Fri, Jul. 3rd, 2009, 02:13 pm

Kino.

Varētu tak uzņemt kādu nebūt fantastikas trilleri Latvijā?



Piemēram, Maskačkā noslēpumains čigāns (sacīsim, Toms Krūzs) galvenajam varonim - bezvainīgam amerikāņu tūristam pārdod savādu izlejamā brandavīna šķirni, kuru izdzēris, galvenais varonis (sacīsim, Hjū Džekmens) noaug ar ķēmīgu vaigubārdu un sāk dzirdēt balsis. Balsis izrādās sarunas starp tuvojošamies citplanētiešu kosmosa armādas kuģiem, kuri ir nodomājuši izveidot bāzi Kurzemē, no kuras iekarot pasauli un visus paverdzināt nafig. Džekmens brēkdams skrien uz Zinātņu akadēmijas ēku, kur noķer aiz pogas pirmo nodzērušamos, bet ģeniālo zinātnieku (sacīsim, Kristofers Loids), kurš nohipnotizē Džekmenu, lai tas liekas mierā.

Džekmens hipnozes stāvoklī uzzīmē kosmosa kuģa rasējumu, uzraksta citplanētiešu valodas vārdnīcu un uztaisa iekarošanas skedūli Microsoft Project vidē. Loids atgaiņājas ar pudeli un brēc par māņticību, kad kabinetā ieskrien Toms Krūzs ar neapgāžamiem citplanētiešu eksistences pierādījumiem - viņš pats ir citplanētietis (nav nabas un acīm ir vertikālas zīlītes) un ir ieradies mūs visus glābt no sliktajiem ar fūzeļaina brandavīna palīdzību.

Loids atžirbst, iegrimst zinātniskās pārdomās un secina, ka vienīgā iespēja ir precīzā kosmosa kuģu nosēšanās brīdī iešaut ar lāzeru flotes flagmanim taisni pa to vietu, kur saskaņā ar Džekmena atklāsmēm, ir aizmirsts atvērts iluminators. Sekos šausmīga eksplozija, un visi būs glābti. Bet nu baigi trāpīgi jāšauj un tūliņās, jo sliktie tūlīt būs klāt. Redzami melni pelēki lietus mākoņi, kuri savelkas milzonīgā spirālē virs Kurzemes, un virpuļa centrā rēgojas citplanētiešu kuģis, tāds vismaz uz kvadrātkilometru, ar visādiem uguņiem, stobriem un neaizvērtu iluminatoru kaut kur apakšā. Bungu rīboņa, vācu marši. Vēlama svastikas parādīšanās.

Latvijā nav lāzerliegabala! Viens bija, bet Loids, neskatoties uz savas pusaugu meitiņas (sacīsim, Andželīna Džolija) protestiem, to nupat ir nodzēris. Bet cerība vēl ir. Loids saka, ka ar laužņa, mātes un Andželīnas Džolijas (viņa arī ir ģeniāla kā tēvs, tikai ne nodzērusies) palīdzību viņš to lietu nokārtos. Sākumā viņi mēģina iesaistīt valdību un armiju, bet korumpētie ierēdņi bez vismaz 1000 latiem otkata pat nedomā mobilizēt Latvijas jūras kājnieku brigādi (filmā tāda ir).

Kamēr Loids, Džekmens un Krūzs stāv pie Ministru kabineta ēkas un brēc, riepām kaucot piedrāžas Džolijas Hummers, visi tiek ierauti iekšā un drāžas uz Irbenes radioteleskopu, lai to pārbūvētu par megalāzeru un iešautu citplanētiešiem. Mākoņi ir tumši, sper zibeņi, citplanētieši pa radio riebīgi smejas un atpogā šampanieti. Tukumā un pie Kandavas pagrieziena citplanētiešu algotņi mēģina ekipāžu apturēt un visus nosist, bet dabon bietē. Kaujoties starp Džekmenu un Džoliju rodas maigas jūtas, seko kniebšanās aina siena zārdā uz Dundagas pils fona un tad var braukt tālāk.

Pie radioteleskopa negaiss, zibeņi un pērkoni ir pavisam neganti, zibens nosper Loidu. Loids pirms karotes nolikšanas pagūst Džolijai atklāt paņēmienu, kā radioteleskopu pārvērst lāzerlielgabalā. Atlikusī trijotne ielaužas kaut kādā pazemes telpā, pilnā ar elektroniskiem skapjiem un visādiem noslēpumainiem verķiem. Džolija pieklūp pie galvenā datora un ievada komandu "Laser Cannon Mode:ON". Bet nepagūst nospiest Enter pogu, jo sliktie citplanētieši paņem Krūzu telepātiskā kontrolē un tas nošauj Džekmenu un sāk dzīties pakaļ Džolijai. Viss pagalam, sliktie citplanētieši gavilē.

