gandrīz patiesa ([info]skyhell) rakstīja,
@ 2010-01-12 11:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
domas, domiņas. dzīve, dzīvīte.
Vakar bija brīnišķīga diena ar draudzenēm.
Ēdām suši, kafijas krēmu ar ķīseli kā padomju laikos, spēlējām spēles un pļāpājām, pļāpājām, pļāpājām.

Sapratām, ka esam kā iemestas šajā dzīvē, un ja kādā brīdī mūs no šejienes izvilktu, tad nekas nemainītos, jo neviena no mums nav atradusi savu ceļu, ko iet. Ir vēl trakāk, mēs pat nenojaušam, kāds šis ceļš varētu būt. Mēs esam vienā laivā, bet bik atšķirīgās pozīcijās. Man pienākas godpilnā vidējā vieta, jo esmu precēta, bet bez bērniem, kas nozīmē, ka man ir jārēķinās tikai ar vīru un ja mums viss pilnīgi noriebtos, mēs pat varētu doties glābt bruņurupučus vai vnk ceļot pa lētām vietām, neierobežotu laiku. Pirmā pozīcija ir labākā, jo draudzene ir gan neprecēta, gan bez bērniem, kas nozīmē, ja viņai noriebsies ilgstošās attiecības (kuras patreiz piedzīvo 3+gadu krīzi, kurai šķiet iet cauri visi pāri, tikai daži izpeld, bet daži aizpeld katrs uz citu pusi), tad viņa var doties glābt bruņurupučus kaut rīt. Trešajai draudzenei ir viss trakāk- gan precēta, gan stāvoklī, kas nozīmē, ka tuvākos 20 vai pat vairāk gadus nekāds bruņurupuču glābējs no viņas viss nesanāks. Protams, viņa zināja uz ko iet, kad plānoja bērnu, bet vispār traki, ņjā..

Tā nu mēs turpinam dzīvot savas dzīvītes un cerēt, ka mūs ātrāk nekā vēlāk piemeklēs apskaidrība, kas ļaus ieraudzīt savu dzīves ceļu. Bet tikmēr mēs nolēmām, ka mūsu lielākā vēlme ir būt NAUDĪGĀM mājsaimniecēm :D


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pomegranate
2010-01-12 11:53 (saite)
es arī būtu vidējajā kategorijā? :)
Lai gan man bija tā, ka zināju - kaut kur aizmaldīšos neceļos (lasi- bruņurupučos), ja nepiesiešu sevi bišķiņ, tāpēc radās kaķi.. un tagad bēbis. Man vienmēr šķitis, ka negribētos nemaz attapties, ka esmu notrallinājusies un esmu bez nekā nekurienes viducī. Mjā.. drošvien būtu kādā hipijkomūnā - dzīvotu teltī un mazgātos reizi mēnesī. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-01-12 13:45 (saite)
Bet kas vainas hipijkomūnai? Ja neskaita to mazgāšanos 1x mēnesī :D

Vispār Tu esi bik ārpus mūsu pozīcijām- Tu varētu būt nulltā vieta uz kuru tiekties :D Tava dzīve šķiet sakārtotāka- Tev ir bērns, 2 kaķi, gana stipras attiecības, pietam, Tev ir arī lietas, kas padodas un kuras Tu vairāk vai mazāk "bīdi". Vienvārdsakot, Tev vismaz ir kkāda sajēga, ko no dzīves varētu gribēt, tātad īsti mūsu atkritēju pulciņā neiederies. Tas, protams, labi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pomegranate
2010-01-12 14:24 (saite)
ak, šitā. ja tu tā no malas saki.. Man vienmēr šķitis, ka es neko nezinu - ko gribu, ko vēlos, ko darīšu, jo darbu sfēras mainītas no a-z.. un, jūtu, vēl priekšā daudz, daudz.. pārāk patīk viss, gribas izmēģināt, ka nekam īsti tā arī nepieķeros. Turklāt - man arī nav nekādas labas izglītības - tikai plikas raibas pieredzes.
Bet vispār - interesanti, varbūt es tiešām neesmu tik liels atkritējs kā man šķiet. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-01-12 14:36 (saite)
Redz, Tev ir tā pieredze, Tev ir idejas, kuras ne visas, jo tas būtu par traku, bet vismaz dažas Tu realizē. Tu darbojies un Tev ir vismaz kkāda minimāla sajēga tajā, kur Tu darbojies. Tas ir tas, kas pietrūkst mums trijām, mums nav tā darba spara un tās vēlmes. Parasti jau zāle ir zaļāka, kur mūsu nav, bet no malas tiešām šķiet, ka kaut haotiski, bet Tav dzīve vairāk vai mazāk ir sakārtota! (kkā dīvaini tas skan, bet Tu jau saprati ;))

