Septembris 19., 2010
22:45 (1) Piecas brūkleņu ievārījuma burciņas stāv virtuvē uz galda. Recepte bija absolūti nekonkrēta - aptuveni 2 litri brūkleņu, 1kg cukurs un 4 krustnagliņas. Vispirms uzvārīju ogas, tad pieliku cukuru un krustnagliņas un vārīju līdz kārtīgam burbulim un tad lēju burkās. Pirmo reizi mūžā taisīju, redzēs kā būs sanākušas. (2) Nosusināju un ieliku saldētavā kastīti dzērveņu. (3) Uzsildīju mazo medus burciņu un sajaucu medu ar veselām dzērvenēm
Palika vēl ~1/2 litrs ar dzērvenēm - ja ieliek ledusskapī, cik ilgi viņas stāvēs? Pagaidām nav īsti idejas, ko darīt - visdrīzāk varētu salikt ar medu, bet tas vēl jānopērk (tāds šķidrs).
|
Comments:
| From: | str |
Date: | 19. Septembris 2010 - 22:54 |
---|
| | | (Link) |
|
medu gan nevajadz;eja sildīt.. dzērvenes vnk aplej ar aukstu ūdeni un tura.
| From: | smille |
Date: | 19. Septembris 2010 - 23:03 |
---|
| | | (Link) |
|
a kāpēc nevar sildīt medu - man viņš pagājušā gada, paciets, es tur dzērvenes nekādā veidā iekšā nedabūtu
| From: | str |
Date: | 19. Septembris 2010 - 23:05 |
---|
| | | (Link) |
|
tad kaut vai sablenderēt ar to medu. medus pie 36 grādiem zaudē visas savas labās īpašības
| From: | smille |
Date: | 19. Septembris 2010 - 23:11 |
---|
| | | (Link) |
|
No kādiem avotiem tas? Zinu, ka ļoti karstā tējā nedrīkst, bet šitādus grādus jau var dabūt arī uz palodzes..
| From: | str |
Date: | 19. Septembris 2010 - 23:16 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | str |
Date: | 19. Septembris 2010 - 23:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Fredijs Dimiņš Mg..chem. MEDUS KVALITĀTES NOVĒRTĒŠANAS RĀDĪTĀJI
pameklē gūglē- tas ir /doc fails. /
iesaku dzērvenes plānot nevis turēšanai, bet tūlītējai ēšanai. ja cilvis apēd 10 g dzērveņu dienā, ar to pietiek nopietnai slimības izraisītāju atbaidīšanai. brūklenēm - es lieku puskilo cukura uz 5 litriem ogu :)
| From: | smille |
Date: | 20. Septembris 2010 - 10:58 |
---|
| | | (Link) |
|
Dzērvenes jau gribu ar ēst tūlīt, bet tur ir vairākām dienām un es gribu zināt, kā viņas normāli uzglabāt aptuveni nedēļu.
Par brūklenēm - tu vāri tikai brūklenes, vai liec klāt vel kko? Man dikti garšo Spilvas brūkleņu zapte, tad nu mēģināju dabūt ko līdzīgu :)
dzērvenes - mēnesi vismaz. citi glabā ledusskapī līdz pavasarim. brūklenes - neko citu. mani senči vispār savāra plikas brūklenes bez cukura, lielā spainī ieliek pieliekamajā, ziemā šad tad aiziet ar bļodiņu, iesmeļ, pieliek cukuru. gan brūklenēs, gan dzērvenēs ir dabiskie konservanti. varbūt esi mežā pavasarī redzējusi viņas pavisam ēdamas - re kā saglabājas.
| From: | smille |
Date: | 20. Septembris 2010 - 18:23 |
---|
| | | (Link) |
|
Par dabiskajiem konservantiem itkā zinu, bet istabas temperatūrā ir izdevies saskābināt, tāpēc nebija pārliecības.
Cukuru kādreiz pamēģināšu pavariēt - šoreiz man gribējās tādu riktīgu, saldu zapti, turklāt no ievārījumiem jēdzu tikai zemeņu savārīt, tāpēc arī tāda piesardzība : ) |
|
|
|
Sviesta Ciba |