starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2010-09-07 11:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
izdomāju jaunvārdu - putrinātājs. ja vajag biezeni vai mērci tumīgāku, tad pievieno putrinātāju - mannu, kukurūzas putraimus, hidratētās auzas


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaika
2010-09-07 11:55 (saite)
aktā, tas no tvaika cēlies?
ok

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2010-09-07 12:24 (saite)
nu labi, patiesībā hidratēšana nozīmē ķīmiski saistītā ūdens atdalīšana ar elektrolīzi vai skābēm. tas tā zinātniskumam.
es to vārdu lietoju kā pārtikas produktu rūpniecisko pirmapstrādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2010-09-07 12:27 (saite)
bet tas neizslēdz piem rīsu balināšanu ar sērskābi un piemaisījumu atdalīšanu elektrolizējot pirms pakošanas smukai pārdošanai

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2010-09-07 12:29 (saite)
fui fui fui

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2010-09-07 12:28 (saite)
atdalīšana ar skābēm neskan lāgā (no veselības viedokļa, iespējams)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2010-09-07 12:35 (saite)
no http://www.dzm.lv/kim/IT/K_12/default.aspx@tabid=21&id=520.html : Visracionālākā spirta ieguves metode ir sintētiskā metode – etēna katalītiskā hidratēšana ar ūdens tvaiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?