telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2018-07-27 08:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
lielveikala ainas Salaspilī
Vakar biju pelēkajā bloķeņu daļā, kur vispār principiāli cenšos nespert kāju (jo pelēka, krieviska un nomācoša vide). Tā nu gadījās, jā, ka vakar sanāca tur būt un pirkt gurķus un ķiršus Rimī šrimī, tai drausmajā pilsētas daļā.
Tā nu sasvēru ko vajag un stāvu rindā. Pik stundā, kad garas rindas un tad var dzirdēt rajona ziediņus visā krāšņumā.
Tā nu viena apmēram 45 - 60 gadus veca sieviete no bagātīgi piekrautā groza lika produktus uz letes. Sievietei kaut kādi grabuļi spīdīgi ap kaklu un ausīs, mētā biezo. Viņai bija līdz apmēram 10 - 12 g.v. meita vai mazmeita. Un tad sākās. Māķuškai no elles nepatika, ka saldējums mīksts. NU DA!!! Ja pastaigājies kaut 5min pēc saldējuma ielikšanas groziņā, vnk turpini staigāt pa veikalu un pētīt plauktus, protams, ka tas paliek mīksts. Tāpēc jau saldējumus izvieto tiešā kases zonā. Bet nu labi, māķuškai no elles loģika nav stiprā puse...
Viņa sāka apmēram 20 pieaugušu cilvēku klātbūtnē kliegt "Tās saldētavas izskatās nestrādā, fiksi ej paņem citu saldējumu, ātri". Ok, meitene aizskrien pie saldētavas izvēlēties citu saldējumu, viņai ķermeņa žesti tādi, ka maz laika, stress, vicinās ar rokām. Meitene tomēr neko neizvēlējās, pieskrien atpakaļ pie sātaniskās mātes un jautā "Vai šokolādes? To pašu, bet šokolādes?" un tad māķuška kliedza "ko velcies, es tev taču teicu ātri, nekad tu nevari neko - seko lamu vārds!!! - tam seko līdzīgas u.t.t. u.t.t. neadekvātas klaigas.
Bērns reāli neko sliktu nebija izdarījis, bet viņa viņu nodirsināja tā, it kā kaimiņam būtu norijis visas zemenes, ķiršus, avenes un bumbierus.

krč es uz viņu paskatījos ar paceltu uzaci un sarauktu pieri, nu tā kā es mēdzu dabiski skatīties uz natūrā neadekvātiem cilvēķiem, kas pirmajā mirklī izskatās kaut cik adekvāti. Bet nu tā kā es stāvēju citā rindā un viņas ālēšanos tas neapturēja. Tās 45 - 60 g.v. fūrijas ālēšanās beidzās ar to, ka viņa dirsa virsū kasierei, ka "JŪS PĀRDODAT MĪKSTU SALDĒJUMU, TE SALDĒTAVAS NESTRĀDĀ u.t.t."
Pirmkārt, pircējam nav jāpērk prece, kas ir bojāta vai ar defektu. Vienkāŗši nav jāliek savā groziņā un tad par to jābrūk virsū kasierei. Par preču defektiem reāli atbild cits personāls un prātīgākais vienmēr pasaukt veikala dirkšķi uzreiz, ja šķiet, ka svarīgas lietas nefunckionē, šinī gadījumā - saldētavas, jo tam vienīgajam reāli ir saldēšanas u.c. iekārtu inženieru telefona numuri.

Nu lūk, tā aina bija tik skaļa un spilgta, ka es pilnīgi iztēlojos pārējo viņu dzīvi - viņas 70% dzīvo tajās bezpersoniskajās un sterilajās Salaspils rindu mājās, kur tā elles vecene borzī sīkajai virsū par katru nieku, piemēram, neļauj iet ārā spēlēties ar bumbu. Tā sīkā laika gaitā izaugs par manipulējamu ļerpatiņu bez sava viedokļa un turpinās to ļaunuma gēnu borzīt virsū nākošajai paaudzei.

Man kā nejaušam skatītājam no malas gribējās iejaukties,ka ne bērns, ne kasiere neko sliktu nebija izdarījuši, bet tad es no tās vecenes saņemtu eksploziju, piem. ka man nav daļas gar svešiem bērniem un ka viņai ir pravas u.t.t.

