telefontubbie ([info]telefontubbie) rakstīja,
@ 2014-05-21 15:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nenovīdīgie diršļu* īpašnieki
Kāda ir pilsētas iedzīvotāju motivācija turēt diršļas?
Diršļas tikai piedirš ielas un apdraud cilvēkus, kas vienkārši ir ceļā no punkta a - b. Diršļu saimnnieki VAIRUMĀ ir atsaldeņi, kuri nesaīsina diršļu pavadas, kad redz, ja pretī / garām iet cilvēki, kuriem ar diršļu nav ne mazākā sakara. Ar kādām tiesībām atsaldeņi, diršļu īpašnieki apdraud uz ielas citu cilvēku veselību? Tas ir, viņi neskatās, ka viņu dirslis skrien virsū citiem cilvēkiem, rej un kož pilnīgi bez iemesla? Mēdz teikt, kāds saimnieks, tāds suns (DIRSLIS). Agresīvi saimnieki = agresīvi diršļi. Dirslis nav spēļmantiņa, bet dzīva radība. Diršļi nav pelnījuši atrasties 23 stundas vai pat mazāk savas dzīves laika, iespundētiem dzīvokļos savu atsaldēto saimnieku untumu dēļ.

Es ļoti ceru, ka to diršļu saimnieki kādā dienā attapsies, ka viņu foršais, mīļais dirslis ir apkārtējās vides degradētājs un potenciāli bīstams lops. Ir taču gadījumi, kad "mierīgi" diršļi kādā jaukā dienā vienkārši sāk ēst bēbjus, turpat dzīvokļos, kur tie ir iespundēti. Nemaz nerunājot par uzbrukumiem uz ielas.
Ja es būtu Ušakovs, par brīvu visiem reģistrētajiem suņu īpašniekiem piespiedu kārtā iedalītu un liktu nēsāt uzpurņus, ja tie atrodas sabiedriskā telpā. Un nereģistrēto suņu īpašniekus sodīt ne tikai ar brangu naudas sodu, bet arī utilizējot diršļu.Pavisam.Es neteikšu kādā veidā.

Un tos, kuri saka "tas suns nekož", "tas jau tāds mazs sunītis" - tādiem vajadzētu piemērot 'diršļu terapiju' kurā tie izbaudītu, kā tas ir, kad miesā iecērtas zobi. Un tad viņi varbūt sāktu savās duļķainajās smadzenēs saprast, ka suni bez pavadas ārā vest nevar.



*Diršļa - suņi, kas dzīvo pilsētā un piedirš ielas, apdraud apkārtējos iedzīvotājus un kuru saimnieki ir atsaldeņi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]katodstars
2014-05-21 16:29 (saite)
"Dirstnis" skan oficiālāk.
Bet Tev iekoda?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2014-05-21 23:10 (saite)
Jā, šogad iekoda nepiesiets suns. Katru nedēļu ir situācija, kad sanāk iet vai braukt garām suņiem , nepiesietiem, kas riedami gaismas ātrumā nesās klāt. Saimnieki tikmēr grauž sjēmkas vai spaida mobilo telefonu. Rokās pavadu nav, značit nelieto tādu vispār.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2014-05-21 17:02 (saite)
Es tomēr ceru, ka tavs naids (kuru, protams, var saprast) vairāk koncentrējas uz atsaldeņiem nevis diršļām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]telefontubbie
2014-05-21 22:55 (saite)
Jap, uz to saimniekiem, kuri bezatbildīgi palaiž suņus skraidīt pa pilsētu un nelieto pavadas/uzpurņus agresīviem suņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

patiesība par diršļiem
[info]nitroglicerins
2014-05-22 00:39 (saite)
izskatās, ka vienīgais dirslis te esi tu...
Es ar savu sunīti vienkārši eju pa ielu, pēkšņi sunītim nogurst kājiņas, un viņš grib apsēsties, bet... paliek pussēdus un apjūk, jo vietā, kur suņuks tiko gribēja pasēdēt ir atstāts klucis. To tur atstāja kāds tādš pats dirslis kā tu!!!! A varbūt pat tieši tu!!!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?