Februāris 8., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:38
Šodien bija laba diena, maz gulšņāju, samērā labi jutos, izmazgāju divas veļasmašinas, MV izmazgāja virtuvē grīdu (dance), vakarpusē uztaisīju pat frikadeļu zupu rītdienai. Bet tagad pašā vakarā jau jūtu, ka nāk drebulis un nelabums un M visu dienu izālējusies ar tēti, laikam pārgurusi un negrib mazgāt zobus (tā nav opcija, ar spēku nevaru, tad nu tika pateikts, ka gulēt būs jāiet pavisam pašai, mamma grāmatu nelasīs un blakus negulēs).

Piespiedu kārtā būs jāsāk interesēties par ajūrvēdu (vai ko, vēl precīzi nezinu), bet vakarā iegūglēju, ka banāns arī ir gļotas radošais produkts. MM šodien tek non-stop, M šņaukājas (velk uz iekšu) visu laiku. Sviests!

(20 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]nastja
Date:8. Februāris 2015 - 20:50
(Link)
nezinu, kas tek MM, bet, ja tu par siekalām, tad tas tak piederas pie zobu nākšanas :)
Ja tomēr par puņķiem, tad manuprāt iesnu norises process īsti nekorelē ar banāniem, citādi tak visa Āfrika šņaukātos :D
[User Picture]
From:[info]smille
Date:8. Februāris 2015 - 20:55
(Link)
Šī nav pirmā reize, kad to sakarību ievēroju, bet nu nerāvos baigi meklēt. Es patiešām nezinu, kas un kā, bet tie gļotas radoši produkti esot ok siltā/karstā laikā, tāpēc M vasarā varēja ēst saldējumus un nekas nebija, bet rudenī no piena produktiem sākās hroniskās iesnas.

Bet es patiešām šobrīd vnk esmu apjukusi, neko jau bērniem atņemt netaisos, bet pavērot gan.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:9. Februāris 2015 - 09:01
(Link)
Es nedomāju, ka viņām puņķi ir no banāniem, bet varbūt banāni nebija labākā izvēle, ko dot diviem viegli iesnainiem bērniem ziemas laikā.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:8. Februāris 2015 - 20:52
(Link)
Ajūrvēda nav uz pētījumiem pamatota (evidence based).
[User Picture]
From:[info]smille
Date:8. Februāris 2015 - 20:56
(Link)
Vai akupunktūra ir? (jo to arī rietumu zinātne nespēj izskaidrot)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:8. Februāris 2015 - 20:59
(Link)
Cik es zinu, balstās uz placebo.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:8. Februāris 2015 - 21:01
(Link)
Tāpat kā homeopātija. Par to mans vīrs vispār teica, ka mūsdienās tādu pārdodo aptiekā vajadzētu paskaidrot, ka tur ir tikai placebo. Es biju īpaši pikta, kad pērkot nomierinošas zāles man aptiekā pārdeva kaut kādu homeopātisko tuftu, pat nepastāstot, kas tas ir, es tikai mājās izlasīju sastāvu...
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:8. Februāris 2015 - 21:56
(Link)
par homeopātiju es kautkā nespēju piekrist.. ok vēl homeo pacienetam tieši, bet kur pamats homeo līdzēt slimniekam, kuru pie ārsta ved vecāks.. tā teikt mammītei par prieku?
Man lielajam puikam ir līdzējis, neskatoties uz manu skepsi ārsta kabinetā.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:8. Februāris 2015 - 22:13
(Link)
Placebo efekts jau tāpēc arī tiek pētīts, ka var likt cilvēkam sajusties labāk. Ir pētījumi, kas liecina, ka atkarībā no tā kāda mainpulācija ir veikta, mainās arī šī "efektivitāte", ja cilvēkam liekas, ka tā ir sarežģītāka, viņam itkā paliek vairāk labāk. Iz sērijas, šprice ir krutāka nekā tablete.
Bet nav neviena, pilnīgi neviena klīniskā pētījuma, kas pierādītu homeopātijas efektivitāti pāri placebo. Jo homeopātija ir placebo, koncepts par mikrodaļinu koncentrācijas ir aplams. Tas ir pliks cukurs. Tāpēc es biju tik pikta, ka aptiekā man pārdeva reāli cukuru par 6 eiro kastītē. Visi oscillococinum utml ir tas pats, pliks cukurs. Tā viņu vielu koncentrācija nemaz nav iespējama mūsu visumā.
Man kaut kas vienreiz aizrādīja, kad norādīju par homeopātiju, ka "es atņēmu vismaz to pašu placebo efektu"...
[User Picture]
From:[info]nastja
Date:8. Februāris 2015 - 22:23
(Link)
nu lai placebo efekts, kad man sīkajam nav sausu alerģisku pleķu kājām, lai tas būtu placebo efekts, ka tik palīdz. Nebva es viņam tu suģestēju tos pleķus uz kājām.. mazākajam tikmēr sausumi atsevišķās ķermeņa vietās nemetas..

