atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:07 pm:

Comments

From:[info]slikts
Date:February 5th, 2021 - 12:20 pm
(Link)
Pītersons ir t.s. grifter jeb krāpnieks, un mēģināt šķirot viņu labajā un sliktajā ir tas pats, kas rakāties miskastē
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 5th, 2021 - 12:32 pm
(Link)
es domāju, ka viņš ir rūķis. varbūt viņā meita tur kaut ko mēģina bīdīt un ietekmēt, bet kaut kāda krāpšana ir pilnīgi ārpus viņa pasaules. viņš saka to, ko viņam saka dievs.
Hitlers (vēl viens manifestors) arī, starp citu, nebija krāpnieks. viņš bija tāds pats orākuls.
From:[info]slikts
Date:February 5th, 2021 - 01:57 pm
(Link)
Piedod, bet nē, viņš ir textbook example tam, ko sauc par grift jeb krāpniecību, jo pārdod idejas bez seguma cilvēkiem, kas tās grib dzirdēt, un gana bieži tās ir kaitīgas, kā, piemēram, tradicionālo dzimumu lomu vai homofobijas un transfobijas gadījumā.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 5th, 2021 - 07:40 pm
(Link)
Nu labi mani laikam neinteresē vispār kam ir taisnība un kam nav
From:[info]slikts
Date:February 5th, 2021 - 08:03 pm
(Link)
Jābūt priviliģētam, lai tas varētu neinteresēt, un es arī labprāt domātu par citām lietām, bet tas liekas negodīgi pret tiem, kurus skar aizspriedumi utt. Piemēram, Pītersona "sakārto savu istabu" būtībā ir aicinājums uz pasivitāti, nedomāt par pārejo pasauli
[User Picture]
From:[info]zimbardo
Date:February 5th, 2021 - 09:23 pm
(Link)
+++
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:February 5th, 2021 - 10:15 pm
(Link)
Man vēl jānoklausās tas Pītersona "sakārto savu istabu". Bez priekšzināšanām tas nolasās kā cilvēka mazās pasaules un ārpasaules mijiedarbība, nevis pasivitāte. Vismaz es jūtos labāk, ja ir sava mazā pasaule un izpausme uz āru ir līdzsvarā, ka varu radīt sev mājas, kur atpūsties, un tad iet pasaulē darīt. Primitīvi izklausās, bet šobrīd jūtos pārāk nogurusi, lai sakarīgi paskaidrotu, kā ķermenis jūtas vidē, ka sava istaba nav tik nodalīta un izolēta telpa (nesen pārvācos uz galvaspilsētu, tāpēc ir interesanti fiksēt, kā vide, apkārtējo cilvēku noskaņojums uz mani iedarbojas). Bet nu varbūt iebraucu tagad auzās, jo Pītersons pavisam ko citu domājis.
[User Picture]
From:[info]zimbardo
Date:February 5th, 2021 - 09:33 pm
(Link)
Pavilkties uz Mr.P. ir ok, bet apgalvot, ka ar viņu runā dievs, ka ar viņu viens vaibs izliekoties, ka nekas ko viņš saka neattiecas uz reālo pasauli nu te jau mēs ejam dziļi tumsā. "Mani neinteresē, kuram ir taisnība." ir priviliģēta pozīcija, kurā var parunāt par vaibiņiem, fīlindziņiem, bet tur vajag ļoti labas klapes uzlikt. Lai izdodas, tā teikt!
Powered by Sviesta Ciba