Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vēlviens šodienas moments – nejauša intervija mentālās veselības sakarā, kurā, lūk, kas izskanēja: intensīvas karadarbības rezultātā izstrādājas adrenalīna pieradums. Kad karadarbība beidzas, tā trūkumu vardarbīgi kompensē mājās.
"Praise be!", saka amerikāņu bībles tulkojums un Atvuda, un pirmais impulss krievijas sakarā. Bet vai tikai krievijas?
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 10. Janvāris 2023, 23:08, [info]krii commented:
Aurojošie līdzjutēju pūļi ir adrenalīna un naida uzlādēti gandriz tikpat stipri kā karojošie.
Šis nav futbols un nebeigsies dažu dienu, stundu laikā; bet katru dienu mēs (vairums mūsu) sevi uzlādēs ar uzbudinošām "naida piecminūtēm" (zinu, ka Orvels ir slikta gaume).
Un mēs nīdīsim. Savu krievu kaimiņu, kurš pīpē trepēs (tāpēc, ka krievs, protams, ar sliktajiem Ordas nomadu gēniem), Ivanu Bargo, Puškinu, Brodski, krievu žurnālistus, krievu komponistus, krievu valodu (izņemot brīžus, kad klausīsimies Arestoviču vai skatīsimies Zelenska pirmsprezidentūras šovus).

Un darīsim to pilnībā pārliecībā, ka sekojam kādam augstākam, kopienai svētam imperatīvam. Ka šis naids mūs nepadara trulākus, primitīvākus un labilākus, bet gan stiprākus un cēlākus.

[User Picture]
On 10. Janvāris 2023, 23:31, [info]simamura replied:
Šejienes vairākums nav ne rindiņas no tevis uzskaitītajiem redzējis. Bet, jā – nīdīs kā futbola fans tikai nosaukuma pēc. Jau sen nīst.
* * *
[User Picture]
On 10. Janvāris 2023, 23:11, [info]helvetica commented:
Jap, ir tāda lietiņa. Un ne tikai šī.
Latvijā jau lēnām sāka šķetināt, kā mūsu pašu brīvībscīnītāji saņēma savus lāčplēša ordeņus un tad sāka šļūkt no sliedēm nost: kautiņi, alkoholisms, izvarošanas, vardarbība ģimenē, visādas razbainiecības, bet iebrukums Ukrainā nokušināja šo virzību (uz nepieciešamību atkal mobilizēt visus mītpoētiskos resursus dzimtenes aizstāvībai un nedomāt par reālo, praktisko cenu). Līdzīgi Somijā ar Mannerheima analīzi. Dāņu kino skaisti apspēlē šo te - pat no nesenajiem konfliktiem "mieruzturēšanas misijām" mājās pārnākušo nespēju "iejusties atpakaļ" "normālā dzīvē" u.c.
[User Picture]
On 10. Janvāris 2023, 23:57, [info]simamura replied:
Lūk. Un tas nav par to, ka nevajag vai nebūs tā, kad sūdi trāpīs šeit arī (kā mani besī, kad saka, mēs esam karastāvoklī!), bet par to, ka tā būs un nāksies, kad tiešām tiksim.
* * *
[User Picture]
On 11. Janvāris 2023, 11:59, [info]starro commented:
Kas tad ir permanenta dzīve deitingapos, ja ne adrenalīna atkarība? Es nespēju eksistēt, ja manas krāces nekļūst arvien jaudīgākas un nāvīgākas. Bet vai tāpēc es eskalēju bituhas konfliktus? Es nesaistu adrenalīna pieradumu ar pieradumu pie noteikta uzvedības paterna citos apstākļos. Drīzāk ar eksistenciālas jēgas nojausmu.
[User Picture]
On 11. Janvāris 2023, 22:07, [info]kemune replied:
Deitingappos strādā cita bioķīmija, drīzāk dopamīns. Tas nav tas pats. Adrenalīns ir vairāk ar risku un ekstrēmām situācijām saistīts.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry