telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2017-11-24 11:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
trends filmēt pārkāpumus
http://apollo.tvnet.lv/zinas/direktore-skolens-kurs-piekava-policistu-bijis-kluss-un-mierigs/814527

Nu šis jau ir pilnīgi sviestā sagājis, ja nesajēdz, ka ja ir pierādījumi vardarbībai, no soda neizsprukt.

Tad vēl vakar viens sīkais youtuberis "Exploring with Rihards" publicēja, kā ar sīkajiem drauģeļiem (pēc nikneikiem soctīklos atklājās,ka nevienam nav 18) pa nakti brauc ar kravas mašīnu Rīgā pa pārdaugavas ielām,lielām un mazām. Mašīnas atslēgas bija paņēmis viens no sīkajiem,no kāda ģimenes locekļa visdrīzāk. Filmē CSN pārkāpumu un laimīgs vēl paziņo, cik tas ir nelegāli, ekstremāli un kruta. Video jau ir izņemts, bet ja RPP painteresēsies, to video dabūs, saglabāju.

Darīt huiņu pusaudžu vecumā ir saprotami, bet kāpēc tik izteikti sīkie lien rādīt, ka trūkst elementāras zināšanas par administratīvajiem un pat kriminālajiem likumiem? t.i. - nofilmē pārkāpumu, publicē to internetā, domājot, ka nesekos nekāds sods? Sociāli-juridiskais eksperiments?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]peepingtom
2017-11-24 13:02 (saite)
cilvēciska nespēja samierināties ar lietu nepastāvību un mainību.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-11-24 13:25 (saite)
To var darīt kaut kā savādāk. Nevis reidžojot, bet izskaidrojot savas vajadzības vecākiem vai skolotājiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2017-11-24 14:26 (saite)
> bet kāpēc tik izteikti sīkie lien rādīt, ka trūkst elementāras zināšanas par administratīvajiem un pat kriminālajiem likumiem

Varbūt tieši tāpēc, ka viņiem trūkst elementāras zināšanas par to kā pasaule strādā. Izteikti sīkajiem gan ir baigi labi, ja gribās taisīt riebeklības un likumpārkāpumus, viņiem ir grūti uzlikt normālus sodus pat par diezgan smagiem nodarījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-11-24 15:04 (saite)
Piemēram, no savas pieredzes, es tajā vecumā (13,14) esmu darījusi visādas huiņas nezinot, kāds īsti ir sods, ja pieķer, bet sajūtu līmenī bija saprašana, ka "hmm,šis te nav labi, ja nu pieķer,kas nu būs", līdz ar to 90% kaut kādas sliktās darbības centos rūpīgi slēpt nevis kā mūsdienu jaunieši - nofilmēt procesu un to izrādīt. T.i. - nelikumības bija kā noslēpums, ko paturēt tikai sev vai uzticēt tikai tajā iesaistītajām personām.
Varbūt likumi tiek uzlūkoti kā izaicinājuma spēle, kurā tagad savu artavu sniedz atrautība no realitātes (sīkie bez tiesībām youtube bija paspējuši uzkačāt vairākus simtus 'like'!!!)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2017-11-24 15:43 (saite)
"Mūsdienu jaunieši" ir frāze, kas jau uzreiz velk uz "kad es augu, tad viss bija citādāk, cilvēki bija gudrāki un mēdijos bija tikai īstas un nesagrozītas ziņas". :D Tā laika jauniešiem vienkārši nebija vēl tik labi gadžeti un sociālie tīkli, kur savas muļķības momentāli izrādīt. Lielākā daļa gan jau savas nekrietnības neliek youtube, bet ik pa laikam gadīsies kāds, kam vēlme izrādīties būs pārāka par aizdomāšanos par sekām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-11-26 14:16 (saite)
2006/2007.g.,kad bij 14 - jau bija draugiem.lv un youtube arīdzan,kur operatīvi salikt stulbības.Kas arī tika darīts(izņemot nelegālo staffu).
Izrādīšanās nepārprotama,it sevišķi,ja ir pūlis,kas mudina darīt vēl. Vienkārši tas, ka tas veicina nesodāmības apziņu. Ka tā teorētiski var rasties domāšana, kāda ir bembistiem ar 200km/h, Lembergam, kāpu zonas apbūvētājiem un točku īpašniekiem. Ka atklāti var darīt huiņu un par to nesaņemt sodu, pat atbalstu,pamudinājumu. Un ka tas viss tiek atstāts pašplūsmā,sabiedrība to ļauj! Par to ir viss šis stāsts.





(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2017-11-24 15:59 (saite)
Sīkajiem arī gribas zīmēties. Tas ir svarīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-11-26 14:18 (saite)
Tajā vecumā ir jāzīmējas un jādara stulbības,bet stulbības ir kādā brīdī jāsoda. Lai neizplatās nesodāmības apziņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2017-11-26 14:48 (saite)
protams, labāk sodīt laicīgi. jo bija gadījums, kad piesedza vienu tīni tiktālu, ka tas autobusa pieturā nosita cilvēku tāpat vien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?