Septembris 19., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
22:45
(1) Piecas brūkleņu ievārījuma burciņas stāv virtuvē uz galda. Recepte bija absolūti nekonkrēta - aptuveni 2 litri brūkleņu, 1kg cukurs un 4 krustnagliņas. Vispirms uzvārīju ogas, tad pieliku cukuru un krustnagliņas un vārīju līdz kārtīgam burbulim un tad lēju burkās. Pirmo reizi mūžā taisīju, redzēs kā būs sanākušas.
(2) Nosusināju un ieliku saldētavā kastīti dzērveņu.
(3) Uzsildīju mazo medus burciņu un sajaucu medu ar veselām dzērvenēm

Palika vēl ~1/2 litrs ar dzērvenēm - ja ieliek ledusskapī, cik ilgi viņas stāvēs? Pagaidām nav īsti idejas, ko darīt - visdrīzāk varētu salikt ar medu, bet tas vēl jānopērk (tāds šķidrs).

(10 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]str
Date:19. Septembris 2010 - 22:54
(Link)
medu gan nevajadz;eja sildīt..
dzērvenes vnk aplej ar aukstu ūdeni un tura.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:19. Septembris 2010 - 23:03
(Link)
a kāpēc nevar sildīt medu - man viņš pagājušā gada, paciets, es tur dzērvenes nekādā veidā iekšā nedabūtu
[User Picture]
From:[info]str
Date:19. Septembris 2010 - 23:05
(Link)
tad kaut vai sablenderēt ar to medu.
medus pie 36 grādiem zaudē visas savas labās īpašības
[User Picture]
From:[info]smille
Date:19. Septembris 2010 - 23:11
(Link)
No kādiem avotiem tas? Zinu, ka ļoti karstā tējā nedrīkst, bet šitādus grādus jau var dabūt arī uz palodzes..
[User Picture]
From:[info]str
Date:19. Septembris 2010 - 23:16
(Link)
http://lv.wikipedia.org/wiki/Medus
te saka ka 55..
bet mauprāt esmu par 36 lasījusi
[User Picture]
From:[info]str
Date:19. Septembris 2010 - 23:18
(Link)
Fredijs Dimiņš
Mg..chem.
MEDUS KVALITĀTES NOVĒRTĒŠANAS RĀDĪTĀJI

pameklē gūglē- tas ir /doc fails. /
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:20. Septembris 2010 - 10:03
(Link)
iesaku dzērvenes plānot nevis turēšanai, bet tūlītējai ēšanai. ja cilvis apēd 10 g dzērveņu dienā, ar to pietiek nopietnai slimības izraisītāju atbaidīšanai.
brūklenēm - es lieku puskilo cukura uz 5 litriem ogu :)
[User Picture]
From:[info]smille
Date:20. Septembris 2010 - 10:58
(Link)
Dzērvenes jau gribu ar ēst tūlīt, bet tur ir vairākām dienām un es gribu zināt, kā viņas normāli uzglabāt aptuveni nedēļu.

Par brūklenēm - tu vāri tikai brūklenes, vai liec klāt vel kko? Man dikti garšo Spilvas brūkleņu zapte, tad nu mēģināju dabūt ko līdzīgu :)
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:20. Septembris 2010 - 11:08
(Link)
dzērvenes - mēnesi vismaz. citi glabā ledusskapī līdz pavasarim.
brūklenes - neko citu. mani senči vispār savāra plikas brūklenes bez cukura, lielā spainī ieliek pieliekamajā, ziemā šad tad aiziet ar bļodiņu, iesmeļ, pieliek cukuru. gan brūklenēs, gan dzērvenēs ir dabiskie konservanti. varbūt esi mežā pavasarī redzējusi viņas pavisam ēdamas - re kā saglabājas.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:20. Septembris 2010 - 18:23
(Link)
Par dabiskajiem konservantiem itkā zinu, bet istabas temperatūrā ir izdevies saskābināt, tāpēc nebija pārliecības.

Cukuru kādreiz pamēģināšu pavariēt - šoreiz man gribējās tādu riktīgu, saldu zapti, turklāt no ievārījumiem jēdzu tikai zemeņu savārīt, tāpēc arī tāda piesardzība : )
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba