Decembris 4., 2007


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:49 - HP Compaq 6710b
Ir nopirkts HP Compaq 6710b ar Vista Business.
Ir vēlme downgreidoties uz XP Professional, jo Vista noēd pārāk daudz no datora RAM. Tas pat ir izdarāms oficiāli, ar Microsoft svētību http://zparks.lv/lat/padomi/e_risinajumi/?doc=672&page=1.

Sazvanīju Microsoft, un noskaidroju, ka lai uzinstalētu XP Professional esot jābūt oriģinālajam OEM diskam, lūk arī pirmais jautājums - Kur dabūt Windows XP Professional OEM disku?, ja visiem maniem paziņām vai nu ir XP Home diski, vai arī disku nav, jo dators ir nopirkts jau ar uzinstalētu windows.
Nolēmām uzlikt tāpat, no ne-oriģināla bootojama diska.

Problēma radās tajā brīdī, kad paziņa neatvienoja ārējo cieto disku no portatīvā un palaida XP instalāciju no CD. Rezultātā šobrīd man HP RECOVERY partīcija ir nosaukta par C:, kas nozīmē, ka primārajam diskam XP instalēšanai šis burts nav pieejams, bet vajag.

Ko es gribu:
Uzinstalēt XP uz C: diska, saņemt no MS aktivācijas kodu (lai var dabūt updeitus) un saglabāt iespēju kādreiz uzlikt to pašu nelaimīgo Vistu

Kas man nav skaidrs:
1) Man nav īsti skaidrs, ko tā HP RECOVERY nodrošina, ja man šobrīd ir uzlikts XP - atgriešanos uz XP instalāciju vai uz Vistu.
Par spīti tam, ka šeit itkā viss aprakstīts http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/fastFaqLiteDocument?lc=en&cc=us&dlc=en&product=18703&docname=c00809678 nu nav man skaidrs.

2) Man nav skaidrs, ko saglabās "Recovery Disc Set" - Vistu vai XP, ja šobrīd man ir XP. Šis ir svarīgi, jo "Only one set of Recovery Disks can be created, and the disks are specific to individual PCs. The disks will not restore the operating system to another PC." http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?cc=au&docname=bph08097&lc=en

3) Man nav skaidrs, kā lai atbrīvo C: partīciju, ja uz viņas stāv HP RECOVERY - ja es atjaunošos no tā HP RECOVERY tad jau tas C: tāpat būs aizņemts...

4) Man vienkārši nav skaidrs, no kura gala sākt.

(11 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kruzulis
Date:4. Decembris 2007 - 13:32
(Link)
možka var uzzvanīt uz HP (wasntme)
http://www.hp.com/country/lv/lv/contact_us.html
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:4. Decembris 2007 - 15:24
(Link)
Oo, iespēju downlgreidoties es noteikti gribēšu izmantot, jo man Vista ir līdz kaklam, kompis bremzē necilvēciski un es gribu atpakaļ XP. Paldies par info!
[User Picture]
From:[info]smille
Date:4. Decembris 2007 - 17:02
(Link)
oficiālais downgrade ir tikai Vista Business (neoficiālais - da jebkurai :)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:4. Decembris 2007 - 17:04
(Link)
bēee, man ir home :(
nu ko, tātad būs neoficiālais, kā bija plānots sākumā :)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:4. Decembris 2007 - 17:08
(Link)
WinXP Pro OEM disks der jebkurš, ja nav kur aizņemties, tad imidžus visādos dcplusplusos utt. var dabūt, tur gan jāskatās lai netrāpās vācisks, spānisks vai kā tā.
Vēl vajag Windows XP CD keju, tobiš, to simbolu virkni, kas uz uzlīmes kompja sānos (Vistas kejs nederēs). Tā kā ar šo keju tāpat Windows nebūs jāaktivizē, tad var likt no jebkura kompja, kam ir tāds pats Windows XP, kāds ir CD (ir dažādi XP OEM CD - bez servisa pakas, ar SP1, ar SP2). Kad uzliksi Windows, zvanīsi uz Microsoft, viņi iedos citu keju un izstāstīs kā to nomainīt un aktivizēt.

