Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2016-07-23 09:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Cilveeks veelas staaties LU medfak anglju pluusmaa (meita, bet tas nav tik svarigi), gatava maksaat vinjuu fakin 7 000 -10 000 euro gadaa (kas ir stipri parspilets, bet lai nu tiek LV budzetaa)

vinjai atsaka ar iemeslu - vinjai ir LV pilsoniba! (jaa, sorry par so faktu)
nekur nav rakstits, ka Latvijaa studet angliski nevaretu LV pilsonji - varbuut tas ir "nerakstiits likums" un latviesu dziiveszinja ?

es saprotu, kas tas ta nav pienemts, bet - ja citi nosacijumi atbilst (diploms, atzimes) - va cilveku nebutu vismaz japielaiz konkursam, ari tad ja vins ir, atvainojot par izteicienu, - LV pilsonis ?

es saku meitai, ka vinjai tur jaierodas personiski un japasaka tikai 3 teikumi

1) tatad jus diskriminejat cilvekus pec pilsonibas - ipasi pec LV pilsonibas, vai es pareizi sapratu ?
2) es veletos zinat pec kadam pazimen vel jus vertejat reflektantus - aadas krasas, religiskas parliecbas, dzimumorientacijas ?
3) es veletos zinat jusu vardu un uzvardu


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snorke
2013-07-23 12:37 (saite)
o, tas ir interesanti! un logiski, vispaar!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2013-07-23 13:03 (saite)
Tā ka varbūt pieteikumam vajag pievienot mītnesvalsts ID karti/pastāvīgā iedzīvotāja statusu apliecinošu dokumentu. Būtu vēlams, ka Latvijas Iedzīvotāju reģistrā parādās viņas Itālijā(?) deklarētā dzīvesvieta.

Tas pie nosacījuma, ka tajā konkrētajā grupā uzņem arī ES pilsoņus nevis tikai trešo valstu pilsoņus. Ja tikai trešo valstu, tad nekā laikam.

Rezumējot, tas diezi vai ir rasisms, bet a)nepilnīga informācija par potenciālā studenta statusu (nepietiekama darbinieku informētība un ES likumu zināšana/izpratne); b)starptautisku līgumu un finansējuma avotu jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-07-23 13:12 (saite)
skaidri gaisi rakstits, ka uznem:
EU/EEA/Swiss citizens and EU long-term residence status holders studentus !!
nekur nav rakstits, ka neuznem LV pilsonjus BET TO PASAKA PA TELEFONU :)
ok, tas nav rasisms, bet "manas asinis vaaraas" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2013-07-23 13:38 (saite)
Nu, mēģiniet iet ar Itālijas permanent resident ID karti un/vai izziņu no Latvijas PMLP Iedzīvotāju reģistra par deklarēto dzīvesvietu Itālijā kā ES pilsonis Itālijas rezidents. LV pilsoņus (iedzīvotājus), es pieļauju, neuzņem tajā programmā dēļ finansējuma avotiem (tb tā programma, pieļauju, nevar prasīt finansējumu no LV izglītībai iezīmētās naudas, bet no kaut kurienes citurienes), bet tava meita ir piesaistīta Itālijas nevis Latvijas nodokļiem. Karoče vajag mierīgi tiem uzņēmējiem izskaidrot atšķirību starp statusiem "pilsonis" un "iedzīvotājs", kā arī piesaukt brīvās pārvietošanās direktīvu, kas ir augstākstāvoša no juridiskās hierarhijas viedokļa (tiesības uz brīvu pārvietošanos (strādāšanu, mācīšanos, rezidēšanu) ES telpā ir viena no ES fundamentālajām tiesībām). Var jau būt, ka eksistē vēl kādas citas augstākstāvošas juridiskas saistības, kas neļauj tajā programmā uzņemt LV pilsoni, kas NAV LV iedzīvotājs un nav piesaistīts LV nodokļiem un budžetam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-07-23 14:04 (saite)
vispaar jaa, man kauka neienaaca praataa, ka finanseejumi var visam gulet apaksaa, un to var risinaat ar LV ne-iedziivotaaja statusa piesauksanu. Nu, bet it kaa atrisinajaas - iesniedza Italijas ID kartes kopiju un iedeva manu telefonu :) vismaz uz sobriidi dokumentus pienjeema, tad jau redzees

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?