atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
02:44 pm: patiesībā mani ļoti interesē beznaudas dzīve un apmaiņa ar priekšmetiem un materiālu otrreizējā pārstrāde. Tagad es beidzot redzu, kā tieši tā ir daļa no apzinātības prakses. Jāatzīst, ka pēdējos vismaz 6 gadus esmu dzīvojusi mazliet kapitālisma komā, paranojiski izvairoties ņemt vērā kaut kādus dzīves materialitātes aspektus. Tikko lasīju par 1 sievieti, kas Parīzē nodibinājusi īpašu aģentūru, kas pa brīvu vai pa lēto savāc no visu veidu fabrikām ražošanas atlikumus un tāpat pa brīvu vai pa lēto nodod tālāk māksliniekiem un performatoriem un dizaina studentiem.

Vēl man gribētos pakalpojumu un zināšanu apmaiņu. Iet pie draugiem, kas kaut ko dara, un piedāvāties kaut ko palīdzēt, lai man apmaiņā kaut ko iemāca. Nesen uzzināju par 1 savu draudzeni, kas tikko kļuvusi par bezdarbnieci, bet iet palīdzēt citai savai draudzenei uz viņas juridisko biroju kaut kādās čakarīgākās lietās - vienkārši lai nezaudētu asumu un arī iegūtu pieredzi.

Comments

[User Picture]
From:[info]koki
Date:March 31st, 2016 - 03:04 pm
(Link)
jā! apbrīnojami, cik ļoti cilvēki ir pieraduši, ka viss kaut ko maksā naudā un citādāk vispār nevar..
[User Picture]
From:[info]teja
Date:March 31st, 2016 - 03:09 pm
(Link)
un, pats galvenais, neizdomā šo domu līdz galam, jo, it kā daudz ērtāk un nečakarīgāk ir visu pirkt, turklāt jaunu, bet, izdomājot to līdz galam, neērtības un čakars, ko rada nemitīga pārstrādāšanās maizes darbā un frustrācija par to, ka nepietiek laika dzīvot, ir daudz kaitīgāk
[User Picture]
From:[info]koki
Date:March 31st, 2016 - 03:11 pm
(Link)
bet tas jau visa pamatā - nedomāšana!
:(
[User Picture]
From:[info]simamura
Date:March 31st, 2016 - 04:04 pm
(Link)
bez naudas arī vajadzība pēc lietām sarūk. Ja nu kaut ko tiešām baigi ievajagas, tad var ar aizņemties palietot uz atdošanu
From:[info]dute
Date:March 31st, 2016 - 04:54 pm
(Link)
Es baigi pavelkos uz fb mantu atdošanas grupām, pieverot acis uz visu to nožēlojamo izteiksmi, koncepts ļoti labs. Vairāk gan esmu atdevusi, nekā ko ņēmusi, kādu trešdaļu iedzīves, kad pārvācāmies. Baigais azarts, gribas atdot vēl un vēl.
Radniecīgi šim, lai īstenotu sapni par zero waste, nepērku produktus, kurus gribētu ēst, ja iepakojums neapmierina. Gribētu katru dienu izdzert pudeli boržomi, bet nevaru pieņemt domu par 7 plastmasas pudelēm nedēļā. Nemaz nerunājot par desertiem mazos plastmasas trauciņos vai cepumiem plastmasas šālītēs un celofāna iepakojumos. Nu, un vienreiz norautā maisiņā sveru augļus tik ilgi, kamēr tas sadalās.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:March 31st, 2016 - 05:07 pm
(Link)
Es gribētu iet pie zobārsta un tad viņam šķūrēt sniegu, skaldīt malku un pļaut zāli. Godīguma dēļ stundu par stundu.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:March 31st, 2016 - 07:43 pm
(Link)
āww. es labprāt tulkotu par auklēšanu.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:March 31st, 2016 - 07:42 pm
(Link)
es visvairāk jaunas lietas pirku, lai ietu uz darbu - t.i., lai paspētu paēst pirms/pēc bērnudārza, nokļūtu laikā ar sabiedrisko vai braucošu velo, būtu vienmēr tīrās drēbēs, kas neizceļas, galvas tabletes. un principā visu algu uz to arī notrallināju.
nestrādājot, reizēm šķiet, es esmu bagātāka.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:April 1st, 2016 - 03:32 pm
(Link)
Jā!!!
[User Picture]
From:[info]teja
Date:April 1st, 2016 - 03:52 pm
(Link)
Cik es neesmu notriekusi dārgās lidmašīnās un viesnīcās un vakarinjās ko man patiesībā nahuj nevajag tikai tāpēc ka nav laika un pārgurums un viss pēdējā brīdī
[User Picture]
From:[info]kochka
Date:May 30th, 2016 - 12:48 am
(Link)
Jā!!! Sociālais kapitāls:)
Powered by Sviesta Ciba