Janvāris 11., 2015
21:38 Tā kā mūsu iecienītie pelmeņi ir sasodīti dārgi un ne visur dabonami, vajadzētu tak vienreiz saņemties un pagatavot pašai. http://klab.lv/users/meeneshi/68426.html
Jautājums tik, kā lipināt kopā, es māku tikai pīrāgus pagatavot, bet pīrāgs jau nav pelmenis :D upd, pagūglēju bildes un sapratu, ka pelmenis ir pīrāgs ar kopā saliktiem galiem.
|
Comments:
| From: | ripp |
Date: | 11. Janvāris 2015 - 21:42 |
---|
| | | (Link) |
|
agrāk griezu/kniebu nost no mīklas "desas" gabaliņus un lipināju tad. bet tagad ērtāk šķiet izrullēt "palagu", izspiest riņķīšus ar vīna glāzi un lipināt tad.
uzlieku gaļu pa vidu, salipinu malas (pusmēnesī), tad pusmēneša galus salipinu kopā.
| From: | ripp |
Date: | 11. Janvāris 2015 - 21:42 |
---|
| | | (Link) |
|
laiku gan paņem jā, man parasti aizņem vakaru jau pusporcija (pusporcija mīklas no tā, kas rakstīts meeneshi cibā)
| From: | str |
Date: | 11. Janvāris 2015 - 21:51 |
---|
| | | (Link) |
|
mūsmājās- saripināja desiņu no mīklas, tad grieza apm 1cm biezumā, un izrullēja . lipināt - cik jocīgi, tiešām kāds taču var arī nezināt:)
kuri ir jusu iecienitie pelmeni?
Ja pelmeņus gribas gatavot regulāri vai daudz, tad ir vērts iegādāties kādu specrīku, parastajos saimniecības preču veikalos var dabūt šitādus , ar kviešu miltu mīklu lietot jābūt ērti - izrullē uzklāj, saliek bedrītēs pildījumu, uzliek virsū vēl vienu izrullētu plāksni, pierullē un kaudzīte ar pelmeņiem gatava.
Ja vēl pildījumu sataisa pastas veidā, tad baigi ērti strādāt ar konditorejas šprici vai maisiņu. |
|
|
|
Sviesta Ciba |