atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:38 am: kur es varētu padiskutēt par oligarhiem? mani interesē, vai no ekonomikas ietekmes uz politiku kaut kur pasaulē ir iespējams izvairīties. vai arī var izvairīties tikai no ļoti tiešas un rupjas ietekmes.

Comments

From:[info]unpy
Date:June 8th, 2011 - 11:56 am
(Link)
Pirms kara ar apriņķa priekšnieku?
From:[info]marina
Date:June 8th, 2011 - 12:00 pm
(Link)
var izvairīties no tik ļoti tiešas un rupjas ietekmes. igauņi ar šo problēmu tika galā pirms desmit gadiem. tas nenozīmē, ka nepastāv vispār, no tā gan nav iespējams izvairīties.
[User Picture]
From:[info]_re_
Date:June 8th, 2011 - 12:05 pm
(Link)
vismaz dalītu viņi savas intereses un pārējo 50/50, būtu labi. kā tas notiek citur, demokrātijā.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:June 8th, 2011 - 12:25 pm
(Link)
citās demokrātijās ir arī ļoti spēcīgas citu interešu grupas ar ietekmi uz politiku, kas arī rada šo līdzsvaru, piemēram, zaļie, baznīca, geji un arī reālas politiskās ideoloģijas ar personiskām pārliecībām.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:June 8th, 2011 - 12:16 pm
(Link)
īru neatkarīgajā rādiō
[User Picture]
From:[info]starro
Date:June 8th, 2011 - 12:34 pm
(Link)
kas ir politika? es to definētu kā uz definētām vērtībām balstītu rīcības plānu. plāna tapšanai jābūt caurspīdīgai, procesam saskaņotam. plānu izstrādā pārstāvniecība ar mandātu. šo plānu, kurā ir arī termiņi, mērķi, uzdevumi un aktivitātes, apstiprina elektorāts. tad pārstāvniecība organizē plāna īstenošanu, atskaitoties publiski - statusa ziņojumi. ja aktivitātes vai operatīvie lēmumi neatbilst plānam, tad elektorātam tiesības veikt koriģējošas darbības lai pieturētos konsekventi pie plāna. bet plāna tapšanas laikā lobiju aktivitātes ir akceptējamas, ja vien intereses netiek ielobētas nepieņemamā veidā - uzpirkšana, draudi. politika nozīmē interešu pārstāvniecību, to skaitā ekonomisko. un ekonomisko mērķu sasniegšanu var ļoti labi izmērīt kā kritēju darba novērtējumam.
Powered by Sviesta Ciba