Patiesībā izglītība ir pārvērtēta. Tas vnk ir kkāds LV fenomens, kur Tu esi lūzeris, ja uzreiz pēc vsk nestājies augstskolā. Ar izglītību, bet bez pieredzes Tu esi nekas. Bet bez izglītības un ar pieredzi, Tevi vērtē daudz augstāk, jo īpaši patreiz. Es, protams, nenoliedzu izglītības vajadzību, bet man riebjas tā obligātā mācīšanās, kas patiesībā neko nedod, ja vien Tu nemācies sev saistošas lietas. Agrāk bija kruti, ja Tev ir augstākā izglītība, Tev bija vērtība, bet jau sen tas ir tikai papīrs, kurš jāiegūst, jo tāds vnk ir visiem. Tagad vērtība ir pašam cilvēkam, kas bīda lietas un darbojas un kad pats sagrib, tad iet kko mācīties, kaut ķīniešu kultūru!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]skyhell
2010-01-12 13:59 (saite)
Ja godīgi, tad īsti nē.. Tevī ir kkāda daļa no mūsu vēlmēm, bet Tev nav stabilu attiecību, bet mēs tādas gribam, gribam stabilas ģimenes un bērnus. Nav problēma, ka esam precētas, problēma ir tā, ka nav dzīves mērķu. Nav skaidrs, ko gribam, kā gribam un velns pa rāvis, KĀ to sasniegt. Mēs visas gribam darbu, kas ir mūsu sirdsdarbs, ar ko pelnam naudu, bet mums ne tikai tāda nav, bet nav pat domu, kas tas varētu būt. Mēs vnk saprotam, ka mums jau ir 23-24 gadi, bet mēs nestrādājam sevis izvēlētajās sfērās, un pēc bērnu piedzimšanas mums jau būs 26-27, kad varēsim sākt strādāt, ja vien nedzims vēl bērni, bet kurš gan ņems darbā 27 gadus vecu sievieti, bet pieredzes, ar izglītību, kāda ir katram otrajam- tur jābūt vai nu haļavai, vai paziņām, bet ja tādu nav..?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fruktoze
2010-01-13 21:57 (saite)
Tieshi taapeec, ka es vareetu palikt tikai par mammu/maajsaimnieci/vainukaaturtosauc es neveidoju attieciibas. man ir savi meerkji, es straadaaju darbu, ko, vareetu teikt, dievinu un zinu, ka shajaas lietaas darboshos veel ilgi un dikti, beerni neietilpst manos 'plaanos'. Es panjemtu darbaa 27 gadus vecu(jaunu) sievieti(atbilstoshaa amataa, protams)...:)) kurai jau IR beerns/i un kurai 'pietiek', jo vinjai ir prieksh kaa censties un neskatoties uz to, ka dazreiz kkur nebuus vai kko nevarees, vinja nebuus pasista, neapmierinaata tante, kurai veel jaameklee puikas, jo reproduktiivais periods iet uz beigaam un praataa dimd 'man veel nekaa nav, bet gribu, taa gribu' manaa praksee ir pieraadiijies, ka sievietes pirms 30 un 30+ ir mieriigaakas un straadaa labaak, ja vinjaam ir gjimenes. Un, jaa man buutu loti svariiga izgliitiiba, vienalga taada, kaa katram pirmajam vai otrajam...:) Karoch man sava uznjeemuma politika :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-01-18 10:57 (saite)
Bet cik daudz ir tādu uzņēmumu? Un mēs visi zinam, ka ja būs vienādi kandidāti, bet ar/bez pieredzes, tad paņems to "ar". Tāpat arī visticamāk paņems to "ar pieredzi" + "bez izglītības", ja vien tā pieredze tiešām būs laba un cilvēks sevi mācēs pierādīt. Jo LV ar to izglītību ir kā ir, ķip uz papīra ir, bet dzīvē..

Man savukārt baigi, baigi pietrūkst tas, ka nav mērķu un es neredzu, ka tuvākajā laikā tos spētu atrast. Es, protams, nezinu kā būtu, ja būtu, bet visticamāk, ja savus mērķus zinātu, tad ģimeni tik un tā veidotu, jo tas viens otram netraucē. Un ģimene vēl nenozīmē bērnus- vīrs/attiecības taču netraucē bīdīt karjeras lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lusija
2010-01-12 13:27 (saite)
Riktīgi patika, kā uzrakstīts!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]skyhell
2010-01-12 14:06 (saite)
Man patiktu, ja nebūtu realitāte..
Bet paldies ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?