silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2011-07-17 17:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:crossposting, current events

✈ ✈ ✈
Interesants komentārs par trim vācu lidmašīnītēm LV gaisa telpā no draugiem.lv domubiedru grupas:

Par zhurnaalistiem jaapiebilst, sakaraa ar satraukumiem Riigas gaisa telpaa un ar 3 mazajaam lidmashiinaam no Vaacijas, par nepareizo notikumu atspoguljojumu presee.
Citeeju speciaalista domas: " Patiesie fakti ir tādi, ka viņi ielidoja Zonā virs Rīgas, kuru kontrolē lidosta un tajā bez pieteikuma un radiosakariem ar dispečeri nedrīkst ielidot, jo tie apdraud lielo pasažieru lidmašīnu lidojumu drošību. Ja vācieši būtu aplidojuši apkārt Rīgai un nebūtu ielidojuši tajā zonā, tad neviens neuztrauktos. Viņiem to vajadzēja pirms lidošanas izpētīt uz aeronavigācijas kartēm un izplānot sīki visu lidojumu. Tad neviens viņiem netraucētu lidot. Vācieši paši vainīgi un tagad viņus kaut kā par to sodīs. Noteikumi ir visiem vienādi - starptautiski. Viņus nesodīs par Latvijas robežas pārkāpumu, bet par ielidošanu bez atļaujas kontrolējamā gaisa telpā, kur visiem lidaparātiem seko ar lielu uzmanību, lai tie nesadurtos gaisā. Ir speciālas aeronavigācijas kartes, kur viss ir uzzīmēts un aprakstīts. Vispār no Latvijas rietumu gala aizlidot uz Ādažiem ir diezgan sarežģīti, jo jālido pa noteiktu gaisa ceļu ar vairākiem pagriezieniem. Nevar `tā vienkārši novilkt uz kartes taisnu līniju, kas savieno divus punktus un tad lidot pa šo līniju. Ja vācieši pa radio būtu sazinājušies ar Rīgas lidostas dispečeriem un palūguši atļauju izlidot cauri šai zonai, tad viss būtu bijis normāli. Uz izsaukumiem pa radio viņi nav atbildējuši un tāpēc lidostas dispečeri izsauca armijas lidotājus no Šauļiem, la noskaidro, kas tās par lidmašīnām. Piloti pielidojuši blakus, redzējuši, ka lidmašīnas ir mazas, nav bīstamas un jau atstāj šo zonu, pavadījuši tās līdz nolaišanās vietai Ādažos un mierīgi aizlidojuši atpakaļ. Žurnālisti visus sīkumus nezin un bieži vien liek skaļus virsrakstus, radot maldīgu iespaidu par notikumu."



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ttp
2011-07-17 17:20 (saite)
ļoti uzjautrinoši

(Atbildēt uz šo)


[info]fedrs
2011-07-17 19:42 (saite)
Ar tām mazajām vācu lidmašīnām ir kā ar bitēm. Reiz viena tāda nogulēta nolaidās Sarkanajā laukumā un maksāja krēslu PSRS Aizsardzības ministram.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]watt
2011-07-17 20:12 (saite)
un kāds ar to sakars Latvijā 2011 gadā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?