-10-29 10:00 (saite)
Tu nesaprati. Un beidz braukāt ar loģiku, it kā būtu vienīgais uz pasaules, kas racionāli domātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: cilveeki nemainaas, tikai paaudzes mainaas
[info]mat
2007-10-29 11:23 (saite)
Nu es nekur nesaku, ka es to vispār saprotu. Nezinu cik lielā mērā sanāk domāt racionāli, taču cenšos to darīt. Ja jau es nesapratu tavu domu gājienu, tad varbūt vari paskaidrot labāk, lai es tomēr to saprastu? Vismaz saprastu to tā, kā tu to domā, jo vairāk vai mazāk jau cilvēki viens otru saprot, tikai jautājums cik ļoti līdzīgi ir šī saprašana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

PacNelabais
(Anonīms)
2007-10-29 12:16 (saite)
Pareizi! Klapējam ciet robežu tiem, kuri aizšauj prom labākas maizes meklējumos un gaida, kad pie mums kāds visu sakārtos viņu vietā :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?