sirualsirual ([info]sirualsirual) rakstīja,
@ 2021-10-07 13:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
manuprāt, redditu vajadzētu iznīcināt. tur bieži apspriestāko ierakstu lentē parādās video, kur policija ir vardarbīga pret rasu minoritātēm. bet reāli nevar saprast, vai pusei turieniešu sašutums nav atjaukts ar pretīgu, iespèjams, neapzinātu prieciņu, ka viņi nav video redzamo cilvēku vietā.

drusku nesaistīti - vasarā papļāpāju ar diezgan augstu kotējošos ASV akadēmiķi, nu viņš jutās spiests ieturēt party line par BLM kustību - kura, protams, (es uzskatu) jāatbalsta, ņemot vērā vietējo kontekstu utt. bet ļoti gribējās pajautāt, vai viņš, piem., būtu gatavs zaudēt daļu no algas, lai rasu min. pārstāvjiem nodrošinātu studiju vietas? nu tupa tik vienkārši, ka vārdi neko nemaksā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2021-10-07 16:18 (saite)
Par to otro rindkopu - totāli - viegli runāt, ka minoritātes jāatbalsta, bet tas tikai līdz brīdim, kamēr tas neietekmē katru personiski finansiālā plaknē.
Tad cita dziesma.

Vai es gribētu atteikties no savas algas, citiem labumiem un ērtībām, lai salāpītu pasaules nedienas? Fuck no. Me first, family second un tad, ja kaut kas pāri paliks - tikai tad pārējie. Simple!

Tai pat laikā - jā, man žēl to cilvēku (minoritātes vai nē), kuriem iet sūdīgi, bet viņu problēmas neatrisinās darbaļauži. Viņiem palīdzēt var tas, kad visādi miljardieri beigs parādīties Panamas, Paradīzes un Pandoras papīros un sāks maksāt nodokļus.

(Atbildēt uz šo)


[info]saka_taisniibu2
2021-10-07 16:39 (saite)
Tu raksti tā, it kā vairumā ASV universitāšu studentu uzņemšana j a u netiktu šķirota pēc rasu (tā sauktās "pozitīvās diskriminācijas") principa. Interesanti, ko svētais sašutums iesāk tad, kad atklāj, ka aziāti šādā veidā "diskriminē" ne tikai melnos, bet arī baltos un latino (smieklīgi latino izdalīt kā atsevišķu grupu, bet nu šo lodi var norīt)?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]zimbardo
2021-10-08 10:12 (saite)
Uzmet aci American Council of Education datiem. Tur salīdzināts 1995. un 2015. gads un redzams, ka melnādaino studentu skaits ir proporcionāls (tuvu tam) melnādaino iedzīvotāju skaitam valstī. Toties pieaudzis hispanic studentu skaits, bet tagad tas vismaz ir proporcionāls hispanic iedzīvotāju skaitam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saka_taisniibu2
2021-10-09 12:29 (saite)
Uzmetu, es arī lasu Charles Murray, paldies. Un? Ko tu gribēji teikt? Kāds sakars uzņemšanas proporcionalitātei (principā sociālismam) ar izcilību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-10-07 20:25 (saite)
Tu viņam nepajautāji kā viņš uztvēra BLM terora aktus ASV pilsētās, kur viņi demolēja, dedzināja, laupīja un vienkārši uzbruka saviem līdzpilsoņiem, tajā skaitā citiem melnajiem (nevis valdības ēkām vai tml)?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?