aituvīrs ([info]sodienliist) rakstīja,
@ 2018-01-28 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ko es vēl šodien izlasīju?
Man liekas, ka ir ļoti interesanti uzzināt par autoriem patiesas, cilvēciskas lietas, it īpaši lasīt stāstus no laikabiedru atmiņām. Piemēram to, ka "Čaks vienmēr, ja zināja, ka sabiedrībā būs kāda meitene, paņēma līdzi kūkas, jo uzskatīja, ka tā pieklājas (..) [Čaks] mācīja pareizāk dzīvot ne tikai Jāni Sudrabkalnu, bet vēl vienu otru dzejnieku, iesakot laikus nopirkt kartupeļus, lai ziemu nav jāvelk dienas pusbadā" un "ar bohēmu jau ir tā, ka arvien nebija tik daudz tās naudas. Ja izdevās pavairāk nopelnīt, tad gan mēs... Kad Aleksandrs dabūja honorāru par tiem "Iedomu spoguļiem", tad mēs sākām Marijas ielā tajā galā un braucām no viena krodziņa uz otru, gar vienu pusi turp, gar otru - atpakaļ... Kā ormanis? Nu, viņam iznesa - brokastis, pusdienas, vakariņas... Marijas iela taču gara, kāda nedēļa pagāja..." (No A.Konstes un A.Sproģa grāmatas "Aleksandra Čaka logi")


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]santech
2018-01-28 20:29 (saite)
šis atgādināja par Čaka un neatceros līdzautoru balādi dzejā laikam par to plostošanu un ar visu ar to saistīto. kaut kāds garš un paneķītrs dzejolis tas laikam bija. laikam nepublicēts, bet tautas atmiņā ierakstījies. varb'tu tev ir kāda informācija vairāk par kaut ko tādu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sodienliist
2018-01-28 21:06 (saite)
Hmm, tā konkrēti nenāk prātā vai arī neesmu nemaz saskārusies ar šādu info. Visādi jau neķītri un pagari dzejoļi bijuši, bet par nepublicētiem un kopradītiem īsti nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2018-01-28 21:20 (saite)
Čaks, kā rādās, ir bijis varen prātīgs vīrs.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?