Decembris 27., 2013
21:39 - Čuguns Mājsaimnieces - iesācējas jautājumi vēlā vakarā:
Kā īsti ir ar Rimīša Fontignac čuguna "pīlēm" - ir viņas tās naudas (35ls) vērtas, vai arī citur ir labāki cenas un kvalitātes piedāvājumi? Ar ko vispār čuguna trauki viens no otra atšķiras? (Tirgū arī ir čuguns)
Un kādu ēdineu gatavošanai tieši čuguna pīles ir neaizstājamas? Čuguna trauku tā kā jau pāris gadus kārojas, bet neesmu tomēr izjutusi lielu vajadzību, varbūt labāk vnk keramisku trauku?
Un cik personu pabarošanai derētu 3.6l trauks?
Un pannu man arī vajag jaunu, vēlams tādu, kas nav baisi jāsaudzē (nopirku Rito tādu baltu, interesanti jau ir, bet ātri sāka raut klāt pat tādu drošu lietu kā olu.
|
Comments:
| From: | watt |
Date: | 27. Decembris 2013 - 21:55 |
---|
| | | (Link) |
|
ja elektriskā krāsns, tad labāk stikla strauku.
| From: | smille |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:15 |
---|
| | | (Link) |
|
Gāzes plīts
| From: | str |
Date: | 27. Decembris 2013 - 21:57 |
---|
| | | (Link) |
|
pannu mans cimperlīgais Vikiņš ir izmeklējies- vajagot ņemt zilo tēraudu:) ( bez pārklājumiem utt) man gan ir tērauda panna, bet neesmu iemācījusies vēršacis tur sacept visu citu ok)
čuguna pīle ir neaizstājam pīles gatavošanā:) visu citu jau var salikt traukā parastā
kāpēc tikai pīles? :) cālis tabakā utt, kā arī viss, kas prasa ilgu un lēnu sutināšanu noslēgtā telpā
| From: | str |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:17 |
---|
| | | (Link) |
|
nu tas kas pēc formas atbilst.
protams var arī da jebko citu, bet tur ar izkarsēšanu un tml , vienkāršāk jau kad ir vienm;erīgāk tas karstums un tā
| From: | smille |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:15 |
---|
| | | (Link) |
|
Kas ir zilais tērauds un kur tadu var dabūt? Vēršacis es nekāroju
| From: | str |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:18 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | str |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:24 |
---|
| | | (Link) |
|
bet man mana parastā tērauda patīk- var berzt uz nebēdu, un nekādu caurumu:) / un cena - pietiekami lēta, es Prizmā savlaik pirku
| From: | smille |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:34 |
---|
| | | (Link) |
|
Ā, es sapratu, ka tev ir tas zilais tērauds. Rokturis tiešām spocīgs.
| From: | pukis |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:09 |
---|
| | | (Link) |
|
Es nopirku Maximā, par uzlīmītēm piekrātu grāmatiņu un trīsdesmit latiem. Esmu sajūsmā. Tilpums 4,5 litri. Pirmo pagatavoju vistiņu. Pulkāk reižu plovu, to pa uzbeku modei, bez tomātu mērces.
| From: | smille |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Firma tā pati vai cita?
| From: | pukis |
Date: | 28. Decembris 2013 - 00:15 |
---|
| | | (Link) |
|
Šamējais ir BergHOFF. Un es vienkārši gribēju kādu čuguna trauku, kurā var pasutināt. Un galvenais plovu normālu gribēju! ;) Bija (ir) arī mazāka tilpuma, bet mani interesēja lielais tilpums, jo es katru dienu negatavoju. Un vēl man ir divi pusaugu puiškāni. :)
Varbūt tas brendīgais trauks ir labāks par parasto. Liekas, bija emaljēts, kas nozīmē stipri vienkāršāku kopšanu. Čuguns labs visam, kas grib būt ilgi lēni sautējams, kā plovs. Ar puslitru viena persona paēst var noteikti, pat pierīties.
| From: | smille |
Date: | 27. Decembris 2013 - 22:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Emaljēts ir, brends man neko neizsaka, tāpēc arī jautāju :)
man ir šī brenda tuvs radinieks, staub la cocotte, arī emaljēts, paš-aplaistošs čuguns. nu tā ir tāda kā maza cepeškrāsns traukā. tur garie sautējumi, cepeši, un viss tāds uz plītsvirsmas sanāk absolūti muļķudrošs un fantastisks, un nav vispār jāvirina pēc iesākšanas. bet var arī virināt, neko nevar sapostīt. ja tādas lietas gatavo, tad noteikti ir to vērts. manējo man gan uzdāvināja, bet nu tā maksā trīstik.
ā, var lietot arī cepeškrāsnī, bet man neprasās, es lietoju tieši kā brīnišķīgu cepeškrāsns aizvietotāju. |
|
|