Februāris 8., 2015
Comments:
Es paskatījos wiki un sapratu, ka Ajūrvēda galīgi nav tas, ko es biju domājusi. Mans plāns bija atrast no kurienes aug kājas tam dalījumam gļotainos, karstos, aukstos utml ēdienos. Iepazīties ar nosacītu pirmavotu, lai rastos savs viedoklis. Bet ja tā arī ir kāda Ajūrvēdas daļa, tad diez vai aizrakšos.. Katrā ziņā nav runa par medicīnu, bet par ēdienu rekomendācijām.
| From: | daria |
Date: | 8. Februāris 2015 - 22:55 |
---|
| | | (Link) |
|
Sis izskatās uz to pusi, vismaz kādi key words. Vienīgi tā ķīna no mums tik sasodīti tālu, varbūt pie reizes jāiečeko vidusjūras racions :)
| From: | daria |
Date: | 8. Februāris 2015 - 23:09 |
---|
| | | (Link) |
|
Tālu gan, bet Ķīnas lielākā daļa tomēr ir mērenā klimata joslā, kamēr Vidusjūras klimats ir diezgan atšķirīgs (bet nu es neko, neesmu par šo visu necik interesējusies).
Tas gan, es tieši par šo prātoju, ka viņiem tur daudzas klimata joslas, kas ļoti ok. Bet nu mīnuss ir tāds, ka viņiem tuvu pie 90% ir lactose intolerance ( http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance), kas nav situācija LV un Skandināvijā (es pieņemu, ka tāpēc ir ieteikums neēst piena produktus). Bet šis ir tāds diletantisks prātojums, es tiešām plānoju palasīties, cik nu izdosies atrast un tad salīdzināt. Vidusjūru pieminēju, jo esmu manījusi, ka to uzskata par veselīgāko.
laktozes intolerance pēc kaut kādiem pētījuma datiem ir gandrīz vairāk kā 90% planētas iedzīvotāju, mazāk ir to, kam tā nav, lielākoties ziemeļniekiem un tādēļ lielākā daļa cilvēku kā no krūts nost, tā pienu ļoti maz vai nemaz (jo mātes pienā tak ir arī fermenti, kas palīdz šķelt laktozi). pieļauju, ka LV situācija varētu būt drusku labāka, bet ne tik laba, jo nez vai tik detalizēti pētīta. un vispār jau kaut kādu daudzumu piena varot dzert jebkurš, reakcijas neesot ja daudzums notrāpās samērīgs ar kaut kādu specifisku zarnu receptoru skaitu
| From: | daria |
Date: | 8. Februāris 2015 - 22:58 |
---|
| | | (Link) |
|
|
|
|
|
Sviesta Ciba |