es domāju, ka nevar noliegt kautko, kas palīdz, tai pat laikā nav saprotams tev, ķīmiķiem vai atomspeciālistiem. Rozi var novārdot, daudzas kaites var izārstēt ar itkā netveramām lietām. Nepatīk, ka tev osciloccocinum par 6 eiro pārdod, nu nepērc - pērc to vietā antibiotikas, kas diez vai līdzēs pret vīrusiem, vai zālīšu uzlējumus, ar pētījumos pierādītu zemu iedarbības līmeni, pamatojoties uz aktīvo vielu koncentrāciju medikamentā. Taču, ja kaut kas palīdz (kaut placebo līmenī), tad lai tak palīdz.. dievnamā sūdzētus grēkus tak arī atlaiž, vai tāpēc gan grēkotājs tos nebūtu dzīvē veicis... atliek vien nožēlot un aidā, dzīvo kā balt lapa :)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:8. Februāris 2015 - 22:29
(Link)
Zīlnieces un vārdotāji savus pakalpojumus nepiedāvā aptiekā. Aptiekā jābūt zālēm, un tām ir jābūt pieejamām balstoties uz to, ka tās ir pierādītas savā efektivitātē. Un homeopātija un ārstnieciskie augi galīgi nav viens un tas pats.
Visbriesmīgāk man liekas tas, ka es teju katru dienu dzirdu par gadījumiem, kas cenšas iesmērēt pacientiem ar 4.stadijas vēzi kaut kādus novārījumus, iesaka "neiet pie ārsta, bet klausīt sirdbalsij" un tamlīdzīgu tuftu, īpaši barojoties no cilvēku bezcerības, cenšoties izpiest pēdējo naudu. Daudzi cilvēki nenomirtu, ja viņus 1)laicīgi potētu 2)viņiem sniegtu to palīdzību, kas pienākas un mazāk klausītos visādus vārdotājus.
Then again, dabiskā atlase.

Ar labunakti, man šim vakaram pietiks interneta.
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:8. Februāris 2015 - 22:15
(Link)
P.S. par šo un daudzām citām tēmām ir ļoti, ļoti labi paskaidrots šajā grāmatā: http://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Science_%28book%29 tur ir arī aprakstīts no kurienes radās mīts par vakcīnām, kas izraisa autismu.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:8. Februāris 2015 - 22:46
(Link)
Es paskatījos wiki un sapratu, ka Ajūrvēda galīgi nav tas, ko es biju domājusi. Mans plāns bija atrast no kurienes aug kājas tam dalījumam gļotainos, karstos, aukstos utml ēdienos. Iepazīties ar nosacītu pirmavotu, lai rastos savs viedoklis. Bet ja tā arī ir kāda Ajūrvēdas daļa, tad diez vai aizrakšos.. Katrā ziņā nav runa par medicīnu, bet par ēdienu rekomendācijām.
[User Picture]
From:[info]daria
Date:8. Februāris 2015 - 22:55
(Link)
tipa kaut kāda ķīniešu tradicionālā medicīna?
http://www.shen-nong.com/eng/exam/cough_dietary.html
[User Picture]
From:[info]smille
Date:8. Februāris 2015 - 23:01
(Link)
Sis izskatās uz to pusi, vismaz kādi key words. Vienīgi tā ķīna no mums tik sasodīti tālu, varbūt pie reizes jāiečeko vidusjūras racions :)
[User Picture]
From:[info]daria
Date:8. Februāris 2015 - 23:09
(Link)
Tālu gan, bet Ķīnas lielākā daļa tomēr ir mērenā klimata joslā, kamēr Vidusjūras klimats ir diezgan atšķirīgs (bet nu es neko, neesmu par šo visu necik interesējusies).
[User Picture]
From:[info]smille
Date:9. Februāris 2015 - 09:00
(Link)
Tas gan, es tieši par šo prātoju, ka viņiem tur daudzas klimata joslas, kas ļoti ok. Bet nu mīnuss ir tāds, ka viņiem tuvu pie 90% ir lactose intolerance (http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance), kas nav situācija LV un Skandināvijā (es pieņemu, ka tāpēc ir ieteikums neēst piena produktus). Bet šis ir tāds diletantisks prātojums, es tiešām plānoju palasīties, cik nu izdosies atrast un tad salīdzināt. Vidusjūru pieminēju, jo esmu manījusi, ka to uzskata par veselīgāko.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:15. Februāris 2015 - 00:28
(Link)
laktozes intolerance pēc kaut kādiem pētījuma datiem ir gandrīz vairāk kā 90% planētas iedzīvotāju, mazāk ir to, kam tā nav, lielākoties ziemeļniekiem un tādēļ lielākā daļa cilvēku kā no krūts nost, tā pienu ļoti maz vai nemaz (jo mātes pienā tak ir arī fermenti, kas palīdz šķelt laktozi). pieļauju, ka LV situācija varētu būt drusku labāka, bet ne tik laba, jo nez vai tik detalizēti pētīta. un vispār jau kaut kādu daudzumu piena varot dzert jebkurš, reakcijas neesot ja daudzums notrāpās samērīgs ar kaut kādu specifisku zarnu receptoru skaitu
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba