Shelly -

Dec. 16th, 2006

09:35 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šodien vīrs mani veda pusdienās. Reāli tas izskatās tā - kaut kur uz četriem mēs izkūņojamies no mājas, iepērkam lampu priekšnamam (pašreizējā nestrādā, un mans tēvs katru reizi, kad atnāk ciemos, draud, ka aiziešot vīra zābakos, jo savējos pa tumsu nevarot atrast) un, apbrīnojot Dienvidu tilta balstus, dodamies uz Lido. Lido ir sākusies nacionālā histērija - piestājuši savi trīs lielie tūrisma autobusi no Daugavpils, visi vecāki atveduši bērnus, un vietējie gidi - savus ārzemniekus. Kauties līdz asinīm par ieiešanu vien nav mūsu interesēs, un man rodas spožā ideja aiziet uz Molu, gan jau tur varēs uzēst.
NB to myself - Mols nav blakus Lido!!! Tas ne tuvu nav blakus, tas ir drausmīgs gabals pa Krasta ielu, kur auto trokšņi ir lielāki nekā jūrai vētrā.
Turklāt arī Molā ir sākusies Ziemassvētku histērija, tur sapulcējušies kāds miljons cilvēku, un "Chilli pica" ir piecus metrus gara rinda. Stenot un kunkstot braucam atpakaļ, un suicidālā apņēmībā nolemjam iemēģināt piemājas "Klondaiku" - izkārtne sola "Tex-mex", un mums tāpat vairs nav ko zaudēt. Par milzīgu izbrīnu, Klondaika izrādās ļoti pieklājīgs, turklāt strikti latvisks ēstūzis - rajonā, kur par runāšanu latviešu valodā vairums kafejnīcu paaugstinās risks dabūt pa zobiem, tas ir vienkārši brīnums Apkalpojošais personāls ir latvieši, apmeklētāji ir latvieši, un maģis translē "Little Gunnar". Varbūt šeit pulcējās visos pārējos iestādījumos iekaustītie, es nospriežu.
Nelielu šoku izraisa pirmais ēdienkartes numurs - sivēns par 99.00.
- Mīļais, kādā valūtā ir ēdienkarte? - es izbiedēti čukstu vīram. - Vai tās ir kādas meksikāņu naudiņas?
- Latviešu, dārgā - drūmi atbild manas dzīves laime un prieks. - Labāk pameklē sev kaut ko meksikānisku.
Visbeidzot vīrs dabū sev pieklājīga paskata un nikna rakstura cepeti un es - milzīgu šķīvi ar zaļu, graudainu mērci, kuras piparainajos dziļumos, ja labi pameklē, var atrast arī vistu un kartupeļu biezeni. Vārdu sakot, ļoti pieklājīgi.  
NB to myself - viens pipars, kas ēdienkartē apzīmē asu ēdienu, nav nekāds joks. Bail iedomāties, no kā sastāv ēdieni ar diviem un trim pipariņiem.

(8 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]saint
Date:December 16th, 2006 - 10:24 pm
(Link)
salaspils
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:December 16th, 2006 - 10:27 pm
(Link)
Emmmmm?
(Reply to this) (Parent)
From:[info]murse
Date:December 16th, 2006 - 11:49 pm
(Link)
ļoooti garšīgi un labi :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pink_dust
Date:December 17th, 2006 - 01:37 am
(Link)
Es, piemēram, esmu sajūsmā par Klondaikas "Tex-Mex", pirms dienām 3 tieši pusdienojām Ķengaragā. Mans favorīts ir cūkgaļas karbonāde mango mērcē - apsoli, ka kādreiz izmēģināsi (klāt jāņem biezenis). Gaļas bija daudz, mago & dārzeņu arī, visa cita tāpat :) Bet par to vienu piparu - tiesa, viens ir mani griesti.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:December 17th, 2006 - 03:11 pm
(Link)
To vīrs ēda, bija okei :)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]starro
Date:December 17th, 2006 - 10:34 am
(Link)
klondaika ir viens no manis iecienītākajiem ēstūžiem. Bieži vien īpaši braucu uz Salaspili. Vai Kauguriem. Bet bieži dodos uz to Dzirnavu ielā pretī RHL. Tur vienmēr var zināt, ko dabūsi. Un tas vienmēr būs tas. Un tieši texmex dēļ. Kaut gan pēdējā laikā man El Charlito sāk izkonkurēt Klondaiku..
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ib
Date:December 17th, 2006 - 09:06 pm
(Link)
Ap sešiem Lidiņā vispār bija vāks. Autobusi apmēram 8, cilvēki stāvēja ārā rindā. Pēdējo reizi ko tādu redzēju uz Rīgas astoņsimtgadi. Nopriecājos par savu apķērību, ka piebaroju ģimeni pirms izbraukšanas.
Mums svarīgi bija apskatīt egli un visu pārējo, kas tur vizuļo, kad bērns brauc garām uz dārziņu no rītiem.
Toties Olimpijā nekādu Z-svētku histēriju nemanīju.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]markizs
Date:December 22nd, 2006 - 02:50 pm
(Link)
Man kursabiedrs klondaikās strādā un viņš zināja stāstīt, ka pamatīgu apmēru cilvēks vārdā Bārda ir viens no labākajiem pavāriem Latvijā, mūžīgi visādus augstus viesus baro etc. Un viņš strādā maskačkas Klondaikā. Rezidē tā teikt. Tiesa, ja nav viņa maiņa, tad viņu aizvietojot kaut kādi divi tipiņi, kuri neesot īsti salīdzināmi ar viņu kvalitātes ziņā.
(Reply to this)