|
|||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:Salikums kā salikums, man allaž ir šķitis, ka olivjē nav īstais nosaukums rosolam vai ko nu tur mūsdienās šādi dēvē:))
Mūsu rosols jau arī oriģinālajā receptē ir ar kaut kādiem nēģiem un ko tur vēl - tikai laika gaitā pielāgots reālajam veikalu piedāvājumam. Krieviem ar olivjē tas pats, rezultātā gan mums, gan viņiem sanāca salāti ar desu un majonēzi :)
Tiešām arī rosolam nāk klāt visa veida dīvainības oriģinālā? Proti, zivis(nu, labi, nēģi nav zivis) kopā ar gaļu? Tad bijusī sievasmāte bija vienreiz ko tādu uzmargojusi. Gluži pēc svētku sajūtas negaršoja:))
Jāatzīst, es nekad neesmu riskējusi taisīt pēc tās autentiskās receptes, pat ja tur tomēr ir siļķes, nevis nēģi (kurus principā neēdu).
Sen jau rakstīju gan par Olivjē, gan par Baltijas salātiem (rosolu):
http://klab.lv/users/svari/1560.htm |
|||||||