svesinieks ([info]svesinieks) rakstīja,
@ 2019-10-09 12:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
#Doublethink
Nesen nopublicēti Baltijas zīmolu topa rezultāti. Man liekas, ka ir reāli savādi, ka mīlētāko zīmolu topā ir Swedbank. Vienmēr licies, ka cilvēki uztver bankas kā nepieciešamu ļaunumu, labākajā gadījumā un žīdu sazvērestību sliktākajā gadījumā.  Vienmēr esmu iztēlojies, ka sabiedriskais diskurss bankas uztver kā uzvalkā ģērbtus cilvēkus ar neīstiem smaidiem, izdevīgiem noteikumiem, dārgiem rokas pulksteņiem, sīko druku, negatīvām procentu likmēm, oligopola stāvokli, slidenu mārketingu un vēl slidenākiem lobistu draudziņiem un citiem instrumentiem, lai balto kaķīti dzītu parādu jūgā un vairotu savu kapitālu. Turklāt, reizumis mazliet kļūdoties vai kaut ko nesadalot un pazaudējot mazliet pilsoņu naudas. Bet nē - Swedbank ir mīlētāko zīmolu top augšgalā gan kā unikāls zīmols, gan kvalitatīvs, gan price/performance ziņā. Var jau būt, ka kaut kas ir pazudis metodoloģijā kuras apraksts ir visai skops, bet varbūt nē. Varbūt mīlestības līdz naidam vienkārši ir viens solis un eleganta dubultdoma ļauj mums mīlēt ienīstamo, jo nav jau nekādas izvēles iespējas?

Interesanta liekas arī sadaļa "Ekoloģiski atbildīgi zīmoli", kur starp līderiem ir degvielas tirdzniecības uzņēmumi Neste un Circle K, kā arī pudeļūdens tirgotājs Borjomi. Man patīk gan Neste, gan Statoil, bet sasodīts, tas nav pirmais komersants sarakstā, par kuru gribētos teikt "Lūk, ekoloģiski atbildīgas domas pionieri! Mana oglekļa pēda saraujas maziņa un nenozīmīga vien paskatoties uz šiem zīmoliem!"





(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]barbala
2019-10-09 16:15 (saite)
nē, tam ir jautājms "kādus tirdzniecības tīklu zīmolus jūs zināt? -? sarindojiet pēc [secības] savus iecienītāko tirdzniecības centru zīmolus;
-> pēc tam sarindojioet izvēlētākos pēc asociācijas: zaļākais, ilgstspējīgājais, utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svesinieks
2019-10-09 16:37 (saite)
Visai amizants metodoloģiskās vingrošanas elements :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2019-10-09 16:40 (saite)
njā, tāpēc man piezagās nemīlestība uz šo instrumentu un tā lāga nav pārgājusi, lai ko sacītu smukie puikas un meitenes no dīdībī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?