11:45 pm
Sen nekas nav rakstīts par ķēķi. Tāpēc piefiksēšu savu jaunāko atklājumu no sērijas "nav laika un nav naudas" - spinātus ar makaroniem: divas pakas saldētu spinātu atkausē, uzkarsē, sagaršvielo, sajauc ar paciņu kausētā siera un visbeidzot ar māksliniecisku izjūtu iejauc to visu jau minētajos makaronos. Man garšo taisni neprātīgi. Var iemānīt arī vīriešiem (paslēpjot zem kārtīgas gaļas šķēles vai divām).
saldeetie spinaati ir super atklaajums man pirms paris menesjiem!
O, paldies par ideju. :) Es tikko pirmo reizi mūžā nopirku spinātus un tikai pēc tam sāku domāt, ko ar viņiem darīt. :)
| From: | shelly |
Date: | April 4th, 2012 - 07:34 am |
---|
| | | (Link) |
|
Spināti ir manta!
Otrs mans topa ēdiens no spinātiem ir sacepums. Recepti atradu internetā, bet turpat arī pazaudēju. Manos pierakstos saglabājusies šitā:
Spināti, sacepti ar rīsiem un sieru
Vajag:
2 pakas saldētu spinātu
pusotra glāze (vai mazliet mazāk) rīsu
divas vārītas olas
siers, cik nu mājās ir (vismaz 100 grami)
sāls
muskatrieksts
Vislabāk rīsus un olas uzvārīt jau iepriekšējā vakarā, tad šis ir ļoti fikss ēdiens. Liek uz pavisam viegli ieeļļotas pannas spinātus, lai kausējas, pa to laiku nomizo un sakapā olas un sarīvē sieru. Iejauc olu, sāli un muskatriekstu vārošajos spinātos, bet sieru - rīsos. Ber rīsus līdzenā kārtā cepamtraukā, pa virsu tāpat līdzenā kārtā - spinātus. Liek cepeškrāsnī un cep kādas minūtes divdesmit (ja var tik ilgi sagaidīt). It kā spinātu slānī vēl varot taisīt padziļinājumu un iesist tajā olu, bet neesmu mēģinājusi.
| From: | shelly |
Date: | April 4th, 2012 - 03:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha, Šitas arī izskatās ļoti labi.
| From: | sirdna |
Date: | April 4th, 2012 - 07:09 am |
---|
| | | (Link) |
|
He. Mana recepte "nav laika un naudas" bija baltmaizes kukulis, majonēzes paciņa un desmit minūtes.
| From: | shelly |
Date: | April 4th, 2012 - 07:25 am |
---|
| | | (Link) |
|
Pamēģini čipšus, tie nav jāgriež :))
| From: | sirdna |
Date: | April 4th, 2012 - 09:22 am |
---|
| | | (Link) |
|
kurš runā par griešanu??
| From: | sirdna |
Date: | April 4th, 2012 - 09:23 am |
---|
| | | (Link) |
|
griešana implicē laiku, kura nav. Un vēl virtuvi, virtuves galdu, griežamo dēlīti un nazi, kuri implicē naudu, kuras nav.
| From: | mufs |
Date: | April 4th, 2012 - 09:27 am |
---|
| | | (Link) |
|
pilnīgi dumš jautājums - kādā konsistencē tie spināti ir,kad atlaižās? nav baigā šļura? jo man vispār garšo, kaut nekad neesmu pamanījusi kautkur saldētus pārdodamies, bet iespējams, ka redzes vaina.
| From: | shelly |
Date: | April 4th, 2012 - 10:51 am |
---|
| | | (Link) |
|
Šļurīgi nav, jo nav šķidri. Sanāk tāda koši zaļa putra.
| From: | bozena |
Date: | April 4th, 2012 - 10:04 am |
---|
| | | (Link) |
|
Hm, man viss patīk, izņemot kausēto sieru, kurš ir tik neveselīgs, ka pēcāk jāmirst mokpilnā nāvē. Vai nevar aizvietot ar rīvētu čedernieku vai tmldz? Vai tad sanāk pārāk ķēpīga poļļa??
| From: | shelly |
Date: | April 4th, 2012 - 10:50 am |
---|
| | | (Link) |
|
Visur internetā spinātu mērci ierosina taisīt tieši no rīvēta siera (un piena vai saldā krējuma). Jautājums par pannu ir interesants - vakar atstāju savējo mērcēties, tad jau redzēs :/