Tagad pa punktiem:
1)HP Recovery Partition atjauno sistēmu tādu, kāda tā bija nopērkot datoru, šajā gadījumā Vistu.
2)Recovery Disc Set parasti uztaisa to pašu recovery partīciju, tikai uz diskiem, gadījumam, ja oriģinālā partīcija uz HDD ir pazudusi. Tobiš, ar Vistu.
3)Jānodzēš visas esošās partīcijas. Tas gan nodzēsīs no datora pilnīgi visu bez iespējas dabūt atpakaļ.
Ieliek Windows XP disku, ieslēdz datoru, liek ielādēties no CD.
Pēc ielādēšanās šamējais laikam prasīja vai repairos esošo, vai instalēs. Jāizvēlas instalēt jaunu Windows (ja Windows XP tur jau ir, tad iespējams, ka pēc tam vēlreiz prasīs, vai labot esošo).
Kad instalācija tiek tur, kur rāda uz diska esošās partīcijas un prasa, uz kādas to Windows liksi, tad vispirms jāizdzēš visas esošās partīcijas (kā to darīt, jālasa uz ekrāna, tur laikam būs i D burts, i L burts jāspiež, i varbūt vēl kaut kas), kamēr partīciju vairāk nav un ir viens vesels neparticionēts disks. Tad izvēlas likt Windows uz tā (Enter laikam bija jāspiež) un tālāk viss notiks kā parasti.
4)Skat. 3. punktu.

Diska burtu var izmainīt arī pēc Windows uzinstalēšanas, bet tam var būt sliktas sekas, daži softi var atteikties strādāt. Stāsta, ka arī Windows pēc kā tāda varot nestartēties, man gan nav gadījies, bet kas zina.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:4. Decembris 2007 - 17:19
(Link)
Paldies, partīciju veidošana un dzēšana man ir skaidra, līdz šim vnk tās defaultās baidījos aiztikt!

Pieņemot, ka es gribu saglabāt iespēju kādreiz uzlikt Vistu, tad man tagad jāuztaisa Recovery Disc Set ar Vistu un tad jāinstalē par jaunu XP.

Vēl daži jautājumi:
1) Vai ir kāda info, kas ir OS_TOOLS partīcija un kam tā vajadzīga?
2) Vai OEM diski ir īpaši, vai arī der jebkurš disks, kurā var iebūtoties un uzinstalēt XP Pro?
3) Īsti nesapratu, vai man tas jaunais key ir jādabon pirms instalēšanas (un jānorāda instalējot) vai pēc tam?
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:5. Decembris 2007 - 07:47
(Link)
1)Nezinu, bet cik saprotu, varētu būt vajadzīga Recovery disku taisīšanai.
2)Katram disku veidam ir savi CD keji, tobiš, ar Retail disku liktam Windows nederēs OEM atslēga, kuru Tev iedos Microsoft, lai Tu legāli varētu pāriet no Vista uz XP.
3)Jauno keju dabūsi pēc XP uzlikšanas. Instalējot izmantosi jebkuru OEM keju no kādas citas mašīnas. Tā kā tas jau būs aktivizēts, tad caur internetyu aktivizēt neizdosies, izvēlēsies aktivizēšanu pa telefonu, piezvanīsi, izstāstīsi savu bēdu un tālāk šamiem būtu Tev jāpalīdz.
Microsoft par daungreidu no Vista uz XP raksta šeitan (angliski, pdf).
Tagad, starp citu, MS Latvija aktivizēšanas telefons ir 8020920 nevis tas, ko rāda Windows.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:5. Decembris 2007 - 09:12
(Link)
Liels paldies, lielisksas atbildes! OEM kods kolēģim bija, bet xp pro disks ne (uztaisījām iebūtojamo, bet uz mana kompja nelaidās), tāpēc uzliku beigās ar volume key kuru dabūju no paziņu paziņu paziņām. Acīmredzot, ja būs vēlme visu oficiāli, tad vēlreiz jāpārinstalē (wheee)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:5. Decembris 2007 - 11:49
(Link)
Ja gribēsi vēlāk oficiāli, varēsi nepārinstalēt, bet no OEM diska palaist repair instalāciju, tas pārtaisīs volume versiju uz OEM. Visi windows apdeiti, protams, pazudīs, dažiem softiem setingi arī, bet kopumā diezgan labi viss sanāk, noteikti ātrāk kā visu likt no jauna.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:5. Decembris 2007 - 09:15
(Link)
Pag, bet tajā pdfā pirmajā rindkopā ir "The downgrade media must
be supplied to you from the end user and must come from a legally licensed version of Microsoft retail, OEM/System Builder, or Volume License channels."

tālāk gan vēl neesmu tikusi..
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:5. Decembris 2007 - 11:53
(Link)
Vispār jau, pēc MS licencēšanas politikas pie daungreida nedrīkstētu mainīties licences veids. Tev kompim ir OEM Vista, tad daungreids uz OEM XP. Tur vienkārši ir visiem gadījumiem apraksts, tobiš, ja Tev būtu Volume Vista, tad daungreids uz Volume XP utt. Bet noprecizēt noteikti var pie Microsoft.
smaidi - HP Compaq 6710b

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba