sirualsirual ([info]sirualsirual) rakstīja,
@ 2020-06-02 15:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
esmu baidījies no policijas, kopš 3. klasē redzēju, kā kādu klasesbiedru (latvieti, ja nu kas), kas, iespējams, bija nozadzis skolotājai naudu (viņas vīrs bija policists), policisti savāca no stundas un lika zem ūdens krāna, kliedzot viņam "kur liki?"

taču tas bija viens gadījums 2000. gadu sākumā un nedomāju, ka mūsdienās lv policija vēl joprojām spīdzina bērnus.

esmu dzirdējis par vienu gadījumu, kurā policisti pret nevainīgu cilvēku kautiņā izturējās kā pret vainīgo, jo tas bija krievs (runa ir par RPP), turklāt noslānīja piedevām. taču tas ir atsevišķs gadījums.

vai ir kādi pētījumi par policijas rasismu Latvijā? vai ir kādi skaidrojumi, kāpēc cietumos pārsvarā sēž krievi proporcionāli iedzīvotāju skaita daļai krievu sēž vairāk nekā latviešu, salīdzināti sodi par līdzīgiem nodarījumiem pēc tautības, piemēram? jo es par to nezinu.

EDIT: absolūtos skaitļos pēc pēdējiem datiem, kurus varēju atrast, latviešu tautības ieslodzīto ir vairāk, nekā krievu tautības ieslodzīto – 2016. gadā no 4261 ieslodzītā 1761 latvietis, 1573 krievi.

tīri pēc iedzīvotāju etniskā sastāva (2016. gada dati, krievi latvijā 37.7%, latvieši - 46.2%) krievu cietumos "vajadzētu būt" 1606, savukārt latviešu – 1968. tātad etniskas nesakritības ir (jāņem gan vērā, ka 400 no cietumniekiem nebija norādījuši tautību), taču iespējams, ka ne tik daudz krieviem, cik citām minoritātēm par sliktu. I stand corrected. Par disproporciju tāpat var runāt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]teja
2020-06-02 15:44 (saite)
Nu tas ir vispārzināms fakts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?