Septembris 19., 2010
Comments:
| From: | smille |
Date: | 20. Septembris 2010 - 10:58 |
---|
| | | (Link) |
|
Dzērvenes jau gribu ar ēst tūlīt, bet tur ir vairākām dienām un es gribu zināt, kā viņas normāli uzglabāt aptuveni nedēļu.
Par brūklenēm - tu vāri tikai brūklenes, vai liec klāt vel kko? Man dikti garšo Spilvas brūkleņu zapte, tad nu mēģināju dabūt ko līdzīgu :)
dzērvenes - mēnesi vismaz. citi glabā ledusskapī līdz pavasarim. brūklenes - neko citu. mani senči vispār savāra plikas brūklenes bez cukura, lielā spainī ieliek pieliekamajā, ziemā šad tad aiziet ar bļodiņu, iesmeļ, pieliek cukuru. gan brūklenēs, gan dzērvenēs ir dabiskie konservanti. varbūt esi mežā pavasarī redzējusi viņas pavisam ēdamas - re kā saglabājas.
| From: | smille |
Date: | 20. Septembris 2010 - 18:23 |
---|
| | | (Link) |
|
Par dabiskajiem konservantiem itkā zinu, bet istabas temperatūrā ir izdevies saskābināt, tāpēc nebija pārliecības.
Cukuru kādreiz pamēģināšu pavariēt - šoreiz man gribējās tādu riktīgu, saldu zapti, turklāt no ievārījumiem jēdzu tikai zemeņu savārīt, tāpēc arī tāda piesardzība : ) |
|
|
|
Sviesta Ciba |