Kathe Kollwitz ([info]tapetes_puksts) rakstīja,
@ 2015-06-20 12:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
besī, ka katru reizi atbraucot uz Daugavpili, es piedzeros un nekaitīgākajam čalim bārā sāku rupji bļaut virsū, kliedzot, ka man riebjas krievi. ignorējot faktu,ka apkārt pilns ar krieviem. un no cita random čaļa saņemt no rīta sms, ar tekstu: Atceries mani, mēs vakar sēdējām pie bāra uz kāpnem un tu stāstīji,cik ļoti ienīsti Daugavpili, likies emocionāli gatava visu nodedzināt.

bet nu nav tā, ka es ienīstu šo pilsētu. tas nav normāli ienīst vietu, kur esi uzaugusi. reizēm tikai kaitina, ka pilsētas nomalēs, joprojām ir vecas pārdevējas, kuras skatoties acīs ņirdzīgi smīn un saka: ņepoņimaju un tu nevari normāli nopirkt krustnagliņas, labi, ka vairs nesaka:govori po čelovečiski. bērnībā es tādu frāžu dēļ taisīju skandālus un ar tēti kopīgi panācām, lai tās pārdevējas atlaiž. bet atlaida laikam tikai tādēļ, ka viņas arī daudz dzēra.
un dirsā to Vējoni, kā viņš var apgalvot, ka Latvijā neeksistē krievu-latviešu problēmas. viņš Daugavpili neuzskata par Latvijas daļu? lai atbrauc, padzīvo un paskatās cik maz te problēmu.
pateicoties Rotko un citiem sūdiem ir jau sākts piestrādāt pie pilsētas tēla un daudzos amatos ievietoti latviski saprotoši un pat runājoši cilvēki un brīžiem situācija neliekas tik traģiska.
bet ja tu esi tīrs latvietis, uzaudzis vienalga kādā Latvijas pilsētā vai mazpilsētā un neizskaidrojamu iemeslu dēļ attopies studējam Daugavpils Universitātē, konstanti tu jutīsies skumjšs, vientuļš, nesaprasts.
padzīvoju nedēļu kojās, paklausījos iebraukušos latviešus...kā tāds pulsējošs asinsvads visus cieši ir aptvērusi nožēla par savu izvēli atbraukt mācīties uz Daugavpili.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: Tolerance
[info]_redrum
2015-06-20 17:13 (saite)
besī, ka katru reizi atbraucot uz Daugavpili, es piedzeros un nekaitīgākajam čalim bārā sāku rupji bļaut virsū, kliedzot, ka man riebjas krievi. ignorējot faktu,ka apkārt pilns ar krieviem.

Ar kādām tiesībām tu mani uzdrošinies nosaukt par rusofobi?


Nu un no manis, es Tev varu ieteikt rakstīt vēstules uz pašvaldībām, vāc parakstus, sūdzies saeimā, u.t.t. Kā jau teicu, ar rubjībām, krievi brīnumainā kārtā nesāks runāt latviski. Vai arī, ja visas šīs aktivitātes Tevi nesaista, tad varbūt vari pārcelties uz kādu latviskāku pilsētu. Tad varbūt arī visas šīs negācijas Tev atkritīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Tolerance
[info]tapetes_puksts
2015-06-20 17:38 (saite)
Mana uzvedība ir sekas,nevis cēlonis. Pēc noteikta alkohola daudzuma no manis nāk laukā apzinātā prātā slēptie aizvainojumi un sāpes,kas rezultējas saasinātā,neadekvātā rupjībā,un ņemot vērā,ka mans teksts sākas ar vārdu -besī,varētu noprast,ka šī manis nekontrolētā izpausme nav gluži tas ar ko lepotos un uzskatītu par normu,tieši tāpēc es par to rakstu,lai padomātu kā to varētu atrisināt. Un jā,protams,ka esmu neskaitāmas reizes vērsusies pie vadības ar lūgumu izskaidrot savu darbinieku nekompetenci,bija dažādi rezultāti. Kāpēc lai klusētu par lietām,kas man neliekas normālas. Iespējams es tieši pārāk daudz klusēju,tādēļ dzērumā nāk laukā sakāpināta agresija, bet,manuprāt,tu esi netēmā un lieki komentē diezgan nebūtiskas domas,esot tālu no problēmas izpratnes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: Tolerance
[info]narrenschiff
2015-06-20 17:38 (saite)
viņi nesāks runāt latviski, bet mēs varam darīt visu, lai dzīvi šeit viņiem padarītu pēc iesējas apgrūtinošāku, un viņi būtu spiesti doties prom (uz Krimu, Lugansku, vai Donbasu, piemēram)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Tolerance
[info]_redrum
2015-06-20 17:49 (saite)
bet mēs varam darīt visu, lai dzīvi šeit viņiem padarītu pēc iesējas apgrūtinošāku, un viņi būtu spiesti doties prom

Tu domā takā Palestīnā, kur viņiem ar ekskavatoriem nojauc mājas, šauj pa viņiem u.t.t.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Tolerance
[info]narrenschiff
2015-06-20 17:57 (saite)
ne gluži, drīzāk, pirmkārt, atzīstot pretrunīgo un sarežģīto situāciju, ka lielais krievvalodīgo skaits Latvijā nav vēsturiska nejaušība, bet gan apzinātas totalitārā okupācijas režīma īstenotās etnopolitikas sekas, politikas, kuras viena sastāvdaļa bija genocīds tieši pret latviešu etnosu, to procentuāli un morāli samazinot;
otrkārt, pašiem runājot, domājot un rīkojoties latviski. piemēram, nesen kaut kādi krievi ar lielu troksni aizbrauca, jo Latvijā, redz, jārunā latviski un visoār visapkārt tie latvieši un bērnudārzā latviešu bērni, utt. sliktajiem krieviem apgrūtinošāki apstākļi būs integrācija, proti, abu pasauļu arvien lielāka pārklāšanās, labajiem krieviem tas būs ieguvums, tā teikt graudus atsijās no pelavām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?