Decembris 4., 2007


[info]smille11:49 - HP Compaq 6710b
Ir nopirkts HP Compaq 6710b ar Vista Business.
Ir vēlme downgreidoties uz XP Professional, jo Vista noēd pārāk daudz no datora RAM. Tas pat ir izdarāms oficiāli, ar Microsoft svētību http://zparks.lv/lat/padomi/e_risinajumi/?doc=672&page=1.

Sazvanīju Microsoft, un noskaidroju, ka lai uzinstalētu XP Professional esot jābūt oriģinālajam OEM diskam, lūk arī pirmais jautājums - Kur dabūt Windows XP Professional OEM disku?, ja visiem maniem paziņām vai nu ir XP Home diski, vai arī disku nav, jo dators ir nopirkts jau ar uzinstalētu windows.
Nolēmām uzlikt tāpat, no ne-oriģināla bootojama diska.

Problēma radās tajā brīdī, kad paziņa neatvienoja ārējo cieto disku no portatīvā un palaida XP instalāciju no CD. Rezultātā šobrīd man HP RECOVERY partīcija ir nosaukta par C:, kas nozīmē, ka primārajam diskam XP instalēšanai šis burts nav pieejams, bet vajag.

Ko es gribu:
Uzinstalēt XP uz C: diska, saņemt no MS aktivācijas kodu (lai var dabūt updeitus) un saglabāt iespēju kādreiz uzlikt to pašu nelaimīgo Vistu

Kas man nav skaidrs:
1) Man nav īsti skaidrs, ko tā HP RECOVERY nodrošina, ja man šobrīd ir uzlikts XP - atgriešanos uz XP instalāciju vai uz Vistu.
Par spīti tam, ka šeit itkā viss aprakstīts http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/fastFaqLiteDocument?lc=en&cc=us&dlc=en&product=18703&docname=c00809678 nu nav man skaidrs.

2) Man nav skaidrs, ko saglabās "Recovery Disc Set" - Vistu vai XP, ja šobrīd man ir XP. Šis ir svarīgi, jo "Only one set of Recovery Disks can be created, and the disks are specific to individual PCs. The disks will not restore the operating system to another PC." http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/genericDocument?cc=au&docname=bph08097&lc=en

3) Man nav skaidrs, kā lai atbrīvo C: partīciju, ja uz viņas stāv HP RECOVERY - ja es atjaunošos no tā HP RECOVERY tad jau tas C: tāpat būs aizņemts...

4) Man vienkārši nav skaidrs, no kura gala sākt.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
smaidi - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba