sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 10th, 2023|01:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Lai arī es nefanoju par Latvijas okupāciju 1940tajā vai kurā tur gadā (jeb citā interpretācijā - atbrīvošanu no fašistiem), nedomāju, ka 9. maija Uzvaras parka svētkus vajadzētu aizliegt. Kā būtu ar... neiešanu uz turieni? Tas ir tāpat kā ar geju praidu. Cilvēki speciāli iet uz to skatīties, lai tas "aizskartu viņu jūtas" un varētu sašust. Kāda starpība, ko citi dara vai svin? Tā ir viņu darīšana. Ja mēs aizliedzam kaut ko, jo tas aizskar mūsu jūtas, mēs morāli pieļaujam, ka mums pašiem var kaut ko aizliegt, jo tas var aizskart kāda jūtas. Bulšits.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:May 10th, 2017 - 01:58 pm
(Link)
Es neeju uz turieni, bet vai tu zini daudzas valstis, kurās ir atļauts svinēt pastāvošās valsts pagātnē notikušu okupāciju / aneksiju?
From:[info]vaiksts
Date:May 10th, 2017 - 01:59 pm
(Link)
Tu uzskati, ka problēma neeksistē, vai, ka to ignorējot, tā pati izzudīs?
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:May 10th, 2017 - 02:40 pm
(Link)
Probleema neeksistee un, ja kaads domaa, ka tas shkjelj sabiedriibu, sabiedriiba veel vairaak shkjelsies, ja to aizliegs. Ticiiba, ka muus atbriivoja no fashisma, ir ticiiba (nevis darbiiba). Latvijaa, cik zinu, pastaav religjiskaa briiviiba un cilveekus nesoda par domu noziegumiem. Vinji dzer, tuseejaas, satiek draugus, tas ir pozitivi. Ar laiku tas pazudiis pats no sevis, krievu jaunieshi daudz vairaak runaa pa latviski un angliski un zin arii citu staastu.
From:[info]vaiksts
Date:May 10th, 2017 - 02:54 pm
(Link)
Aizliegt nevajag, vajag skaļi ņirgāties par idiotiem kas tur iet dižoties ar latgalītē pirktām bļembām, pieliet seju un piemīzt krūmus, braukt ar apzīmētiem vācu "na berļin" auto u.tml. ;) lai pēc iespējas vairāk cilvēkiem būtu kauns tur piedalīties.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:May 10th, 2017 - 05:04 pm
(Link)
Kad mēs būsim veci penši un vāksimies kopā, lai nosvinētu Jāņus, tad pie varas esošais Demokrātiskās Eiropas Islāma Kalifāts gudri spriedīs, vai nevajadzētu aizliegt šādas izvirtības, kur dzer alkoholu, pielūdz pagānu dievus vai meklē papardes ziedu. Un tikai daži neformāļi iebildīs, ka nevajag aizliegt, jo nu tāda ir viņu ticība. Bet kaunināt gan vajag. :D
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 10th, 2017 - 02:16 pm
(Link)
Vai kāds runā par aizliegšanu? Formāli tie ir uzvaras, nevis aneksijas svētki, vismaz tā tos sauc. Un cik zinu, uz turieni iet tikai krievi.
Vienīgais ifiīgais moments ir tas, ka WW2 oficiāli beidzās 8, nevis devītajā maijā, pat, ja ieņem, ka ''īstais'' kapitulācijas raksts ir tas ''otrais''. Bet nu whatever. Lai tie krievi iet dzer savu šnab savā parkā.
From:[info]vaiksts
Date:May 10th, 2017 - 02:27 pm
(Link)
Разница между 8 и 9 мая огромна. Это разница между "Никогда снова" и "Можем повторить."
[User Picture]
From:[info]atheist
Date:May 10th, 2017 - 02:20 pm
(Link)
Nav jau jāiet uz to pieminekli, bet pietiek atrasties tajā dienā Pārdaugavā (un cilvēki tur arī dzīvo), lai no tā nevarētu izvairīties. Savu dzīvo/mirušo gājienu (vai kā arī viņu tur pareizi sauca) taču netaisīja apkārt piemineklim, bet pat Slokas ielu nobloķēja, tāpat arī "na berļin" auto taču arī neriņķo tikai ap pieminekli. Viņi jau ir tie, kas ar to bāžas visiem sejā. Kā jau daudzos komentāros esmu lasījusi un nevaru nepiekrist - ja tiešām tajā dienā tikvien kā aizietu pie pieminekļa nolikt, lai taču iet un liek, būtu mazāka cepšanās, bet nevajag no tā taisīt pļeskas un staigāt taisniem pirkstiem, ka mēs redz šitā un tā.
[User Picture]
From:[info]sakaarnis
Date:May 10th, 2017 - 10:00 pm
(Link)
Pastāv viedoklis, ka nevajag aizliegt, jo tā ir vienīgā diena gadā, kad krievi var sajusties kā krievi Krievijā, izšauties un izdzerties, pierimstot uz visu atlikušo laiku.