aituvīrs ([info]sodienliist) rakstīja,
@ 2018-07-04 12:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Otro reizi - pirms aizlidošanas no Francijas - braucu uz Atlantijas okeānu. Tur ir brīnišķīgi, okeāns nepieļauj vispār nekādus kompromisus. Nevienam tur nav nekādas teikšanas viļņu priekšā, tie ar spēku gāž pret krastu. Tumšādaino francūžu āda skaisti kontrastē ar tirkīza ūdeni. Palmas. Vīns un saldējums. Sērfa dēļi, ūdens putās un bērnu smiekli. Visa Bordo tādā maigā smilšu krāsā; vienstāvīgās, cieši blakus saceltās mājiņas sedz sarkani dakstiņu jumti, daudzām virs logiem ir akmens maskas, katrai sava, atšķirīga grimase. Cilvēki ir mierīgi, smaidīgi un nesteidzīgi.Man te ļoti patīk, bet es gribu mājās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2018-07-04 21:16 (saite)
Franči ir romāņi, indoeiropieši un gaišādaini. Un es nedomāju, ka nēģeri kautrējas no savas izcelšanās, nevajag viņus apsaukāt par tumšādainiem francūžiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]kochka
2018-07-05 09:34 (saite)
Man arī Francijas dienvidos patika tas, ka cilvēki nekur nesteidzas, no rīta jautri čalo kafejnīcās ar pārdevējām utt. Lai gan arī Latvijā reizēm var novērot sirsnīgas ainas, bet savās mājās laikam uz visu skaties kritiskāk vai biežāk ievēro rīra nīgrumu vai nogurumu, jo galvaspilsēta vienkārši ir nervozāka. Tāpat kā Parīze. Un galu galā varbūt viss ir tikai mans spoguļattēls. Ne vienmēr, bet reizēm tā šķiet, ka uztvere ietekmē daudz ko.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sodienliist
2018-07-05 10:16 (saite)
Domāju, ka tā arī ir. Un varbūt to nesteidzīgumu un mierīgumu ievērotu mazāk, ja tāds iespaids par Franciju man nebūtu jau pirms aizbraukšanas uz turieni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?