Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2015-03-13 10:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Asaras, dziesmas un alus
Nezinu, kā to uztver citi, bet vismaz es domāju, ka atmiņas galvā* glabājas kā drēbes skapītī - kaudzītēs. Es ļoti zinu, ka tā visdrīzāk nav, ka tur patiesībā ir mudžekls un asociāciju ķēdes, un nervu impulsi, un visādas citādas sarežģītas lietas, bet man tas šķiet vienkāršs izskaidrojums. Tas, protams, nozīmē, ka skapī ir ierobežots daudzums vietas un šādas tādas atmiņas pazūd [piemēram, pielikts pārāk tuvu durtiņām, izkritīs ārā, iebāzts dziļi - grūti atrast, bet zini, ka ir tur, untātālāk]. Ja godīgi, tad pavisam īstais zinātniskais skaidrojums [ja tāds ir], mani ne pārāk interesē. [Misters Taukainie Mati profesors Strups būtu ar mani ļoti neapmierināts un, siekalas šķiežot, kliegtu, ka prāts un atmiņas nav grāmata, ko var šķirstīt un lasīt!! Nav nekāds skapītis, kur pārcilāt ēķelētus trauku dvielīšus.]
Kas mani interesē, ir tas, kāpēc manā skapītī glabājas tādi krāmi kā, piemēram, tā kardināla gvardu pulciņa vadoņa vārds**, ar ko d'Artanjans un draugi kaut kad grāmatas sākumā sakāvās, mūsu karstasinīgais gaskonis viņam sadeva bietē iedūra nierē ierādīja vietu un par to dzirdēja pat Viņa Eminence. Es atceros visādu figņu, nē, tiešām kaudzēm random faktu, vārdu un teikumu no tonnām grāmatu un arī no tā, ko cilvēki man ir reizēm teikuši vai stāstījuši, bet es joprojām reizēm mēdzu sajaukt Detroitas, Denveras un Dallasas basketbola komandu nosaukumus***, kaut arī skatos NBA nu jau gadus, nez, piecus. Vai skapītī sēž iekšā resns atmiņu rūķis, kas, pirmkārt, aizņem vietu un, otrkārt, atkārtoti met ārā atmiņas, kas viņam subjektīvi neiepatīkas?
Ai, gan jau ir tā, ka es vienkārši esmu vārdu cilvēks [oh really, Captain O.?], jo ar cipariem man iet diezgan traki, gan jau, ka nav tā, ka manā jocīgajā skapītī sāk trūkt vietas, gan jau es vienkārši vairs nepievēršu cilvēkiem tik daudz uzmanības kā senāk, jo man sāk aptrūkties empātijas. Bet es visādu trashu no senākiem laikiem [un citām realitātēm] atceros labāk nekā visādu trashu no tagadnes. :)

* Jā, es lasu vista_zaglis ieteikto Kind of Cruel, there you go, atmiņu pētniece wannabe.
** Žisaks
*** Detroit Pistons, Denver Nuggets, Dallas Mavericks


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hotai
2015-03-13 10:11 (saite)
kurš tad neatceras Žisaku :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-03-13 10:31 (saite)
Brīnišķīgi, es i normāls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]scorpse
2015-03-13 12:35 (saite)
Diezi, es arī no NBA atceros veselu kaudzi dīvainu faktu un vārdu. Bet var jau būt, ka zemapziņa spārdās, patiesībā es gribu tamborēt, a te basketbols.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ziema
2015-03-13 20:16 (saite)
Tas ir normāli. Es pie taviem pilsētu nosaukumiem uzreiz galvā noskaitīju Detroitas Red Wings, Dallasas Stars un Denveras Colorado Avalanche, kaut NHL neskatos un nekad neesmu skatījusies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-03-16 12:13 (saite)
Man tajā sarakstiņā vēl ir pat Dallas Cows - no Dienvidparka!! Lol. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2015-03-13 20:51 (saite)
Es nesen aizmirsu, kā sauca dziedātāju, kas bija precējusies ar Endrū Loidu Vēberu. Un tad es mazliet nobijos. Man likās, ka Alcheimers pamazām piezadzies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-03-16 12:13 (saite)
Lūk, taisni tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?