Shanas biedrs

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:26:

Comments

[User Picture]
From:[info]snark
Date:15. Marts 2021 - 11:11
(Link)
Gadījumā nav tā, ka divas lielākās problēmas ar Apturi Covid bija (ir?) nepietiekamā lietotāju bāze + valsts iestāžu pusē (SPKC) negatavība (varbūt arī intereses trūkums) apstrādāt saņemtos datus?

Katrā ziņā, vismaz pirmā problēma šīm divām nav specifiska LV, un, cik nu es esmu lasījis, brīvprātīgām kontaktu atsekošanas aplikācijām nav bijis iecerētās atdeves arī valstīs, kas ar Covid cīnās sekmīgāk kā mēs.

Paskatoties tos tvītus, redzu, ka izpļekarētā nauda ir aizgājusi pietuvinātajiem PRistiem, bet nemana, ka iesaistītie IT kantori ar šo izstrādi būtu kaut kā iedzīvojušies.

STS atsekošana gan ir laba biznesa ideja. To vēl varētu adaptēt tā, ka atsekošana notiek tikai "draugu kopas" ietvaros, protams, ar iespēju klientiem piederēt vairākām draugu kopām reizē. Par to visu iekasēt nelielu, bet taisnīgu abonentmaksu.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:15. Marts 2021 - 11:57
(Link)
Varbūt vienkārši pati ideja, ka ar lietotni var pietiekami labi noteikt kontaktpersonas, nav īsti reāla.

Tur ir pārāk daudz pieņēmumu – ko nozīmē kontakti?, kādā attālumā?, cik labi bluetooth to fiksē?, kas notiek, ja tu gaidi pieturā blakus pilnam autobusam? Tieši tāpat kā ar zālēm, kuras daudz strādā petri trauciņā, bet praksē nedarbojas, arī šis ir pietiekami komplicēts process, ka tas nedarbotos, pat ja visi iesaistīti izpildītu prasības – nodotu un apstrādātu datus.

Es netaisītu no šī nekādus lielus skandālus – tā ir normāla prakse kaut ko izmēģināt un pēc tam saprast, ka tas nestrādā, un atmest (varbūt noderēs citām slimībām). Daudz sliktāk ir mēģināt uzturēt pie dzīvības sprāgoņu.
[User Picture]
From:[info]shanietis
Date:15. Marts 2021 - 16:11
(Link)
Aplikācijai kā tādai jau īsti pašai probēmu nebija, vienīgi rij bateriju un daudzdzīvokļu namā velk cauri sienām. Toties tas izstrādātāju bars! Un vēl Ļeņins kopā ar baļķi.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:15. Marts 2021 - 19:19
(Link)
Par sienām un sastrēgumiem es vienā sarunā kautrīgi ieminējos izstrādātājiem, bet visi bija kā spārnos, apspriežot privātuma dizainu, un tādi margināli sīkumi tur nešķita interesanti.
No otras puses, līdz daudzajiem viltuspozitīvajiem signāliem mēs tā arī netikām tālākas datu apstrādes neesamības dēļ.
Powered by Sviesta Ciba