[iCE2] - "Latvijas Princese" un citi zvēri [entries|archive|friends|userinfo]
[iCE2]

[ website | Kino Kults ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

"Latvijas Princese" un citi zvēri [Sep. 1st, 2008|10:47 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Svētdien noskatītais (īpaši ciniski, no torrentiem!) jaunais megašovs atsauca atmiņā visas vecās domas par LV "šoviem" kopumā, ar kurām jau sen gribēju padalīties. Es arī neesmu redzējis nevienu "Dejo ar Zvaigzni", "Divas Zvaigznes", "Rallija Zvaigzne" un jebkādus citus līdzīgos, tikai 1 gab. "Latvijas Princesi", bet viedoklis ir!

Un galvenais, ko es nevaru saprast - kapēc tie šovi ir TIK saldi, tik, kā saka angliski, "safe"? Nav ne tikai nekas asāks vai rupjāks, bet viss esošais it kā norisinātos uz citas planētas, nevis starp ziņu izlaidumiem, kur vienmēr 1000 bojāgājušo kaut kur + tepat Latvijā atkal kāds kādu īpaši kreatīvi sašķērējis. Skaidrs, ka tiek rupji drāzts no ārzemju šoviem, bet kapēc zagtas tiek klišejas, nevis novitātes? Viņiem pat krāsu gamma reklāmās (atceramies - neesmu redzējis) ir vienāda, zeltaini-sarkani-brūna-sīrupaina.

Skatījos to "Princesi" un visu laiku redzu nerealizētas iespējas. Piemēram, pēc raidījuma noteikti vajadzētu titru fonā palaist blooper reel, kur Škutāns Benija Hila tituldziesmas pavadījumā mūk pa Rundāles pili prom no visām saniknotajām princesēm, kuras grib viņu seksuāli iegūt, lai paceltu savas iespējas uzvarēt šovā! Nu tā groteski, uz farsa robežas - Škutēnam uzbrūk toletē, sagaida gultā, izlec no skapja un visādi citādi vajā! Škutonam, protams, vienalga - viņam patīk džeki!

Vēl man bija lieliska ideja par to šovu kur (laikam) Bergmanis vadīja kaut kādu idiotisku ģimenes PG-rated spēli. Aizmirstot to, ka vienīgais, ko var vadīt Bergmanis, ir šovs "Sāpes & Asinis", varam tikai iedomāties, cik ļoti iegūtu tā ģimenes spēle, ja producenti izmantotu visu Bergmana potenciālu - katra raidījuma sākumā Bergmanim ir savādāks enterance (kā Simpsonos)!
- Prožektora gaisma pavērsta uz ieejas vārtiem, taču tajos neviena nav... PĒKŠŅI BERGMANS KĀ HALKS IZLAUŽAS CAUR KREISĀS MALAS SAPLĀKŠŅA SIENU! Šovs var sākties!
- Šovs ir sācies, bet Bergmana nav, visi satraucas, sačukstas... cut to pagrabs, kur Bergmans ir saķēdēts elles ķēdēs, bet saplēš tās ar kailām rokām (variants - zobiem) un pēdējā brīdī ierodas pie satrauktajiem šova skatītājiem!
- Bergmans ierodas studijā 6 rotveileru pajūgā...
Un tā katru reizi kaut kas līdzīgs. Protams, tas būtu milzīgs "WTF?" un es to nenoliedzu, bet par to runātu, to skatītos un, iespējams, arī atcerētos.

Ko es ar to gribēju pateikt? Tikai to, ka īsti neizprotu pašmāju producentus - ja tāpat skaidrs, ka mūsu banānrepublikas ietvaros cilvēki skatīsies visu, ko viņiem baros, tad kapēc nedaudz nepaeksperimentēt un nepieiet lietai radoši?

