Shelly - Vļip, očkarik.

Sep. 11th, 2010

06:43 pm - Vļip, očkarik.

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Apzīmējumam "makšķernieka sieva" pievienoju jaunu - "sēņotāja meita". Pēdējo stundu ar ceturksni esmu pavadījusi, mazgājot sēnes. Un esmu izmazgājusi labi ja pusi...
Ko lai vispār dara ar lielo Rimi maisu sēņu? Ir bekas. Un ir šausmīgs daudzums kaut kādu mazu, brūnu sēnīšu. Marinēt un salīt es nemāku (jāsāk mācīties?). Sacept un saldētavā? Cept uzreiz ar sīpoliem un krējumu? Un cik ilgi tādas sēnes vispār var istabā neapstrādātas uz avīzes stāvēt?
Help!!!!

(16 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]mako
Date:September 11th, 2010 - 07:03 pm
(Link)
http://www.gribam.ru/kaksolit.html
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 12th, 2010 - 12:47 am
(Link)
Šausmīgi gar
Un es tev zvanīju pavisam nejauši, tu man vienkārši atrodies telefonu grāmatā blakus ar "Mamma"!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:September 11th, 2010 - 07:38 pm
(Link)
Mana cienītā sacep taukos, sabāž burkās un ledusskapī. Svaigas glabāt galīgi nav labi, arī ar sīpoliem saceptas ilgi neglabājas.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]up
Date:September 11th, 2010 - 07:54 pm
(Link)
pievienojos - taukos sacept (saali arii likt), bliivi, lai nepaliek gaisa burbuliishi, sapakot burkaas un ledusskapii.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 12th, 2010 - 12:24 am
(Link)
Burkās? Kāpēc burkās? Es pēc mammas metodes sapakoju vienkārši pa porcijām maisiņos.
Un kā to visu no burkas pēc tam dabūtu ārā?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:September 12th, 2010 - 09:27 am
(Link)
Mums burku ir vairāk kā maisiņu :) Ārā izkasa ar karoti, neliekam jau saldētavā. Ja liksi saldētavā, tad gan droši vien maisiņos labāk.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]up
Date:September 12th, 2010 - 04:09 pm
(Link)
ne jau saldeetavaa. ledusskapii parastajaa. ja saldeetavaa, tad, protams, maisinjos.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 12th, 2010 - 11:00 pm
(Link)
Aha, tad viss ir pareizi :D
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:September 11th, 2010 - 08:23 pm
(Link)
vēl var žāvēt :) un saldēt arī, jā, jā :)
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:September 11th, 2010 - 09:17 pm
(Link)
mazās brūnās izklausās pēc alksnenēm , tās papirms jānovāra, tad jāliek burkās kopa ar sāli
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:September 11th, 2010 - 11:23 pm
(Link)
+1, alksnenes jāvāra.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:September 11th, 2010 - 09:32 pm
(Link)
Ja saldē, tad neceptas.
(Reply to this)
From:[info]susure
Date:September 11th, 2010 - 09:34 pm
(Link)
Manai paziņai "gādīgais" vīrs atnesa mājās 30litrus baraviku...
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 12th, 2010 - 12:24 am
(Link)
Cerams, ka viņi palika kopā :))
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:September 12th, 2010 - 07:31 am
(Link)
Klau, milzīgais daudzums mazu brūnu sēnīšu izklausās pēc alksnenēm, un tās ir jāvāra, tās nevar cept vai citādi gatavot pirms kārtīgas novārīšanas (kā jebkuras ne-bekas).
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 12th, 2010 - 11:02 pm
(Link)
Tēvs teica, ka tie ir mahoviki. Tik maziņas jau viņas nebija, vienkārši bekas bija nenormāli milzīgas. :/
(Reply to this) (Parent)