telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2020-05-17 11:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
īres nami Ielas Garumā
#uzzinupēdējais, tā mazā stūra māja Lācplēša/Avotu stūrī (tā,kur Drogas+LaTS bodes) ir nepabeigts īres dzīvokļu nams. Paspēja uzbūvēt pirmo vai divus stāvus kā komerctelpas,uznāca karš,augstāk nepaspēja.
Vēl nezināju,ka daži īres nami Ropažu ielā ir vairāklīmeņu dzīvokļi, kurus DJ E.Reiters dēvē par angļu tipa mājām. Un tālab,ka katram pieder daļiņa no ēkas,jumtu lipina kā kuram rocība ļauj.
Ausekļa ielas īres nams fantastiski grezns,visas tās skulptūriņas,izcilnīši,arciņas. Šikmodern! Mūsdienas nobāl! Un zilonītis no cementa(?)esot gatavots pirmskara laikā tik meistarīgi, ka karkass neskarts un labi saglabājies.
Patiesībā gribēju skatīties tikai dēļ īres nama Lomonosova ielā,bet tur bij tikai archiva rullītis no 2009.gada,neko jaunu nepastāstīja par to.
Kopumā ņemot, tagadējās dzīvokļu mājas izskatās neizteiksmīgas,vismaz liela daļa, protams,ka ir spiedīgi būvēt jaunus kastīštipa,bet...pilsētai vajag kko smuku nevis hujovus reģipša un pūstošu cheap fasāžu geto ar studio kitchen, kur cilvēki paši nejūt,ka smird pēc eļļā ceptas gaļas sprakšķiem un aizkari pievalguši cigarešu dūmu pelēcības.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2020-05-17 21:36 (saite)
ō, par lāčplēša stūri nezināju.
ir rīgā dažas funkcionālisma mājas, kuras bijušas 3-4 stāvu un šajā gadsimtā dabūvētas augstāk, ne vienmēr tas ir sanācis daiļi, bet ir.
kino daile ēka arī esot bijusi paredzēta augstāka, kaut kur lasīju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-05-17 21:39 (saite)
zaubes ielā divas, ap senču-indrānu ielu dažas. hospitāļu ielas tālajā galā, apmēram priekšpēdējā māja, tur piebūvēts mansarda stāvs ar rannila jumtu, smieklīgi bet ne briesmīgi. un vēl viskautkur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?