04:59 pm - Vienas dienas domas I
***
Cilvēks vispār ar laiku degredējas. Kādreiz es biju labi audzināta jauna dāma, kas vieglu roku gludināja kreklus, spēlēja klavieres un mācēja cept visai pieklājīgus šašlikus. Kur tas viss palicis tagad?
***
Tagad es vispirms nedēļu nevaru nopirkt jaunu pulksteni, lai virtuvē kartupeļus nevajadzētu vārīt pēc izjūtas. Un tad, kad es visbeidzot aizvelkos uz piemājas saimniecības preču veikalu, man tur, protams, iesmērē kaut kādu mēslu, kam sākumā iet tikai minūšu rādītāji, bet pēc tam vairs vispār nekas neiet. Un, protams, ka čeks pazūd. Un, protams, ka veikalā pārdevēja paziņo, ka neko man neesot pārdevusi. It kā es pieprasītu Cartier ar dimantiem. It kā es būtu mele un censtos apčakarēt viņu.
Un, protams, izejot no veikala es pavisam dabiski un neapturami apraudos. Snieg sniegs, viss ir pavisam balts, un es eju pa ielu, raudot pilnā balsī.
bet par tiem kartupeļiem es tik un tā nesapratu - viņos taču vajag iedurt ar dakšīņu, ja ir mīksti, tad gatavi
| From: | shelly |
Date: | February 20th, 2006 - 04:46 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pulkstenis vajadzīgs, lai zinātu, kad bakstīt, draugs :)
modinātājs ar dzeguzi! uzvelkamo!
kartuoeļiem taču ir dažādās šķirnes un attiecīgi atšķirīgs vārīšanas ilgums
aha, divas - jaunie un nejaunie
| From: | ld |
Date: | February 20th, 2006 - 04:58 pm |
---|
| | | (Link) |
|
maldies
| From: | ld |
Date: | February 20th, 2006 - 05:02 pm |
---|
| | nedaudz info | (Link) |
|
Māte, meita un kleita
Par kartupeļu šķirnēm speciālisti teic, ka grūti izvērtēt, kura ir labākā, jo cilvēkiem patīk dažādi tupeņi. Visobjektīvāk kartupeļu šķirņu īpašības raksturo Valsts augu šķirņu salīdzināšanas staciju novērojumi.
‘Impala’ ir raksturīga galda kartupeļu šķirne ar vidēji miltainiem bumbuļiem, kas vārot neizšķīst. ‘Agrie dzeltenie’, kas izaudzēti Priekuļu Selekcijas stacijā, labāko šķirņu vidū ir jau vairāk nekā 40 gadu. Tiem ir dzeltens mīkstums un laba garša, vārot strauji izjūk, tāpēc lieliski noder biezputrām. Ādažnieki šo šķirni izmanto čipsu un frī kartupeļu ražošanai. Savukārt ‘Madaras’ bumbuļus apaļi ovālās formas, vidējas miltainības un labu garšas īpašību dēļ ieteicams izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem. Vidēji agrās kartupeļu šķirnes ‘Adretta’ bumbuļiem ir apaļa forma un ļoti seklas acis. Tie pēc izvārīšanas netumšojas. ‘Adretta’ kā ļoti iecienīta galda kartupeļu šķirne augstus novērtējumus iegūst arī degustācijās, novērots, ka tirgotāji nereti citu šķirņu kartupeļus mēdz pārdot kā šīs šķirnes bumbuļus. Tirgū nedēļas vidū tos atrast neizdevās. Zemnieki atzina, ka ‘Adrettu’ ļoti prasa, bet glabātuvēs palikuši tikai sēklas bumbuļi. ‘Santes’ tupeņu miza ir dzeltena, mīkstums – gaišdzeltens. Šīs šķirnes kartupeļus izmanto pārstrādei saldētos produktos. Bumbuļi ir miltaini, vārot neizjūk un netumšojas. ‘Lauru’ raksturo sarkana miza, liela, līdzena, ovāla forma un dzeltens mīkstums. Tā ir vidēji agrīna, pēdējos gados cilvēki iecienījuši kā labu galda kartupeļu šķirni.
Raksta tapšanā izmantoti SIA «Lauku Avīze» izdotās «Kartupeļu Avīzes» materiāli.
http://www.zz.lv/drukat.php?id=17881
izraadaas, ka man ir sarkana miza un liela, liidzena, ovaala forma. neizklausaas slikti :)
| From: | ld |
Date: | February 22nd, 2006 - 09:04 am |
---|
| | Re: nedaudz info | (Link) |
|
nu ne jau tev - taviem bumbuljiem! :D
| From: | shelly |
Date: | February 20th, 2006 - 04:55 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Pulkstenis un bakstīšana mani nepieviļ, jebkurā gadījumā.
| From: | shelly |
Date: | February 20th, 2006 - 05:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nu, ja cep uz pannas, tad gan visu laiku jābaksta. Bet ja cepeškrāsnī, plēvē, tad gan atkal pulkstens vajadzīgs.
| From: | shelly |
Date: | February 21st, 2006 - 10:07 am |
---|
| | | (Link) |
|
Kādu Lido, man labāk sanāk :)
nuja, ja krīt atpakaļ katlā, var vilkt laukā
šitā tu kartupeļu biezputru tikai uztaisīsi visu laiku velkot ārā un krītot atpakaļ
biezputras izgatavošanas koeficients ir apmēram 2%
visu laiku jau tikšķ bioloģiskais pulkstenis
| From: | zupcis |
Date: | February 20th, 2006 - 04:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nesaprast es sievišķus. Kāpēc par asarām ir vieglāk stāstīt nekā par baletu.
| From: | shelly |
Date: | February 20th, 2006 - 04:50 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es vienkārši atdalīju baltetu no pulksteņa, citādāk tiešām kartupeļu biezputra vien sanāk. Brīvā plūsma, protams, ir laba lieta, bet jāsaudzē tomēr lasītāji.
| From: | zupcis |
Date: | February 20th, 2006 - 04:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
A vot sagribējās biezputru ar speķi
| From: | shelly |
Date: | February 20th, 2006 - 04:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
A vot sagribējās kļūt par balerīnu :P
| From: | ld |
Date: | February 20th, 2006 - 04:56 pm |
---|
| | | (Link) |
|
arii kopaa nav ne vainas.
bet par kartupeljiem piekriitu dienasgraamatai. un taa kaa mans teevs ir agronoms un visa beerniiba kartupelju vagaa aizvadiita, tad maniem vaardiem ir svars :)
Es arī šodien gāju pa sniegu un raudāju, varbūt tāds sniegs.
| From: | annuska |
Date: | February 20th, 2006 - 05:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
reizēm ir forši iet pa ielu un raudāt pilnā balsī. tāda brīvības sajūta un pofig, ko citi domā, vismaz tik pofig, ka vienalga vari raudāt. Es esmu raudājusi liftā un vilcienā. sliktāk ir, ja nevari paraudāt.
| From: | f |
Date: | February 20th, 2006 - 07:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
un, es atļaušos minēt - it's never just a clock?
| From: | shelly |
Date: | February 21st, 2006 - 10:07 am |
---|
| | | (Link) |
|
It's life. :/