telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2017-06-04 12:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Raimonds Tiguls

Par rezultātiem :) (+Dpils un Ogre)


Es pirmo reizi kā īsts pensionārs pēc 22:00 ieslēdzu klausīties LTV, kur kandidāti komentēja exit poll rezultātus. Ņils, kā parasti, no komentāriem atteicās un LTV žurnālistiem ļauj atrasties tikai vienā telpā(!), kur lāga nekas nenotiek un neko sakarīgu intervēt nevar. Nnnnnnjā. :D

Sekoju līdz arī notikumiem Daugavpilī, jo tur ir vissīvākā cīņa (Latgaeles partija VS Saskaņa). Abas partijas ieguva 28%, ABAS!!!. Tomēr Lāčplēsis paliek savā vietā.
Kāpēc ievadā par Daugavpils cīņu par mēra beņķi?
Jo tūlīt sekos pats interesantākais:
Jānis Lāčplēsis(Daugapvils mērs,Latgales partija) ieguva 5912 plusus un 93 svītrojumus.
KAMĒR
Nils Ušakovs ieguva 105006 plusus un 989 svītrojumus, Ameriks - 3846 svītrojumus,Stepaņenko - 3043 svītrojumus. Tas nozīmē to, ka krieviem arī ir zajebal Saskaņas tagadējie līderi un grib no tās pašas partijas izvilkt svaigākas sejas VAI iespēju balsot par citu partiju ar krievu deputātiem.

Man bija tā iespēja būt Daugavpilī priekšvēlēšanu aģitācijas laikā. Maijā pilsētā bija gan reklāmas, gan teltis, nu viss tāpat, kā 2.lielākajai pilsētai piedien. :)

Par Jaunās Konservatīvās Partijas "izrāvienu" - es domāju, ka visiem tas ir pārsteigums, ka ar novecojušu džingliņu "Ķeram korumpantus!" var iegūt 13%, turklāt ar neskaidru no vienas partijas līderu izcelsmi (Anna Potapova) un tādējādi smagajām aizdomām vai tik viņa & co nav vienkārši nav izvirzīta, lai taisītu maximāli daudz skandālus, kā back in the 2003 / 2011, LAI novērstu uzmanību no svarīgākiem aktuālajiem jautājumiem. Ar to es gribēju teikt, ka šī dāma no Maskavas var taisīt lielāko cirku Rīgas domes opozīcijā. Cirks un skandāli būs!! Tas ir pilnīgi garantēts.

Par Bondaru - es vispār nesaprotu tos cilvēkus, kas lika plusiņus Bondaram, jo viņš arī ietur diezgan iedomīgu pozīciju. Jams tomēr cīši bij saistīts ar Krājbanku, kurš aiztinās īsu brīdi pirms bankas bankrota,tādējādi izvairoties no atbildības. Āreče, daudzi to laikam bija aizmirsuši. :) Bet nu - ieguvis papildus Hārvardas augsatskolas grādu un kā VVF pietuvināta persona laikam tomēr izpelnas vēlētāju uzticību, hmm.

Par KPV LV - es zināju, ka paliks aiz svītras, komentāru par Rīgas kampaņu nav.
Toties ir komentāri par Ogres novada kampaņu! :) Es nezinu cik daudzi ir redzējuši uzrakstus "OGREI NAV NAUDAS", bet spriežot pēc tā, ka lapa www.ogreinavnaudas.lv reklamē vienu no KPV LV saraksta, pieļauju, ka viņiem ir saistība ar šiem graffiti. Jo ogreinavnaudas.lv aktīvi kritizē esošo mēru. Lai nu kā, KPV LV Ogrē tomēr pietrūka vien nedaudz balsis, lai pārkāptu 5% barjeru, ieguva 4,74%.

Patiesībā man likās, ka Vienotībai bija liels risks palikt aiz svītras tāpat kā ZZS, jo visur presē to daudzi noniecina par sīkpartiju un ka tur vairs nekas kopš trača ar Āboltiņu nava glābjams, bet tomēr re, ka ir - es domāju, ka Vienotībai izdosies arī Saeimas vēlēšanās knapi, bet dabūt drusku vairāk par 5%. Bet tas notiktu vien tādā gadījumā, ja partija paspēs, kā vakar komentēja LTV "izaudzināt līderus no iekšpuses" un līdz nākošajam gadam neiepīties skaļos skandālos.

Par NA - Brokai vispār vajadzētu paiet malā , jo viņas dēļ partija vēl vairāk zaudē reputāciju.

Kopumā - man vislielākā popkorna (ā nē maizīšu) ēšana bija, sekojot līdz Rīgai,Daugavpilij un Ogrei. Man bija arī 100% pārliecība, ka Jelgavas dinozaurs Rāviņš nekritīs un nekrita arī, bet ZZS un Vienotībai derētu padomāt, kas ir tie 3000+ iedzīvotāji, kas balsoja par Saskaņu. Stipri jāpadomā.