Džolija kaujas ar Krūzu kādas minūtes desmit, katrs izpilda vismaz divus salto, pāris reizes nokrīt pie zemes un slauka asinis no mutes kaktiņa, kamēr pretinieks lido viņiem virsū ar domu uzlēkt uz vēdera. Beidzot Džolija ar trīskārtēju salto nosper Krūzam galvu no pleciem, tā uzkrīt uz Enter pogas. Radioteleskops pārvēršas par lāzerlielgabalu un izšaun akurāt pēdējā brīdī, taisni pa to nelaimīgo iluminatoru. Citplanētiešu flagmanis dezintegrējas, visa pavadošā eskadra arī, ļoti krāsaini efekti debesīs, maiga vijoļu mūzika. No grīdas krekstēdams pieceļas Džekmens (nemaz ne nošauts, tikai apdullināts!) un pasaka kaut ko vīrišķīgi asprātīgu, tipa, nav slikti priekš beibas. Džolija viņam rotaļīgi iekrauj pa vēderu, Džekmens salocās viduklī un skaļi prāto, vai tāda būs visa viņu ģimenes dzīve? Džolija daudznozīmīgi smaida uz krītošo kosmosa kuģu atlūzu fona, mūzika pāriet ērģelēs un abi iziet ārā pretī saulei un zilām debesīm.

Krūza galva (to aizvien kontrolē citplanētiešu aģenti caur Internetu) atver acis un izlasa slepeno lāzerlielgabala aktivācijas komandu. Galvā dzimst šausminošs plāns, skan strauja un satraucoša stīgu mūzika, līdz ar skaļiem bungu rībieniem filma beidzas. Turpinājums nākamās sezonas megagrāvējā, kur Krūza galva būs aizpeldējusi līdz Carnikavai, lai pamodinātu zemēs dzīlēs snaudošu krīta laikmeta nezvēru.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:13 pm
[info]str: ++++

šitāds gabals rauj jumtu bez zāles nost!!!!

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:15 pm
[info]sirdna: Re: ++++

Nu! Un ne ar kapeiku sliktāks par padsmit "nodzēries žūpa aptur kosmosa iebrukumu" trilleriem, kuri ir iekasējuši desmitus un simtus miljonu.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:14 pm
[info]fjokla

jess

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:16 pm
[info]perkons

Hehehehe

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:18 pm
[info]divi_g

Kas Tev kantorī ventilācijā iešpricēts? :))

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:22 pm
[info]sirdna

Nekas. Neesmu lāgā izgulējies.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:18 pm
[info]martcore

grāvējs!

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:21 pm
[info]sirdna

Tagad tikai jāpiesaista investīcijas! Šitā manta tak pelnīs tādu piķi, ka valsts parādu atdosim pirmajā vīkendā pēc pirmizrādes.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:21 pm
[info]fedrs

Čigānus parasti tēlo Breds Pits!

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:24 pm
[info]martcore

es vairāk lieku uz depu
tikai daži zobi viņam jāizpūdē

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:28 pm
[info]sirdna

Vo, Deps būs riktīgais!

Zobus var arī nepūdēt, toties daži zelta zobi būtu stilā.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:30 pm
[info]martcore

vot jā, zelta zobi pieskaņoti ķēdei ap kaklu

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:33 pm
[info]sirdna

Ach, Deps ar zelta ķēdi un izsēdētās trenūzenēs ar lakādas kurpēm, šitais ir monumentāli, šitais ir dzīvā vēsture.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:36 pm
[info]martcore

burbuļi uz trenūzeņu ceļiem!

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:52 pm
[info]sirdna

Oskars par kostīmiem garantēts.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:34 pm
[info]vineta

Ģeniāli!
Bet iesaku, Latvijas tēla spodrināšanai un slavināšanai, filmā iesaistīt arī kādu latviešu aktieri, piemēram...Centi Ūbeli, kurš epizodisā lomā atveidotu noslēpumaino verķu sargu Maksimu, kas sakārtodams brilles uz deguna, atmuguriski un atvainojoties atkāpjas uz iekāpj elektroniskajā skapī brīdī, kad Džolija saloka viduklī Džekmenu.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:38 pm
[info]sirdna

Hmmmm. Es Centi vairāk redzu kā citplanētiešu rezidentūras vadītāju. Viņam piederētu nelikumīgi celta pils līča krastā, kur viņš nakamās filmas sākumā iebristu ūdenī un aiz ausīm izvilktu Toma Krūza (vai Depa, kā nu sanāks) galvu no sekluma.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:42 pm
[info]vineta

Arī tā der. Un tad viņš varētu ziedoties un pašrocīgi noskrūvēt savu galvu un uzskrūvēt Krūza (vai Depa), tādējādi dodot tam Otru Dzīvi.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:45 pm
[info]sirdna

Es teikšu, te prasās kaut kas no Harija Potera, kur profesoram Drebelim bija personīgais feiss, bet pakausī zem turbāna bija alter ēgo pabāzts.

Fri, Jul. 3rd, 2009, 03:52 pm
[info]viipsna

visu cieņu

Fri, Jul. 3rd, 2009, 08:11 pm
[info]nenormaaliigaa

Tev šito darbā lika sarakstīt, ja?
Ņemot vērā, cik man laika pagāja to izlasīt, pieņemu, ka vismaz tikpat Tev pagāja to uzrakstot, Tev bijusi noslogota darbadiena :P :))

Sun, Jul. 5th, 2009, 06:36 pm
[info]sirdna

Dabadiena arī.

Vispār, bija daudz faktu, bet pamatā bija tas, ka man bija nomākts garastāvoklis un es ar šo stāstu, kā arī saņemtajiem komentāriem vēlējos sevi uzjautrināt.

Sun, Jul. 5th, 2009, 06:54 pm
[info]nenormaaliigaa

Yeeees, šis gājiens vienmēr nostrādā :D

Mon, Jul. 6th, 2009, 01:09 pm
[info]komentators

labs! Īpaši daudzsološs liekas tas krīta laikmeta nezvērs.

lol par microsoft project.