Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:26: Viens no diženākajiem Dievzemītes IT produktiem ir superaplikācija "Apturi Covid", kuras izstrādē ir piedalījušies daudzi jo daudzi kantori. Skat. sarakstu šajā tvītā:
https://twitter.com/edgarsj/status/1370320483409920002
Interesanti, ka kopā ar daudzajiem kantoriem, prezidenta kanceleju u.c. cienījamām iestādēm, gluži kā Ļeņins ar baļķi subotņikā, figurē ar Andris K. Bērziņš. Labrāt redzētu šīs uberģeniālās aplikācijas kodu kopā ar atzīmēm, kurš ko ir uzprogrammējis. Bezmaksas padoms: nomainot programmas kodā tekstu "Covid" ar "triperi" iegūtu jaunu, jēgpilnu aplikāciju.

Tags:

Comments

From:[info]fedrs
Date:14. Marts 2021 - 21:56
(Link)
Stīvs Džobs jau arī pats neko nekodēja, oaņēma 5K, 500 iedeva tam loham ar poļu uzvārdu, lai padara darbiņu, bet atlikušos 4,5K iebāza kabatā.
[User Picture]
From:[info]mapats
Date:15. Marts 2021 - 08:39
(Link)
Nomainot nosaukumu uz "Iesper deputātam" ir sagaidāmi būtiski uzlabojumi valstī.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:15. Marts 2021 - 11:37
(Link)
"All government officials," Melith explained, "wear the badge of office, which contains a traditional amount of tessium, an explosive you may have heard of. The charge is radio-controlled from the Citizens Booth. Any citizen has access to the Booth, for the purpose of expressing his disapproval of the government."
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:15. Marts 2021 - 16:07
(Link)
Kurā SciFi darbā tas bija? Šeklijs? btw, Dievzemītē ar šito uzparikti varētu uz salūtiem ietaupīt :)
[User Picture]
From:[info]snark
Date:15. Marts 2021 - 19:15
(Link)
Šeklijs gan. :) A Ticket to Tranai

Nujā, pirmos dažus desmitus gadu salūti būtu uz nebēdu, bet pēc tam kāre uz reformām palēnām pārietu.

"That's so like you Terrans," Melith remarked sadly. "You want responsibility only if it doesn't incur risk. That's the wrong attitude for running a government."

Šodien pārlasīju un esmu sajūsmā.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:15. Marts 2021 - 11:11
(Link)
Gadījumā nav tā, ka divas lielākās problēmas ar Apturi Covid bija (ir?) nepietiekamā lietotāju bāze + valsts iestāžu pusē (SPKC) negatavība (varbūt arī intereses trūkums) apstrādāt saņemtos datus?

Katrā ziņā, vismaz pirmā problēma šīm divām nav specifiska LV, un, cik nu es esmu lasījis, brīvprātīgām kontaktu atsekošanas aplikācijām nav bijis iecerētās atdeves arī valstīs, kas ar Covid cīnās sekmīgāk kā mēs.

Paskatoties tos tvītus, redzu, ka izpļekarētā nauda ir aizgājusi pietuvinātajiem PRistiem, bet nemana, ka iesaistītie IT kantori ar šo izstrādi būtu kaut kā iedzīvojušies.

STS atsekošana gan ir laba biznesa ideja. To vēl varētu adaptēt tā, ka atsekošana notiek tikai "draugu kopas" ietvaros, protams, ar iespēju klientiem piederēt vairākām draugu kopām reizē. Par to visu iekasēt nelielu, bet taisnīgu abonentmaksu.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:15. Marts 2021 - 11:57
(Link)
Varbūt vienkārši pati ideja, ka ar lietotni var pietiekami labi noteikt kontaktpersonas, nav īsti reāla.

Tur ir pārāk daudz pieņēmumu – ko nozīmē kontakti?, kādā attālumā?, cik labi bluetooth to fiksē?, kas notiek, ja tu gaidi pieturā blakus pilnam autobusam? Tieši tāpat kā ar zālēm, kuras daudz strādā petri trauciņā, bet praksē nedarbojas, arī šis ir pietiekami komplicēts process, ka tas nedarbotos, pat ja visi iesaistīti izpildītu prasības – nodotu un apstrādātu datus.

Es netaisītu no šī nekādus lielus skandālus – tā ir normāla prakse kaut ko izmēģināt un pēc tam saprast, ka tas nestrādā, un atmest (varbūt noderēs citām slimībām). Daudz sliktāk ir mēģināt uzturēt pie dzīvības sprāgoņu.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:15. Marts 2021 - 16:11
(Link)
Aplikācijai kā tādai jau īsti pašai probēmu nebija, vienīgi rij bateriju un daudzdzīvokļu namā velk cauri sienām. Toties tas izstrādātāju bars! Un vēl Ļeņins kopā ar baļķi.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:15. Marts 2021 - 19:19
(Link)
Par sienām un sastrēgumiem es vienā sarunā kautrīgi ieminējos izstrādātājiem, bet visi bija kā spārnos, apspriežot privātuma dizainu, un tādi margināli sīkumi tur nešķita interesanti.
No otras puses, līdz daudzajiem viltuspozitīvajiem signāliem mēs tā arī netikām tālākas datu apstrādes neesamības dēļ.
Powered by Sviesta Ciba