Vēl neesmu paskatījusies Twittera vētru, bet tur ir skaidri redzams, ka pārsvarā tur pulcējas Bondara/Konservu/Vienotības atbalstītāji. :)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2017-06-04 13:37 (saite)
Plusi Ušarikam kaut kā neliecina, ka SC elektorātam (kura reducēšana tikai uz krieviem ir maigi izsakoties vēlmju domāšana) būtu zajebalo.

"Smagās aizdomas" par Strīķi ir vienīgi tiem, kuri pat centīgi mek;ējot nespēj atrast būtiskāku "kompromātu" par Potapovas zupas sildīšanu. :P

JKP un LA/RA (kurās ir salīdzinoši mazāk tirliņu uz citu potenciālo RD jaunpienācēju fona) panākumi, tāpat kā V & NA neveiksmes ir izskaidrojamas diezgan vienkārši - kā vēlētāju vērtējums līdzšinējai domes opozīcijas impotencei.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-06-04 16:58 (saite)
989 svītrojumi izklausās maz pret 105006 plusiem.:) Trīs līderu svītrojumi kopā rada skaitli 7878. Tātad, 7878 Saskaņas atbalstītāji vēlas Rīgas domē redzēt citus Saskaņas partijniekus.Tas ir diezgan daudz, ņemot vērā, ka Daugavpilī saskaņas līderim Elksniņam tika 5396 plusi un 132 svītrojumi.
Jautājums - kādu iemeslu dēļ tad šie 7878 svītroja laukā Saskaņas tagadējos līderus?
Nu labi, varu dēvēt Saskaņas elektorātu par "mikrorajonu viegli nosmeļamo elektorātu,kuriem ir spēcīga nostaļģija pēc PSRS, starp kuriem ir arī daudz latviešu pensijas un pirmspensijas vecumā". Par SC PSRS tipa idejām (nahaļavu visu!) viņi balsos vienmēr, bet jautājums, kāpēc šie 7878 cilvēki negrib Ušu,Ameriku un Stepaņenko :)

Kompromāts pietiekami interesants, nu tad jau redzēsim, cik daudz korumpantus viņa atmaskos un vai jaunais KNAB vadītājs (kurš vēl nav zināms, zināmi tikai kandidāti) iekustinās arī citus ziņot. Patiesībā jau jebkurš acīgs iedzīvotājs, kam nav slinkums browsēt pašvaldības iepirkumu sadaļu,var ziņot KNAB par aizdomīgiem Rīgas domes uzņēmumu darījumiem. :)

Nu cerams, ka ar svaigām asinīm un vairāk beņķiem turpmāk būs saprātīgāki Rīgas domes lēmumi un reducēs savus kosmiskos solījumus uz kaut ko reālistiskāku.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-06-04 17:11 (saite)
Tev klibo matemātika - 7878 (kas uz kopējā 127 tūkstošu fona ar nav nekāds dižais skaitlis) balstās uz nereālu pieņēmumu, ka katrs kurš svītrojis kaut vienu līderi, nav svītrojis pārējos divus. Vispār SC sarakstā vairumsm, ir diezgan līdzīgs (starp 2 un 2 tūkstošiem) svītrotāju skaits un Ušariks ir izteikts izņēmums.

Fakts, ka ar visu šo padsmit gadus veco (NRA žurnaļugu regulāri atgādināto) "kompromātu" Strīķei vislaik ir bijusi pielaide valsts noslēpumam, vien liecina par tā svarīgumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-06-04 17:56 (saite)
Labs ir, pieņemsim, ka tur uzdarbojās heiteri, kas to boy-bandu svītroja vienlaicīgi, bet tādā gadījumā tie tāpat ir tūkstoši, ne simti.
Lai nosvītrotu, vajag būt kaut kādai motivācijai. Pati motivācija izsvītrot ir interesantāka par cipariem, matemātika nav interesanta. :D





(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2017-06-04 18:00 (saite)
Katra vēlētāja galvā esošajos tarakānos tāpat neielīdīsi.

Fakts ir tāds, ka daži tūkstoši uz 127 tūkstošu fona ir visai maznozīmīgs procents, kas nedod pamatu izdarīt secinājumu par SC elektorāta vēlmi pēc pārmaiņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-06-04 18:15 (saite)
Ielienot tais tarakānos, partijas varētu uzlabot savu meņū. Vismaz būtu interesanti, ja būtu tam papīram komentāru aile.:D To apkopošanai vajadzētu algot cilvēkus, kuri ir gatavi smieties līdz asarām. :D
Revolūcijas sākas no maziem sūdiņiem. ;) :) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]katodstars
2017-06-04 14:15 (saite)
Twitteris un vispār internets šodien ir pilnīgā dirsā.
Bet nu, jā, tā bišķi skumīgi par rezultātiem. Nu, neko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2017-06-04 17:06 (saite)
Toties Twitteris neraksta, ka šodien ārā vairs nesalst rokas ēdot saldējumu, kas ir šīs dienas labākā ziņa. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?