Secinājums - ja ģimenē ir daudz naudas, ko notriekt nevajadzīgos sūdos (jā viņa pirka ne to veselīgāko pārtiku), bet nespēj normāli komunicēt ar savu bērnu, tad tiem brēcējiem, ka minimālā alga 1000+ kaut ko mainīs, tā pa lielam nav taisnība, jo nekas nemainīsies - brēks tālāk un sabiedrība būs tikpat mentāli nabadzīga, kā šobrīd atsevišķās pilsētās, atsevišķos rajonos...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nulle
2018-07-27 09:32 (saite)
Par cilvēkiem nekomentēšu, bet ar saldējumu tajā RIMI tieši tā arī ir - pēc piecām minūtēm tas ir izkusis - man vajadzēja pāris reizes, lai saprastu, ka saldējumu tur var pirkt tikai tad, ja apēd uzreiz uz ielas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-07-27 09:40 (saite)
Tā nu tas ir visos veikalos. Mego un Maximā tas pats. Bija kaut kāds prikols, ka pie niknākām saldēšanas temperatūrām saldējumi pārklājas ar tādu kā ledus sniedziņu, kas laikam rodas tad, kad vitrīna kādu laiku pastāv vaļā un tad tiek aizvērta ciet, iekšpusē rodas kondensāts,kas sasalst. Un tad atkal var erroties, ka krēmīgajiem saldējumiem virsū reāli stāv virsū sasalis ūdens un kad tas izkūst, saldējuma vafele nepatīkami samirkst un garšo pēc ūdens. Kad garas rindas, saldējums būs stabili beigts jebkurā gadījumā. Man laikam paveicies, ka tuvākās bodes atrodas 3 minūšu attālumā no mājām, bet lielākoties saldējumu tāpat atveru un ēdu jau uz ielas, lai labums neizkūst un glazūra nenokrīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nulle
2018-07-27 10:09 (saite)
Maksimā (kas netālu no RIMI) šajā ziņā ir gan labāk, pa ceļam neizkūst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snauts
2018-07-27 10:14 (saite)
Es domāju, ka šitā kā reiz ir tā uzvedība par kuru cilvēks ir pelnījis pamatīgu pērienu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-07-27 10:47 (saite)
Hmm. Nu tad uzraksti arī Degpunktā/LNT/Kasļauns.lv, ka viņiem vajag pērienu par akciju "svešu bērnu nav", kas veicina sapratni sabiedrībā, ka emocionālā, fiziskā vardarbība vai atstāšana novārtā sabiedrību kopumā veselāku nepadara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2018-07-27 11:08 (saite)
Whaaat? Es nesapratu, ko tu ar to gribēji teikt. Kāds tam sakars ar manu pārliecību, ka savādāk šitādas riebīgas vecenes pāraudzināt nav iespējams?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-07-27 11:18 (saite)
Gribēju teikt to, ka tagad ir tā akcija un medijos stāsta, kā rīkoties, ja sīcis ir vienkārši pazudis vai ja tas ir iesprostots mašīnā saulē, bet nestāsta, kā rīkoties, ja bērnu emocionāli pazemo lielveikalā daudzu citu pieagušo klātbūtnē. Noskatīties nespēju, bet kaut ko sakarīgu pateikt vai rīkoties arī nē, jo nezinu, ko darīt. Pāraudzināt nav iespējams, bet drusku apdomāt situāciju ir iespējams... Ja būtu uzskākusi sarunu, vismaz tad saprastu, vai jāsauc menti vai nē, jo ja vecāki ir alkohola reibumā, tad vismaz vizīte mentu busā gandrīz garantēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2018-07-27 11:28 (saite)
Nu tā vecene pavelk uz manu vecmāmiņu, varbūt ne tik traki, bet mana mamma, es un mana māsa arī palielam izveidojāmies tādas ļerpatiņas kā tu raksti, un tāpēc man ir dziļš naids pret tādiem cilvēkiem. Uzmini kas, ja kāds centās kādreiz nolikt manu vecmāmiņu pie vietas, tad pēc agresīvas bļaustīšanās sekoja asaras, tika ieņemta upura loma. Pirmais vīrs no viņas aizmuka, otrais nodzērās. Radinieki viņu sauca par mazo ģenerāli. Mūsdienās es domāju viņa būtu karojošā feministe simts punkti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2018-07-27 13:39 (saite)
Hmm, nu man viens tuvs radinieks arī ir ļoti nemotivēti agresīvs, bļauj un bārstās uz tuvāko ar šausmīgiem apvainojumiem un mētā priekšmetus pa gaisu, neadekvātuma līmenis ļoti augsts, tāpēc daļēji saprotu, kā tas ir.
Taču naidu pret tādiem cilvēkiem diez vai ģeldētu turēt, jo naids grauž no iekšpuses, a jēga - nekāda. Būtiskāk ir savā dzīvē neielaist tādus uzvedības modeļus un tādus arī pa gabalu identificēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2018-07-27 13:56 (saite)
Ah, lidojoši priekšmeti, tā atkal manas māmiņas specialitāte. Es tev pilnībā piekrītu par to, ka naidu nevajag turēt, bet to ir vieglāk pateikt nekā panākt. Es pat uz savu vecmāmiņu baigo naidu neturu, es jau esmu pieaudzis galu galā, drīzāk mani tas pārņem tādā situācijā kā tu aprakstīji, kad kāds bērnus ģorgā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2018-07-28 04:30 (saite)
ir cilvēki, kam tā komunicēt ir normāli, nevajag visu mērīt pēc savas mērauklas. krieviem, piemēram, bļaut ir normāli, viņi uzvedas daudz skaļāk un agresīvāk - tāda kultūra.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?