tati ([info]tati) rakstīja,
@ 2017-02-24 20:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:nomnomnom NŌT

Besībesībesī.
Tas, ka šajā valstī pārdod sūdīgus piena produktus. Viss smird un garšo pēc skābbarības, jo nabaga lopi tiek baroti ar lētu un sūdīgu paiku, kas rada savu "superīdziņo" efektu. Sviests smird (kad cep/kausē), struktūra pretīga, ar sieru tas pats.
Neatceros, kad agrāk būtu bijis tā - sacept sīpolus sviestā un ieslēgt virtuves ventilatoru, lai visa māja nesmirdētu pēc skāba pretekļa. Ar siermaizēm ze seim. Ja uz maizes uzsmērē LV sviestu, uzliek LV sieru un liek cepties...pizģecnahujbļe tur sanāk.
Tagad pērkam sviestu no Īrijas (Mego var nopirkt, laikam šad tad Prizmā arī ir), jo tas garšo saldi, smaržo saldi un NESMIRD.
Ar sieru gan sūdīgāk - neLV, neLT vai nePL uzmaizes liekamos sierus šeit reti kur var nopirkt.
Man besī, ka citvalstīs uzņēmumu īpašnieki uz ārzemēm aizsūtīs sūdīgāku produkciju (jo paši sūdus neēdīs), bet paši paturēs sev labāko, bet mūsu sprīdīšzemē viss ir otrādāk. Kā tagad atceros - eksporta sviests, eksporta balzams.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mansgan
2017-02-24 23:52 (saite)
bet vispār es cauru gadu pērku īrijas sviestu, jo viņi dod pienenes. mūsējie dod skābbarību, fui, smird.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-02-25 00:16 (saite)
uzcepu vietējo sieru vietējā sviestā, uzlēju vietējo pienu. fui, kā smird

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?