Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2018-05-17 16:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Tipiskais duālisms, ar ko nemitīgi jāsaskaras sievietēm: "ja sievietei nav bērnu pirms 30 - slima", ja ir bērni - dzemdējusi kā "bērns", par ko liecina abas šīs emmm diskusijas puses. Ja esi uzkrāsojusies - mauka, nelieto kosmētiku- nekopta. Esi pārāk tieva - nesievišķīga, pārāk apaļīga - sakopies, nomet "liekos kilogramus". Nav pareizās atbildes, jo sievietei jābūt ideālai un viss jādara "pareizajos laikos" un apjomos, bet džekiem, kā zināms, "var būt bērni arī 70 gados", turklāt tas arī nav svarīgi, jo viņi jau ir vīrieši arī bez bērniem, bet sievietes/sievišķību diemžēl Latvijā joprojām definē tas, vai viņa ir māte - ja ir, tad viss ok, normāla sieviete, ja nav - kaut kas NAV KĀRTĪBĀ. Un jocīgais ir tas, ka vīrieši grib iepazīties ar sievietēm "bez piekabes", bet tai pat laikā Latvijas standarti nosaka, ka bērnu vajag dzemdēt un ātri, lai realizētos kā "sieviete"."
/Ingrīda Pi/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juris_tilts
2018-05-17 17:28 (saite)
Šīs abas diskusijas puses liecina, ka runā idioti.

(Atbildēt uz šo)


[info]ieraksts
2018-05-17 19:01 (saite)
vienkārši milzu procents sabiedrības ir pilnīgi lohi, kas domā tikai kaut kādos štampos, un visu laiku cepas par pilnīgu huiņu. tur nav variantu, to nevar uzvarēt vai izārstēt. vienkārši vajag būt brīvam no tā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2018-05-17 19:33 (saite)
No kurienes, tavuprāt, rodas tie štampi?
Cilvēku domāšanas izvēli ļoti bieži ietekmē paraugi (role models), kas redzami medijos. Piemēram, ir tāds Skallijas efekts. Vienā pētījumā, kurā uzsvērta abu dzimumu atainošanas nozīme plašsaziņas līdzekļos, secināts, ka Danas Skallijas (The X-Files) tēls iedvesmojis sieviešu paaudzi uzsākt vai turpināt karjeru zinātniskajās nozarēs.
Es, piemēram, arī augot ļoti konservatīvā, stereotipu pārpilnā ģimenē agrāk domāju ļoti robusti.
Es to sevī uzvarēju vai izārstēju lasot, pētot spēcīgas, iedvesmojošas personas. Bet tāpat vēl ir daudz jāstrādā ar sevi. Ir ļoti svarīgi izglītot, piedāvāt kvalitatīvas alternatīvas. Vienmēr būs kāds, kurš atsauksies, iedvesmosies un mainīsies.
Tāpat palīdz arī sarunas, pacietīga stāstīšana un atbildēšana uz jautājumiem. Man ir izdevies dažiem cilvēkiem salauzt viņu stereotipus. Par to es vienmēr priecājos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shrdlu
2018-05-17 21:57 (saite)
Nu pilnīgi atrauti no bioloģiskajām reālijām jau tie priekšstati nav, bet sociālajā sfērā visskaļāk dzirdami droši vien ekstrēmie viedokļi. Un arī atmetot visus šo ārējos spiedienus, ja ir vēlme pēc bērniem, tad droši vien tas ir projekts, ko labāk uz pensijas gadiem neatlikt ne sievietēm, ne vīriešiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tapetes_puksts
2018-05-18 03:28 (saite)
atslēgas frāze-ja ir vēlme.
drīkst arī nebūt šādai vēlmei vispār un par to nevajadzētu justies vainīgai vai vainīgam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shrdlu
2018-05-18 22:22 (saite)
No kurienes tikai tās vēlmes vai nevēlmes rodas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tiga
2018-05-18 02:01 (saite)
this.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?