Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2010-09-08 13:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man jāuzraksta koncepcija, ko Eiropa var darit āfrikā
un jāizsūta darba uzdevumi Eiropai

Bet aši uzrakstīšu: ēst gatavošana ir fenomens, ko nosaka vairāki faktori

Kāpēc daži cilvēki gatavo un daži ne ?

1) ģenētika un audzināšana - vai Tava māmuļa un vecmāmuļa šiverēja virtuvē. (Manas ne. Mana vecmāmuļa vienmēr teica : mācies, bērniņ, tad tev nebūs virtuvē jāvergo. Tagd es saprotu, ka tas nav gluži tiesa. Pavārmāksla var būt hobijs un foršs laika pavadīšanas veids. Galu galā cilvēkli ada un izšuj, griež kokā, dzied koros, lido ar pūķiem un makramē un ikebana ar pastāv)

2) laiks - cik tev ir laika skandināt pannas. Bet to nosaka pirmais.

3) nauda (gatavot laikam ir lētāk pamatā) bet atkal to nosaka pirmais.

4) cilvēku skaits ģimenē un vispārējā atmosfira - vai Tevi uzskata paar to, kuram būtu jānodrošina pilnas bļodas (bet atkal to nosaka pirmais).

Par sevi es varu teikt: grūti iedomāties apstākļus, kas mani piespiestu uzturēties virtuvē. OK, ja mani bērni mirtu badā, jā. Tad es darītu absolūti visu. Bet pirmkārt jau censtos nopelnīt naudu.

Summary es teikšu: es uzticos profesionāļiem. Es nopērku gatavu apģērbu un ēdu gatavu un mēbeles man iestellē utt - es pieņemu ka adītas džemperim un paštaisītam ēdienam ir cita aura un cita kvalitāte - bet: laiks, laiks, laiks, visa pamatā ir laiks.

Un domāju, ir cilvēki, kas gatavo, un ir cilvēki, kas negatavo - atšķirīgi tipi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]petrovichs
2008-09-08 14:40 (saite)
Aizbraukt uz restorānu var paņemt jūtami vairāk laika, nekā paēst mājās :)
A kā tiek panākts pusfabrikātiem lielais glabāšanas laiks?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 14:43 (saite)
paēst jā, bet sagādāt produktus, izdomāt, uztaisīt, nomazgāt katliņus utt ???? pie tam jau ir arī tādas ātras un pusātras sab ēstuves (ok, macdonalds pat man neder)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2008-09-08 15:12 (saite)
Sagādāt produktus toč nav nekāda problēma. Reizi nedēļā uz lielo veikalu braucam, un pārējā laikā ieejam pie mājas esošajā veikalā. Pierasts tas un īpaši neapgrūtina.
Uztaisīt - tur es mazāk piedalos (bet piedalos), bet ir pietiekami vienkārši pagatavojami ēdieni, kas neprasa daudz darba un ilgas stāvēšanas pie plīts.
Nomazgāt katliņus - a priekš kā ir trauku mazgājamā mašīna? :) Kaut gan, kopš mums tāda ir, man arvien labāk patīk traukus mazgāt ar rokām. Ne jau tāpēc, ka trauku mašīna slikti strādātu, bet vienkārši patīk padarboties kārtības atjaunošanā un uzturēšanā.
Es nenoliedzu ēšanu ārpus mājas. Patīk brīvdienās kaut kur izbraukt, un pie viena garšīgi kaut kur paēst, bet darba dienās ļoti garšo mājās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 15:18 (saite)
ļoti jauki (bez nekādas ironijas), visnotaļ laimīga ģimenes dzīve Tev

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]petrovichs
2008-09-08 15:51 (saite)
Es diezgan ilgi esmu ēdis ārpus mājas, un tagad es izbaudu mājās gatavota ēdiena lieliskās īpašības :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?