Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2015-06-20 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
besī, ka katru reizi atbraucot uz Daugavpili, es piedzeros un nekaitīgākajam čalim bārā sāku rupji bļaut virsū, kliedzot, ka man riebjas krievi. ignorējot faktu,ka apkārt pilns ar krieviem. un no cita random čaļa saņemt no rīta sms, ar tekstu: Atceries mani, mēs vakar sēdējām pie bāra uz kāpnem un tu stāstīji,cik ļoti ienīsti Daugavpili, likies emocionāli gatava visu nodedzināt.

bet nu nav tā, ka es ienīstu šo pilsētu. tas nav normāli ienīst vietu, kur esi uzaugusi. reizēm tikai kaitina, ka pilsētas nomalēs, joprojām ir vecas pārdevējas, kuras skatoties acīs ņirdzīgi smīn un saka: ņepoņimaju un tu nevari normāli nopirkt krustnagliņas, labi, ka vairs nesaka:govori po čelovečiski. bērnībā es tādu frāžu dēļ taisīju skandālus un ar tēti kopīgi panācām, lai tās pārdevējas atlaiž. bet atlaida laikam tikai tādēļ, ka viņas arī daudz dzēra.
un dirsā to Vējoni, kā viņš var apgalvot, ka Latvijā neeksistē krievu-latviešu problēmas. viņš Daugavpili neuzskata par Latvijas daļu? lai atbrauc, padzīvo un paskatās cik maz te problēmu.
pateicoties Rotko un citiem sūdiem ir jau sākts piestrādāt pie pilsētas tēla un daudzos amatos ievietoti latviski saprotoši un pat runājoši cilvēki un brīžiem situācija neliekas tik traģiska.
bet ja tu esi tīrs latvietis, uzaudzis vienalga kādā Latvijas pilsētā vai mazpilsētā un neizskaidrojamu iemeslu dēļ attopies studējam Daugavpils Universitātē, konstanti tu jutīsies skumjšs, vientuļš, nesaprasts.
padzīvoju nedēļu kojās, paklausījos iebraukušos latviešus...kā tāds pulsējošs asinsvads visus cieši ir aptvērusi nožēla par savu izvēli atbraukt mācīties uz Daugavpili.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Tolerance
[info]narrenschiff
2015-06-20 17:36 (saite)
Gudriniek, turpini atražot krievu muļķību veco stāstu par 50 uz 50, kas jau kādu laiku nav aktualitāte, šķiet, pēdējos 25 gadus, un ko pārsvarā tieši piesauc ušakovieši un Maskavas trubas. paskaties reālos skaitļus. latvieši Latvijā vismaz pirms pāris gadiem bija pmēram, 62%. tā kā latviešu īpatsvars pieaug un pārējiem krītas, tad šobrīd varētu būt 63%. bet ar to viss nebeidzas, tev droši vien būs pārsteigums, ka pārējie 46% nav krievi, jo zem šīs mistiskās kategorijas tu paliec visas iespējamās tautības. "krievi" ir 26% un krītas, tātad, kāpēc zem šī viena etnosa un valodas parakstītu visus pārējos, vēl jo vairāk, ja ņemam vērā, ka, piemēram, vairums Latvijas ukraiņu šobrīd noteikti nevēlētos sevi uzskatīt par krieviem, un baltkrievi visā pasaulē patiesībā arī ir kritiski un apvainojas, ja viņus uzskata par krieviem. starp citu, pirms pāris gadiem latvieši pēc milzīga pārtraukuma kļuva par lielāko etnisko grupu arī galvaspilsētā.
lūdzu, nevajag izplatīt melīgu informāciju. vēl pāris gadi, un latviešu īpatsvars būs tāds pats kā pēdējā cara laika skaitīšanā (68%). papildus tam, ja reiz patīk skaitļi, ņem vērā, ka Igaunijā situācija ir ļoti līdzīga (69% igauņu pret 24% krievu), un, tici man, igauņi ir ļoti kūtri uz runāšanu krievu valodā un kūtri uz locīšanos jebkā krieviska priekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Tolerance
[info]_redrum
2015-06-20 17:51 (saite)
Jā. Nedaudz pāršāvu pār strīpu ar 50%. Skatījos PSRS atlantā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Tolerance
[info]kemune
2015-06-21 19:26 (saite)
+daudz par precizitāti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?