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]mazheks
Date:September 1st, 2008 - 11:23 am
(Link)
atbilde ir viena - sponsori. aizdomājies par tēla imidžu un shit. neies tak augstākā ranga mārketinga daļas vadītāja likt savu parakstu zem sponsorēšanas tāmes, kura sevī ietver zobus, asinis un salauztu degunu umurkumuru
[User Picture]
From:[info]snake
Date:September 1st, 2008 - 11:33 am
(Link)
Ir tāda doma, ka ja ļoti stipri laizīt dirsu sponsoriem, tad var beigās līdz pat ausīm ānusā palikt - kas tad arī notiek.
Bet vajadzētu būt otrādi, pēc idejas.
[User Picture]
From:[info]mazheks
Date:September 1st, 2008 - 11:34 am
(Link)
ne jau banānzemē
[User Picture]
From:[info]spike
Date:September 1st, 2008 - 11:27 am
(Link)
man tas šovs nepatika jau tajā brīdī,kad es tur [info]wilkacis nevarēju pieteikt :D
padomā kāds fans būtu,kad tur ir kaut kādas debili blondās džusītes un viens čalis,kuram viss po un viņš par visu ierēc :D Tur taču reitingi gaisā :)
[User Picture]
From:[info]brock
Date:September 1st, 2008 - 11:34 am
(Link)
problēma jau ir nevis skatīsies vai nē, bet gan cik daudz būs to kas skatīsies un kas nē. Protams, mēs dotu priekšroku iCE2 scenārijiem, bet visi pensionāri utt man liekas aizgrieztu uz citu kanālu un skatītos tur tā saucamos "safe" šovus. Bet tie ir lielākā skatītāju daļa, vismaz mums.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:September 1st, 2008 - 11:39 am
(Link)
Es tam protams piekrītu - vairāk skatās to, kur nav jādomā.
Bet reāli jau ir kā mažeks saka - jo vairāk televīzijas ieliecas visu (reklāmdevēju, skatītāju) priekšā, jo stulbāki tie šovi paliek, jo stulbākus uztaisa konkurenti utt., pa līkni uz leju, jo nevienam nav drosmes turēties pie kaut kā sava un cerēt, ka cilvēki pavilksies (kas arī var mierīgi notikt).
[User Picture]
From:[info]keikoo
Date:September 1st, 2008 - 11:47 am
(Link)
Jā, bet realitāte diemžēl ir tāda, ka neviens nevēlas riskēt un uzņemties atbildību, tāpēc pagaidām izskatās, ka vēl ilgi nekas nemainīsies. Kā jau Mazheks teica, liela daļa problēmas ir sponsoros. Dibenus laizot tās mārketinga speciālistes ir nokļuvušas siltā vietā, un viņas jau nu nebūs tās, kas centīsies sevi pierādīt un eksperimentēt ar ko nebijušu. Tāpat pašas neko vairāk par pieaudzētiem, pārbalinātiem matus, spīdekļiem un lupatām neredz.
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:September 1st, 2008 - 11:48 am
(Link)
man liekas, ka latvijā gluži vienkārši tā neriskē ar finansēm, kā amerikas kinoindustrijā
būtībā ar tām neviens neriskē VISPĀR
tāpēc arī pārējais kino ir tik safe
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 3rd, 2008 - 02:37 pm
(Link)
Tas pas stāsts, kas notiek ar Fallout 3. Jāievēro princips ''by retards for retards'', citādi miljonu noraut nesanāks. A mazāk par nosacīto miljonu neviens mūsdienās vairs nav gatavs pelnīt. Nišas publikas apmierināšana ir noiets etaps. Tagad jāapmierina visi vienlaikus.
[User Picture]
From:[info]snake
Date:September 3rd, 2008 - 04:08 pm
(Link)
Nu ja, tā viņš ir.

Btw, man F3 jau ir pre-orderēts.
Collector's edition.
Uz Xbox360.
Tas tā, offtopic...
From:[info]zintish
Date:September 4th, 2008 - 03:58 pm
(Link)
a shitaa vienkaarshaak
nav jaapiepuulas ar ipashu domaashanu.
uzbliezjam standarta versiju- skataas taapat ij reklaamas laiku ar peerk- ko vairaak vaig?
:p
From:(Anonymous)
Date:September 6th, 2008 - 05:07 pm
(Link)
Par Bergmani priceless :D
[User Picture]
From:[info]halina
Date:September 9th, 2008 - 01:32 pm
(Link)
Ideja par Bergmani fantastiska. Manuprāt pat Omītēm būtu interesanti skatīties. Es tad varbūt to šovu ieslēgtu kaut vai tikai tādu atrakciju dēļ :)

Bet Latvijas Princese uztaisīta tiešām pēc vis vājākā ārzemju parauga. Nu pār-iescenarizēts tur viss ir. Es gaidīju īstas Latviešu lauku meiteņu kaujas par Princi.. bet Princis nekāds un meitenes kā aktrises šovā darbojas :(
[User Picture]
From:[info]chirkainais
Date:September 23rd, 2008 - 01:33 pm
(Link)
faken āsom labas idejas! Kaujas saucienu uz lūpām un uz priekšu! Simtprocentīgs mans atbalsts! Tad arī varbūt kādu no tiem mēsliem kādreiz paskatītos.