silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2014-07-19 15:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:current events, the big black hole

Viņi nelaiž klāt EDSO novērotājus, līdzko tie mēģina kāpt ārā no mašīnām, "separātisti" noklakšķina automātu drošinātājus. Melnās kastes ir pazudušas, lokālās brigādes vadonis melo kādā TV kanālā, ka viņi tās vispār neesot redzējuši, raķetes atlieku arī nekur nav, mirušos vāc kopā melnos maisos, krauj ceļa malā un daļu jau agrumā ir salādējuši kravas mašīnās un aizveduši, nevienam neko nepaskaidrojot. Kā Tviterī kāds rakstīja, normāli šādā situācijā teritorijai būtu jābūt iežogotai un katru kvadrātcentimetru būtu jāpārrāpo aviācijas ekspertiem. Taču mūs, kas neesam dzimuši vakar, šitais nepārsteidz, vai ne? Viena mana saprāta daļa klusi cer, ka kādbrīd pienāks ziņas par separātistiem, kas ielaiduši sev lodi pierē. Vai arī tādi jau ir, tikai šādas ziņas ne par ko mums nedrīkst pienākt. Esmu noskatījusies daļu no tā, ko arī viņi noteikti redzēja, pirmoreiz apstaigājot savas "ukraiņu transportlidmašīnas" atliekas. Man šķiet, ja esi kaut mazliet cilvēks, ar šādu paveikto nevar dzīvot.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sw
2014-07-20 01:29 (saite)
kaut nu tā būtu, ka uz Kijevu - vai vēl joprojām kādā saulespuķu laukā gaida īstus ārvalstu ekspertus.

kastes var palīdzēt saprast, kuru lidmašīnas daļu ķēra vispirms, cik vērienīgs bija sākotnējais bojājums. tas var palīdzēt izmeklēšanai slēdzienā par to, kas tieši tai lidmašīnai tika nodarīts. modelēt, kā noritēja katastrofa. pārbaudīt, ka lidmašīna tiešām atradās 10 km augstumā un neko nepārkāpa (ja kastes patiešām ir Maskavā, gaidām "ziņas" par to, ka saskaņā ar datiem ļotaks pats ir līdis, kur nevajag, un viss ir likumsakarīgi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]di_wine
2014-07-20 01:41 (saite)
Galvenās liecības jau ir uz zemes, un tāpēc tur neviens svešais netiek laists klāt, kamēr nav novākti līķi ar šķembām, atlūzas utt.
Lidojumi 10 km augstumā (un to redz vadības tornis, tāpēc arī pamanīja, ka signāls zudis, tāpēc arī zina, cik augstu lidoja) nebija aizliegti. Nevienam prātā neienāca, ka tiem kretīniem krievs ir tādu ieroci iedevis.
Galvenais jau pierādīt, kurš ir šāvis (šāviens kā tāds, cik saprotu, ir pierādīts gan) un vainīgo kārt pie zvana - teorētiski visi cenšas krievu ar putinu karināt, bet vajadzīgi reāli pierādījumi, ja jau sākuši runāt par tiesu. Melnās kastes to nesniegs, jo piloti neredzēja raķeti un nezināja briesmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2014-07-20 01:53 (saite)
Atkārtošu vēlreiz, ka ir virkne datu, ko melnā kaste tomēr sniegs. Un tie var noderēt, lai verificētu, vai sākotnējie bojājumi patiešām atbilst tādiem, ko būtu varējusi nodarīt zeme-gaiss tipa raķete. Tātad arī tie ir pierādījumi.

Par to, kāpēc jāaizvāc līķi un nedrīkst nevienam teikt, kurp aizvesti, līdz brīdim, kad drīkstēs, gan pareizi pateici - šķembas. Viņiem ir rūpīgi jāpārbauda, vai kādā no mirušajiem nav atrodamas raķetes atliekas, un tās jāizņem. Man nebija ienācis prātā. Tik daudz ko necenzētu gribas teikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]di_wine
2014-07-20 01:58 (saite)
Nav jēgas ārdīties. Tas ir krievs + karš. Zemiskākais, kas var notikt. Līdzīgi, kā tagad izraēla ar palestīnu, civilie, bērni iet bojā viens pēc otra. Mēs neko neizmainīsim. Nevajag vairot ļaunu un dusmas... Atliek sūtīt mieru un mīlestību to virzienā, kuri kļuvuši par zvēriem ar aptumšotiem prātiem varas un naudas dēļ, un to pašu aizgājušo dvēselēm. Lai nekas tāds mums pašiem nebūtu uz savas ādas jāizbauda...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2014-07-20 02:08 (saite)
man ir totāls sastingums tā visa sakarā. redzēju dažas ļoti briesmīgas bildes, ne bail bija, nekā, tikai smagi un ļoti viņu žēl. tas īstenībā jau ir tik ļoti par visu starptautisko sabiedrību, kurai piederam arī mēs. aB taču arī pirms šī incidenta mēdza lidot pāri UA teritorijai. mieru un mīlestību, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]di_wine
2014-07-20 02:12 (saite)
Nu jā wizzair uz Kutaisi arī lidoja pāri, bet tai dienā izmainīja maršrutu gar Turciju. Un tai naktī skatījāmies lidojumu karti, ka daudzu turpina lidot gar austrumukrainas robežu, bet krievijas pusē - likās, pašnāvnieki-klauni, viņi tiešām grib ietaupīt degvielu uz cilvēku dzīvību. Tam buk`am ir 60 km amplitūda.
Man liekas, nevajag tās bildes skatīties... ķermenis ir miris, lai cik sakropļots, tam jau vairs nesāp, bet dvēsele dzīvo. Dvēselei vajag mieru, nevis vaimanas. Smagi gan. Dažkārt liekas, ka palicējiem ir vissmagāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2014-07-20 13:03 (saite)
ir grūti nedomāt par to brīdi un necerēt, ka cilvēkiem, ko redzi, viss notika ātri. man jūlija grafikā sanāk septiņi lidojumi, un tieši katastrofas dienā nolaidos Rīgā akurāt laikā, kad tā lidmašīna startēja no Shipholas. iet caur kauliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?